2012. október 16., kedd

Hihetetlen! Négy góllal vezettek a németek és jött a meccsbe a svéd csavar! - futballtörténelmi meccs

A német labdarúgó válogatott a mai este folyamán a svéd válogatottat fogadta hazai pályán, a fővárosban Berlinben. A csapatokat telt ház várta és ekkor még nem sejtették a helyszínen ülők, hogy óriási, hihetetlen találkozót láthatnak, mely a labdarúgás történetébe beleírja majd magát. 

A mérkőzés az elvárásoknak megfelelően kezdődött, a Nationalelf uralta a játékot, olyannyira, hogy a vendég északi együttesnek momentuma nem nagyon akadt. A vezetés korán már a 8. percben megvolt Klose révén, aki a 15. percben duplázni tudott így már 2-0-ra vezettek a hazaiak, Klose pedig közelebb lopózott Gerd Müller legendás csúcsához. Úgy festett német örömjáték és svéd égés lesz ebből a meccsből, erre adott okot Mertesacher 39. percben szerzett találata, amivel a vártnál sokkal könnyedebben 3-0-ra vezetett Löw csapata.

A fordulást követően nem hogy közelebb lopóztak volna Zlatanék, hanem az 56. percben már négy gólos hátrányban voltak, Özil a Real kiválósága vette be Isaksson kapuját. A hangulat remek volt a nézőtéren, így kell kiszolgálni egy hazai közönséget. Sokakban az sejlett fel, sok van még, vajon kiütik a svédeket 6-0-ra csak úgy mint az Íreket? Nos, nem így történt.

Érdemes új fejezetet kezdeni, hiszen a mérkőzésen is így történt, mintha nem is ugyan azon a találkozón lettünk volna hirtelen. A 62. percben jött a magát élő legendának tituláló svéd csatárklasszis és háromra csökkentette a különbséget. Tiszta játékidőből alig pergett le pár másodperc és már csak kettő volt a német előny, Lustig találatával zárkóztak a svédek. Ekkor sem volt még pánik hangulat, a közönség elhalkult de várta az újabb ötödik mindent letisztázó hazai találatot, mely váratott magára, olyannyira, hogy a 76. percben jó pár hazai csapat kezéből kieshetett a sörös korsó, Elmander találatával 14 perc alatt visszajöttek a meccsbe a svédek. Halk moraj és néma döbbenet ült az olimpiai stadionban, nem hittek a szemüknek a szurkolók. A svédek vérszemet kaptak és nem érték be ennyivel a németeken pedig látszott, hogy mint egy földre küldött bokszoló akit földre küldtek és azt sem tudja hol van úgy érzik magukat. Elkezdődött az idő húzás, mely nagyon látványos volt, három német labdarúgó is besárgult, közben a 85. percben meghűlt a vér a német szurkolók testében, Sana a svédek cserejátékosa hibázott üres kapura. Amikor már mindenki azt hitte meg van a meccs jött a hideg északi csattanó és a hosszabbítás második percében Elm talált a hazaiak kapujába, mellyel 4-4-re módosította a találkozót és beállította a végeredményt. Felmerül a kérdés, mi van ha Sana is belövi, de ez már csak a múlt...

Át kéne nézi a statisztikák mély bugyrát, hogy volt-e már példa ekkora fordulatra egy mérkőzésen belül, nem mindennapi, hogy egy együttes 4-0-ról döntetlenre ment egy meccset, ráadásul idegenben. 

Berlin, Olimpiai Stadion 76000 néző
Németország-Svédország 4-4 (3-0)
Gólok: Klose (8., 15.), Mertesacker (39.), Özil (56.), ill. Ibrahimovic (62.), Lustig (64.), Elmander (76.), R. Elm (93.)

Szerző: Őszi Ádám

Nyögvenyelős orosz győzelem Azerbajdzsán ellen egy kamu büntetővel...

Az eddig hibátlan és gólt sem kapó orosz válogatott a "B" jelű csoportban hazai pályán fogadta az eddig még nyeretlen Azerbajdzsán együttesét. Az előjelek mindenképpen hazai sikerre mutattak. 

A találkozó az elvárásoknak megfelelően hazai fölénnyel kezdődött, és nem is engedtek a szorításból, viszont az első játékrészben nem sikerült bevenni az azeriek kapuját. A vendég együttes kifejezetten agresszíven védekezett, ezt bizonyítja a negyvenöt perc alatt begyűjtött négy sárga lap.

A fordulást követően sem változott a játék képe, viszont a gól az hiányzott és a 70. perc táján már érezhető volt az oroszok játékán a feszültség. Hazai pályán két elhullajtott pont ebben a csoportban sorsdöntő lehet. Már a 80. percet is átléptük, a feszültség tapintható volt a stadionban, mikor hat perccel a rendes játékidő vége előtt megszületett a várva várt hazai gól, mely mint később kiderült három pontot ért. A találatot Shirokov szerezte büntetőből. Így négy fordulót követően az oroszok vezetik a csoportot 12 ponttal és 8-0-ás gólkülönbséggel. Megjegyzendő, hogy a felvételek alapján a szabálytalanság a büntető területen kívül történt, az orosz játékos beesett.

Oroszország-Azerbajdzsán 1-0 (0-0)
Gól: Shirokov (büntető-84.)

Szerző: Őszi Ádám 

A brazilok csúnyán elverték a franciákat legyőző Japánokat, Neymar dupla és újabb Kaká gól


A brazil labdarúgó válogatott azt követően, hogy 6-0-ra megverte pár napja Irak együttesét a mai napon Lengyelországban csapott össze a franciákat 1-0-ra legyőző Japán válogatottal. A mérkőzés kifejezetten egyoldalúra sikeredett, a dél-amerikaiak uralták a játékot és négy alkalommal be is vették ellenfelük kapuját. Az első gólra a 11. percig kellett várni, akkor Paulinho egy Oscar passz után talált a hálóba. A 25. percben Neymar büntetőből növelte kettőre az előnyt, így vonultak a félidőre a felek. 


A második játékrészben az öltözőben maradtak az ázsiaiak és ezt Neymar meg is bosszulta  az előkészítő ismét Oscar volt. A végeredményt pedig az ismét kezdőként helyet kapó Kaká állította be a 75. percben Luiz passzát követően. A rendkívül megfiatalított brazil csapat összeérni látszik, Kaká pedig remek teljesítményt nyújtott mind a két meccsén. Brazília így zsinórban hatodik győzelmét aratta, ezen meccseken a gólarány 24-2. Ez meccsenkénti elképesztő kereken 4-es rúgott gólátlag.

Japán-Brazília 0-4 (0-2)
Gólszerző: Paulinho (11.), Neymar (24., 47. – az elsőt 11-esből), Kaká (75.)

Szerző: Őszi Ádám