2015. július 14., kedd

Sorsoltak! - Íme a Real Madrid bajnoki menetrendje

A Spanyol Labdarúgó-szövetség elkészítette a 2015-2016-os szezon versenykiírását, immáron megvan mind a 38 forduló menetrendje. A tavalyi ezüstérmes Real Madrid csakúgy mint nagy riválisa idegenben kezdi meg a pontgyűjtést, ám CR7-re és társaira papíron nem várnak olyan nehéz mérkőzések az első fordulókban. Az első rangadóra a 5. fordulóban kerül majd sor. Íme az Real Madrd idei bajnoki menetrendje.   
A lentebb látható meccssor nemsokára kiegészül a Bajnokok Ligája mérkőzésekkel sorával, illetve a honi kupameccsek is tarkítják majd a Benítez csapatának menetrendjét. 

Emellett megvan a klasszikusok időpontja is! Az első mérkőzésre a Bernabeuban kerül majd sor a 12. fordulóban november első teljes hétvégéjén, míg a második El Clásico a 31. karikában lesz esedékes jövő áprilisban.

Madridista érzeketű szurkolóknak a linket elmenteni kötelező, bármikor elő lehet venni és megnézni, kivel játszik a csapat, milyen hetek elé néz a klub.

1. forduló: Sporting Gijon - Real Madrid
2. forduló: Real Madrid - Real Betis
3. forduló: Espanyol - Real Madrid
4. forduló: Real Madrid - Granada
5. forduló: Athletic Bilbao - Real Madrid
6. forduló: Real Madrid - Malaga
7. forduló: Atletico Madrid - Real Madrid
8. forduló: Real Madrid - Levante
9. forduló: Celta Vigo - Real Madrid
10. forduló: Real Madrid - Las Palmas
11. forduló: Sevilla - Real Madrid
12. forduló: Real Madrid - Barcelona
13. forduló: Eibar - Real Madrid
14. forduló: Real Madrid - Getafe
15. forduló: Villareal - Real Madrid
16. forduló: Real Madrid - Rayo Vallecano
17. forduló: Real Madrid - Real Sociedad
18. forduló: Valencia - Real Madrid
19. forduló: Real Madrid - Deportivo
20. forduló: Real Madrid - Sporting Gijon
21. forduló: Real Betis - Real Madrid
22. forduló: Real Madrid - Espanyol
23. forduló: Granada - Real Madrid
24. forduló: Real Madrid - Athletic Bilbao
25. forduló: Malaga - Real Madrid
26. forduló: Real Madrid - Atletico Madrid
27. forduló: Levante - Real Madrid
28. forduló: Real Madrid - Celta Vigo
29. forduló: Las Palmas - Real Madrid
30. forduló: Real Madrid - Sevilla
31. forduló: Barcelona - Real Madrid
32. forduló: Real Madrid - Eibar
33. forduló: Getafe - Real Madrid
34. forduló: Real Madrid - Villareal
35. forduló: Rayo Vallecano - Real Madrid
36. forduló: Real Sociedad - Real Madrid
37. forduló: Real Madrid - Valencia
38. forduló: Deportivo - Real Madrid

Őszi Ádám

Sorsoltak! - Íme a Barcelona bajnoki menetrendje

A Spanyol Labdarúgó-szövetség elkészítette a 2015-2016-os szezon versenykiírását, immáron megvan mind a 38 forduló menetrendje. A címvédő idegenben kezdi meg a pontgyűjtést, ráadásul egyből egy rangadó vár Messiékre. Íme az FC Barcelona idei bajnoki menetrendje.  

A lentebb látható meccssor nemsokára kiegészül a Bajnokok Ligája mérkőzésekkel, illetve szuperkupa mérkőzések és honi kupacsaták is tarkítják majd a katalánok menetrendjét. A klubvilágbajnokságról pedig majdnem meg is feledkeztünk. 

Emellett megvan a klasszikusok időpontja is! Az első mérkőzésre a Bernabeuban kerül majd sor a 12. fordulóban november első teljes hétvégéjén, míg a második El Clásico a 31. karikában lesz esedékes jövő áprilisban.

Katalán érzeketű szurkolóknak a linket elmenteni kötelező, bármikor elő lehet venni és megnézni, kivel játszik a csapat, milyen hetek elé néz a klub.

1. forduló: Athletic Bilbao - Barcelona
2. forduló: Barcelona - Malaga
3. forduló: Atletico Madrid - Barcelona
4. forduló: Barcelona - Levante
5. forduló: Celta Vigo - Barcelona
6. forduló: Barcelona - Las Palmas
7. forduló: Sevilla - Barcelona
8. forduló: Barcelona - Rayo Vallecano
9. forduló: Barcelona - Eibar
10. forduló: Getafe - Barcelona
11. forduló: Barcelona - Villareal
12. forduló: Real Madrid - Barcelona
13. forduló: Barcelona - Real Sociedad
14. forduló: Valencia - Barcelona
15. forduló: Barcelona - Deportivo
16. forduló: Spirting Gijon - Barcelona
17. forduló: Barcelona - Real Betis
18. forduló: Espanyol - Barcelona
19. forduló: Barcelona - Granada
20. forduló: Barcelona - Athletic Bilbao
21. forduló: Malaga - Barcelona
22. forduló: Barcelona - Atletico Madrid
23. forduló: Levante - Barcelona
24. forduló: Barcelona - Celta Vigo
25. forduló: Las Palmas - Barcelona
26. forduló: Barcelona - Sevilla
27. forduló: Rayo Vallecano - Barcelona
28. forduló: Eibar - Barcelona
29. forduló: Barcelona - Getafe
30. forduló: Villareal - Barcelona
31. forduló: Barcelona - Real Madrid
32. forduló: Real Sociedad - Barcelona
33. forduló: Barcelona - Valencia
34. forduló: Deportivo - Barcelona
35. forduló: Barcelona - Sporting Gijon
36. forduló: Real Betis - Barcelona
37. forduló: Barcelona - Espanyol
38. forduló: Granada - Barcelona

Őszi Ádám

Barcelona: Három brazil tehetség érkezhet

Elszólta magát az édesapa, avagy félig-meddig kész tényként kezelhetjük az FC Barcelona egyik téli erősítését. A brazil tehetség két társával együtt érkezhet a katalánokhoz. 

A sajtóban az utóbbi hetekben többször is megjelent a hír, miszerint Gerson az FC Barcelona labdarúgója lehet, ám ezzel még óvatosan bánt mindenki, ugyanis a Juventus és az Atletico Madrid is élénk érdeklődést mutatott a 18 esztendős középpályás iránt, aki irányítóként és előre tolva is megállja a helyét, sőt a jobb szélen is otthonosan mozog. A pletykákra most az édesapa nyilatkozata tett pontot egy ideig - "Gerson egyelőre marad a Fluminensében, és aztán januárban csatlakozik a Barcelonához. Megtisztelnek minket más csapatok ajánlatai, ez azt jelzi, hogy Gerson jól teljesít, de már meghoztuk a döntésünket."

A Fluminense U20-as válogatott labdarúgója elképzelhető, hogy nem egyedül érkezik Barcelonába! Két társát is figyeli a katalán klub. Kennedy 19 esztendős és szintén az U20-as válogatott tagja, igazi befejező csatárnak számít, ám iránta a Chelsea mutat érdeklődést. A harmadik labdarúgó pedig Marlon. A 19 esztendős középső védő szintén tagja a brazil U20-as válogatottnak.

Azt azonban nem tudni, hogy a Barca mennyit fizethet a három Fluminense tehetségért. Korábban felmerült a sajtóban egy igen nevetségesnek mondható 3,2 millió eurós összeg, ám ez aligha takarja a valóságot. 

Őszi Ádám

Sterling-saga: "Levadászom a lányodat..." - nyomoz a rendőrség

Egyre jobban eldurvul Raheem Sterling klubváltása. A 20 esztendős szélső bármelyik pillanatban hivatalosan is a Manchester City labdarúgója lehet, ám a vörösök egyes hívei ezt nem nézik jó szemmel. immáron a rendőrség is nyomoz, a szélső kislányát ugyanis halálos fenyegetések érték. 

A merseyside-i rendőrség hangsúlyozza, hogy a bűncselekmények az interneten is bűncselekménynek számítanak, rémisztő és elrettentő ami Sterling körül történik és zaklatás miatt nyomozást indítanak ismeretlen tettesek ellen.

Sterling Twitter oldalát számtalan gyűlölködő üzenet lepte el, legtöbbjük a játékos börszínén lovagol, s rasszista bejegyzéseket ír, ám sajnos voltak emberi életre törő bejegyzések is. A 20 ezstendős labdarúgónak ugyanis van egy három esztendős lánya. Az egyik kommentelő így fogalmazott - "Egyik szemed nyitva legyen, miközben alszol, te hűtlen féreg, öleld magadhoz szorosan a kislányodat, mert elmegyek érte!" - míg egy másik így hangzik - "Elmegyek, és levadászom a lányodat, majd bezárom!"

A transzfer tehát a levegőben lóg, nyílt titok. A hírek szerint a Manchester City 49 millió fontot (65 millió euró) fizet az angol válogatott szélsőért, aki maga kérvényezte a klubváltást. Egy biztos, az Anfield gyepére a visszatérés nem lesz leányálom...

Őszi Ádám

Itt a vége! - Felszabadult Oroszország...

Véget ér egy korszak és egy új kezdődik Oroszországban. Az Orosz Labdarúgó-szövetség ugyanis hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik posztjából a Szbornaja szövetségi kapitánya Fabio Capello. 

A 69 esztendős olasz szaktekintély három esztendeje irányította az orosz labdarúgó-válogatottat. Szerződését egy ízben meghosszabbították, s 2018-ig a hazai rendezésű világbajnokságig szólt a megbízatása, ám a helyzet elmérgesedett. 

A közvélemény, a szurkolók és a vezetőség sem volt elégedett a válogatott mutatott játékával, ráadásul az eredmények sem jöttek. Az oroszok igen távol állnak jelenleg a jövő évi kontinenstornától, selejtező kvartettjükben csupán a harmadik helyet foglalják el.

Nem olyan egyszerű azonban meneszteni egy szaktekintélyt, akinek a szerződése jól be van biztosítva. Komoly pénzeket kell ugyanis menesztés esetén kifizetni. Úgy hírlik, hogy végül nem acsarkodott tovább a szövetség, s belement abba, hogy kifizesse a 930 millió rubeles kárpótlást, vagy ha úgy tetszik végkielégítést, mely 15 millió eurónak felel meg. Az orosz futball tehát felszabadult, legalábbis Capello immáron nem rontja a levegőt a Szbornaja élén, mely nagy megkönnyebbülésnek számít. Ez a kapcsolat és munka csúnyán beégett, s nem olyan eredményt hozott, mellyel korábban a hosszabbítás pillanatában számoltak a felek.

Íme a hivatalos közlemény - "Az Orosz Labdarúgó-szövetség és a válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Az RFU szeretné megköszönni Capello munkáját és sok sikert kíván neki a pályafutása további szakaszában."

Őszi Ádám

Arany kupa: Hatalmas meglepetés az A-csoportban

Utolsó csoportköréhez érkezett az idei Arany Kupa mezőnye, sőt az A-csoportban már minden el is dőlt. Meglepetésnek számít a házigazda USA botlása, ám sokkal inkább Haiti továbbjutására kapta fel mindenki a fejét, ezzel aligha számoltak sokan. 

Haiti - Honduras 1-0 (1-0)
G: Nazon (13.) ill. -

Meglepő teljesítményt nyújt ezidáig a tornán Haiti, a Panama elleni döntetlen is nagy meglepetésnek számított, ám arra sokan biztosan nem tettek, hogy Hondurast legyőzi Collat csapata, s ezzel kiharcolja a negyeddöntős részvételt. A Haiti nép hőse jelen pillanatban Nazon, a támadó szerezte a Panama elleni egyenlítő találatot, s most a győztes gólt is egyben. Emellett pedig halkan meg kell jegyezni, hogy USA ellen is helytállt Haiti, a házigazdától is csupán 1-0-ra kaptak ki. Ezzel a győzelemmel az 'A' jelű kvartett második helyén végzett Haiti, s várhatja ellenfelét a negyeddöntőben, míg Honduras hatalmas meglepetésre pont nélkül kiesett.

Panama - USA 1-1 (1-0)
G: Pezer (33.) ill. Bradley (54.)

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy USA ott lesz a legjobb nyolcban, míg Panama a továbbjutásért lépett gyepre, ez pedig sajnos meg is látszott a mérkőzésen. A házigazda ezidáig adós maradt a szép és közönségszórakoztató játékkal, s most sem szolgálta ki a nézőket. Feltehető a kérdés, hogy hol van a németek és a hollandok elleni lendület, őrült mentalitás...!? Nos, valahol másutt, mert ezen a csapaton ezidáig nem látszik. A mérkőzés igen kiegyenlített mederben csordogált, Panama próbálkozott többet és pontosabban is, ennek pedig meg is lett az eredménye. A 33. percben a Dallas gólzsákja Perez Blas talált Guzan kapujába. A felek végül osztozkodtak a pontokon, erről a második félidő elején a csapatkapitány Bradley döntött. Ez az iksz az USA-nak csoportelsősséget ért (enélkül is meglett volna), míg Panama csoport harmadikként zárt három döntetlennel, s reménykedhet, hogy a B és a C-csoportban lesz rosszabb mutatókkal rendelkező harmadik helyen végző együttes.

Az A-csoport végeredménye:
1. USA – 7 pont (4-2) - továbbjutott
2. Haiti – 4 pont (2-2) - továbbjutott
3. Panama – 3 pont (3-3) - csoport harmadikként reménykedhet
4. Honduras – 0 pont (2-4)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (USA), Peralta (Mexikó) – 3 gól
3. Bateau (Trinidad és Tobago), Nazon (Haiti) – 2 gól

A folytatásban:
Július 15., szerda – 00:00 Jamaika - El Salvador
Július 15., szerda – 02:30 Kanada - Costa Rica

Őszi Ádám