2014. március 4., kedd

Aggodalom Dortmundban: Lewandowski megsérült a válogatott összetartáson!

A lengyel labdarúgó-válogatott legnagyobb sztárja biztosan nem lesz ott szerdán a Skócia ellen pályára lépő nemzeti csapatba, ugyanis térdsérülést szenvedett.  

Aggodalommal várják Lewandowski visszaérkezését Dortmundba, aki a mai nap folyamán már el is hagyta a nemzeti csapat keretét, a válogatott felkészülési központját. Mondani sem kell, hogy kiesése mit jelentene a Dortmund számára, Roberto ugyanis vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, a csapatra pedig a Bajnokok Ligájában is komoly meccs, meccsek előtt áll.

"Amint megérkezik, a csapatorvos megvizsgálja, hogy pontosítsuk, mennyire kihagyásra számíthat" - olvasható a német sajtóban a Dortmund közleménye.

Felvetődik a kérdés, hogy a sérülést már magával vitte, vagy az összetartáson sérült meg, ez fontos, hiszen ez esetben a klubcsapat kártérítést követelhet a lengyel szövetségtől.

Őszi Ádám

Magyar Ligakupa: Jenner a nyolc közé repítette a Frdit

A játéknap és egyben a nyolcaddöntők utolsó összecsapása volt az FTC és a Haladás összecsapása a Puskás Ferenc Stadionban. A gól nélküli első mérkőzést követően sokáig úgy tűnt, hogy ezúttal sem születik döntés, ám a végjátékban Jenner a fővárosiak javára fordította a meccset. Kialakult a negyeddöntő mezőnye! 

FTC - Haladás 2-0 (0-0)
G: Jenner (76., 90.) ill. -
Tj: az FTC 2-0-ás összesítéssel

Igazán megtizedelt csapatot küldött a pályára Artner Tamás, ugyanis sérülések, eltiltottak és a válogatottba behívott játékosok mindannyian hiányoztak a Hali csapatából, így kijelenthetjük, hogy bár Doll mesternek is voltak hiányzói, a vendég csapat volt nehezebb helyzetben. Az irányítást az FTC ragadta magához, azon belül pedig tán Diallo volt a legaktívabb, aki maga szerezhetett volna három gólt, ha pontos, ám egyik testrészével sem tudta a kapuba juttatni a játékszert, ahogyan a túloldalon Hrepka sem. 

A második játékrész elején aztán Jenner szabadrúgásból kis híján betalált, majd Diallo szalasztott el egy újabb lehetőséget, mondhatni ziccert. A 76. percben aztán felugrott a Ligakupához képest népesnek mondható, mintegy 800 főt számláló Hradi szektor, Jenner ezúttal nem hibázott szabadrúgásból és a jobb alsóba tekert. A kapott gól tudatában mindent egy lapra feltéve rohamozott a Haladás, mely Halmosi révén meccslabdát rontott. A végén aztán Jenner másodszor is eredményes tudott lenni, így a légiós duplája repítette a Fradit a negyeddöntőbe.

Íme a legjobb nyolc mezőnye:
Ferencváros, Pápa, Diósgyőr, Szigetszentmiklós, Debrecen, Vasas, Pécs, Videoton

Őszi Ádám

Magyar Ligakupa: Fordított a Diósgyőr; kilenccel búcsúzott a Kecskemét

Tetemesnek mondható hátrányát ledolgozta és a legjobb nyolc közé lőtte magát a Diósgyőr együttese, melynek hálóőre ezen a napon lehúzta a rolót a Mezőkövesd játékosai előtt. Szintén ott van a folytatásban a Pápa, mely két meccsen kilencet gurítva ejtette ki a Kecskemét csapatát.  

Diósgyőr - Mezőkövesd 2-0 (1-0)
G: Gosztonyi (11.), Batioja (53.) ill. -
Tj: a Diósgyőr 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal

Magabiztosnak mondható előnyét nem tudta megtartani a Mezőkövesd csapata, miután Gosztonyi és Batioja is a kapuba talált. Hiába tehát a hazai pályán lőtt három gól, a zsóry búcsúzni kényszerült, mégpedig azért, mert a miskolci csapat szerzett egy idegenben lőtt gólt a párharc első meccsém

Lombard Pápa - Kecskemét 4-0 (3-0)
G: Csizmadia (11.), Griffiths (39.), Kulcsár (44., 84.)
Tj: a Lombard Pápa kettős győzelemmel, 9-1-es összesítéssel 

A párharc már az első mérkőzésen eldőlt, ebben szinte senki nem kételkedett, a kérdés csupán az volt, hogy mennyi lesz az összesített eredmény, nő vagy csökken a különbség a csapatok között. Nos, mostanra kijelenthetjük, hogy nőtt, méghozzá nem is akár hogyan, az idegenben lőtt ötös után, most egy négyest gurított a Pápa, melynek színeiben remek mérkőzést játszott a dupláig Kulcsár Kornél.

Őszi Ádám

Magyar Ligakupa: A Debrecen egy hajrában szerzett góllal ejtette ki a regnáló bajnokot

Búcsúzott a Magyar Ligakupa küzdelmeitől a regnáló magyar bajnok Győri ETO, miután egy a hajrában kapott gól a Debrecen továbbjutását eredményezte. A másodosztályú együttesek párharcát idegenben lőtt góllal a Szigetszentmiklós nyerte. 

Debrecen - Győri ETO 3-1 (0-0)
G: Bódi (50.), Bouadla (69.), Kovács (88.) ill. Nicorec (74.-büntető)
Kiállítva: - ill. Had (43.)
Tj: a Debrecen 4-3-as összesítéssel

Hazai pályán egy gólos előnyt szedett össze a győri csapat, mely egészen az utolsó pillanatokig úgy festett, hogy hosszabbítást érhet, ugyanis a csapatok 2-1-es hazai vezetéssel fordultak a 88. percre. Ekkor Jött Kovács Ádám és a nyolc közé lőtt a a Lokit. A találkozó végkimenetelében fontos szerepet töltött be Had kiállítása, a vendég együttes az első játékrész végén, a 43. percben fogyatkoztak meg.

Szolnok - Szigetszentmiklós 1-1 (1-0)
G: Zsolnai (43.-büntető) ill. Khous (61.)
Kiállítva: - ill. Bonifert (86.)
Tj: a Szigetszentmiklós 1-1-es összesítéssel idegenben lőtt góllal

Gól nélküli döntetlent követően ezúttal két gólt láthatott a szolnoki stadionba kilátogató "népes" publikum. A 43. percben Zsolnai büntetőjét követően még a hazaiak örülhettek, ám a második játékrészben Khous egyenlített, mely mint kiderült továbbjutást ért a Szigetszentmiklós számára.

Őszi Ádám

Magyar Ligakupa: Kaposváron botlott, de nyolc között a Videoton

Kedden kora délután megkezdődtek a Magyar Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágói. A korai órákban három párharcot rendeztek, melynek végén, három együttes örülhetett a negyeddöntőbe jutást illetően. Ott van a legjobb nyolcban a Videoton, a Pécs, na és a Vasas együttese is.  

Kaposvár - Videoton 1-1 (0-0)
G: Murai (50.) ill. Ze Luis (82.)
Tj: a Videoton 4-1-es összesítéssel

Magabiztos előnnyel utazott a somogyi megyeszékhelyre a Videoton, mely a vártaknak megfelelően igen tartalékos csapattal lépett pályára. Az 50. percben Murai révén vezetést szerzett Selymes Tibos csapata, ám jobban nem tudtak ráijeszteni a fehérvári alakulatra, ezen a nem éppen szurkolóbarát időpontban megrendezésre kerülő meccsen. Jó pár hazai játékos besárgult, keményen védekezett a Rákóczi, mely nem tudta megnyerni a meccset, a 82. percben Ze Luis egyenlített. A Vidi tehát a legjobb nyolcban várhatja ellenfelét, míg a Kaposvár számára maradt az NB I és a rendkívül nehéz küldetés a bennmaradás! 

Puskás Akadémia - Vasas 3-1 (1-1)
G: Tischler (42.), Denkovic (62., 89.) ill. Remili (26.)
Kiállítva: Tischler (82.) ill. -
Tj: a Vasas 3-3-as összesítéssel idegenben lőtt góllal

Igen nehéz helyzetből várta a visszavágót a Puskás Akadémia, mely idegenben rúgott gól nélkül két gólos vereséggel abszolválta a párharc első felvonását. A 26. percben aztán Remili betalált, vezetést szerezve ezzel a Vasas számára, ezzel pedig jelezvén, hogy ha tovább akar jutni a felcsúti csapat már négy gólra lesz szüksége. Nos, az akadémiai gépezet beindult, ám Tischler és Denkovic  révén csak háromig jutott a csapat, mely a 82. percben Tidchler kiállítása révén megfogyatkozott. A második vonalban serénykedő Vasas ezzel ott van a legjobb nyolcban.

Paks - Pécs 1-3 (1-0)
G: Lázok (6.) ill. Peric (59.-büntető, 66., 68.)
Kiállítva: Báló (58.) ill. -
Tj: a Pécs 4-2-es összesítéssel

Lázok  góljával még az elején ráijesztett a pécsi csapatra, ám Báló kiállítása a második félidőben döntőnek bizonyult. A megítélt büntetőt Peric értékesítette, majd első találatára még rákontrázott kétszer, így az egykori kaposvári közönségkedvenc mesterhármassal lőtte tovább csapatát.

Őszi Ádám

Megvan a felcsúti Pancho Aréna avatási napja - belépés ingyenes!

Eldőlt, hogy április 21-én, azaz húsvét hétfőn avatják majd fel Magyarország legújabb stadionját a felcsúti Pancho Arénát. A hagyományoknak megfelelően ekkor kerül megrendezésre a  Puskás-Suzuki Kupa, melynek esti filiáléja lesz a Makovecz Imre által megálmodott és megtervezett szentély avatómérkőzése. 

A döntő, így pedig az avatómérkőzés résztvevőinek kiléte még ismeretlen, egy biztos, mindkét utánpótlás gárda tagjainak hatalmas megtiszteltetésben lesz részük. A klub hivatalos honlapja bejelentette, hogy a mérkőzést megelőző ünnepségre és a 19 órakor kezdődő fináléra ingyen lehet bejutni, ám ehhez elő regisztráció szükséges a szurkolók részéről. A kérelmek elbírálása során pedig előnyt fognak élvezni a helyi lakosok, a környékbeliek, a Puskás Akadémia sportolói, nevelői, alkalmazottai, partnerei, illetve a stadion építői.

Az átadást követően három hazai bajnoki mérkőzése lesz a Puskás Akadémiának, név szerint a Videoton, a Debrecen és a Győr látogat majd a Pancho Arébába. A mérkőzésekre érkező első ezer szurkoló ingyen mehet majd be.

Őszi Ádám