2015. augusztus 11., kedd

Újabb válogatott játékost igazolhat a Fradi

Noha a hírek Kenneth Otigba a Heerenveen és a Fenerbahce cseh válogatott védője Kadlec irányába mutattak, úgy tűnik egyikük sem érkezik a Ferencvároshoz. A klubvezetés egy anyagilag jóval könnyebb utat választhat Pintér Ádám személyében. 

A 18-szoros magyar válogatott labdarúgó jelen állás szerint szabadon igazolható. Legutóbbi klubja a görög Levediakos volt, ám a felek közti kontraktus július elsejével lejárt. Állítólag a szóbeli megállapodáson már túl vannak a felek, ám az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatok még hátra vannak, a Fradi nem szeretne bakot lőni. Pintér Ádám az utóbbi időben sokat volt sérült, s egy nem száz százalékig egészséges labdarúgóval jelen állás szerint nem lenne kijjebb a vízből a zöld-fehér klub. 

A 27 esztendős védő az MTK-ban vált profi labdarúgóvá, 2010 nyarán a Real Zaragoza 1,2 millió eurót fizetett érte a fővárosi klubnak. Három szezonon keresztül erősítette a spanyol csapatot, összesen 44 La Liga mérkőzéssel a háta mögött hagyta el a meleg déli vidéket, s lett az orosz Tom Tomszk labdarúgója. Egy szezon után jött a görög Levediakos, most pedig a klub nélküli lét.

Őszi Ádám

Kemény kritikát kapott Van Gaal a Barca legendájától

Már megszokásuk, hogy Hriszto Sztoicskov nem rejti véka alá a véleményt, s éles, negatív dolgokat is kimond, ami a szívén az a száján. Az aranylabdás Barca-legenda híresen rossz viszonyt ápol a Manchester United vezetőedzőjével, Van Gall ezúttal is kapta az ívet elég rendesen...! 

Legutóbb, amikor Sztoicskov a holland edzőről beszélt, így fogalmazott - "Nem tisztelem, szemét alak!" - ezen mondatot pedig ki is bontotta, ám a lényeg ebből is tükröződik.

A minap a spanyol Onda Cero rádió kereste fel a bolgár ex-futballistát, s a kérdés Pedro esetleges manchesteri szerepvállalására irányult! Jött is a válasz... - "Nincs annyi pénz a világon, amennyiért Van Gaal utasításait követném. Középszerű edző, aki sosem ért el semmit. Tönkretette a Barcelonát, és most a Manchester Unitednél rombol. Amit Víctor Valdésszel tett, az megmutatja, milyen rossz ember valójában. Remélem, Pedro hallgat rám, és nem megy Manchesterbe. Van Gaal őt is csak elrontaná…!"

Az üzenet nyílt és igen egyértelmű, kérdés, hogy a 64 esztendős holland szakember felveszi-e a kesztyűt, vagy elereszti a füle mellett ezeket az éles szavakat.

Őszi Ádám

Dani Alves nyilatkozott Arda Turanról

Ha két dudás nem is, de úgy fest, hogy két "bohóc" megfér egy csárdában. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Arda Turan beilleszkedése látszólag gyors és zökkenőmentes Barcelonában. Erre pedig most ráerősített a katalánok őrült mókamestere Dani Alves. 

"Megtiszteltetés Turannal egy klubban szerepelni.  Sajnálatos, hogy nem lehet ma a segítségünkre. Kiváló képességű, intelligens, fantasztikus játékos, mi több, kifejezetten vicces figura. A csapatunknak szüksége van olyan őrültekre, mint ő." - mondta ezt Dani Alves, akire a leírás pontosan ráillik. 

Mint ismeretes a török klasszis január előtt nem debütálhat tétmérkőzésen a katalán klub színeiben, ekkora azonban lejár az átigazolási embargó és megnyílik előtte az út. Ezáltal a kedd este (20:45) Tbilisziben esedékes európai Szuperkupáért vívott meccset is csak a lelátóról figyelheti. A katalánok ellenfele a második számú kupasorozatot megnyerő Sevilla lesz. A mérkőzést az M4 élőben közvetíti. A nap folyamán pedig egy igen részletes előzetest is megtaláltok a FociClub.hu rovatain.

Őszi Ádám

Fenerbahce játékost igazolhat a Fradi

Törökországból érkezett a hír, miszerint a Ferencváros labdarúgócsapata a Fenerbahce egyik játékosa iránt érdeklődik, s a transzfer létrejöttének lehet létjogosultsága. Viszont azok a fránya anyagiak...!? 

A Fradi fantasztikusan kezdte a magyar bajnokságot, ám a védelemben vannak problémák, még ha ezidáig ez annyira nem is ötlött ki. Távozott ugyanis David Mateos, és Mateo Pavlovic is, előbbi Kaká csapattársa lett az Orlando Citynél, míg utóbbi a Werder Brement erősíti immáron. Emellett pedig Batik Bence megsérült, így a védelem közepével gondban van Thomas Doll vezetőedző. Várhatóan tehát középső védőt igazol a tavalyi ezüstérmes.

A jelölt a török sajtó szerint a Fenerbahce 30 esztendős cseh válogatott labdarúgója Michal Kadlec, aki korántsem számít alapembernek a török sztárcsapatban. Piaci árát a transfermarkt.de 3 millió euróra taksálja, s szerződése 2016 nyaráig érvényes, nagy kérdés, tehát, hogy a törökök mennyiért engednék el az 58-szoros válogatott labdarúgót.

Kadlec a Slovacko csapatáben kezdte meg profi karrierjét, majd szerepelt a Sperta Praha fedélzetén, míg nem a Bayer Leverkusen 2008-ban megvásárolta. A Bundesligában remek teljesítményt nyújtott Kadlec, aki több mint 120 Bundesliga mérkőzést tud felmutatni. A Fener 2013 nyarán vásárolta meg 4,5 millió euróért, ám ez a kaland már közel sem volt olyan sikeres...!

Őszi Ádám