2013. október 10., csütörtök

Wilsher beszólt, keményen kritizál

Azt követően, hogy Adnan Januzaj hőssé lett Manchesterben a Sunderland elleni bajnokit követően, mindenki a válogatottságról beszél, ami az ő esetében igen összetett történet. Lényeg, hogy az angolok is szeretnék honosítani, ezt pedig az Arsenal játékosa Wilsher éles kritikával illette a sajtóban. 

A mindössze 18 esztendős labdarúgó Belgiumban látta meg a napvilágot, de jogosan jelentkezhet be kegyeiért Albánia, Koszovó, Szerbia, vagy éppen Törökország. Az angolok pedig azt szeretnék, hogy a több mint öt esztendeje Angliában élő játékos a Háromoroszlánosokat szolgálja.

"Ha angol vagy, akkor angol vagy, és játszhatsz az angol válogatottban. Csak angoloknak szabadna játszaniuk a nemzeti csapatban." - emelte ki Wilshere első szavaiban

"Ha öt évig Angliában élsz, attól számomra te még nem vagy angol, így nem kellene a válogatottban játszanod. Ez még önmagában nem jelenti azt, hogy képviselheted az országot. Ha én Spanyolországba mennék, és öt évig ott lennék, nem lépnék pályára a spanyol válogatottban."

Ha belegondolunk, akkor nagy igazságot mondott az Ágyúsok játékosa, teljes mértékben egyet értünk vele! Ha valaki magyar akkor ne legyen osztrák válogatott és ez fordítva is igaz legyen, egy honosított brazil se öltse magára a magyar címeres mezt...

Őszi Ádám

Arsenal: amerikai válogatott hálóőr érkezhet - sajtóhír

Már a nyáron is téma volt az Ágyúsoknál, egy új hálóőr szerződtetése, ugyanis Arsene Wenger a csapat vezetőedzője nem feltétlenül elégedett Szczesny, vagy éppen Fabianski teljesítményével, mutatott játékával. Az idei szezonban azonban megy a szekér és nem lehetett kapus gondokról hallani. Most azonban szárnyra kaptak pletykák. 

Az  MLSsoccer.com információi szerint azonban van kiszemeltje a londoniaknak, még pedig Brad Guzan az Aston Villa amerikai hálóőrének személyében. Guzan alapembere csapatának és igen jó véleménnyel vannak róla a szakemberek. A 29 esztendős hálóőr több mint öt esztendeje szolgája csapatát és mostanra nőtte ki magát teljes mértékben első számú hálóőrré. A transfermarkt.de becslései szerint piaci ára 4,5 millió euró, azonban ehhez társul egy 2017-ig érvényes szerződés, mely feljebb tornászhatja az árat egy esetleges transzfer során. Azonban hangsúlyoznánk, ez csak sajtóhír, sem megerősítés, sem pedig cáfolat nem érkezett egyik fél részéről sem.

Guzan tagja az amerikai válogatottnak, melyben 23 alkalommal lépett eddig pályára és minden bizonnyal ott lesz a jövő évi Brazíliai világeseményen is. Korábban a Chivas és a Chidago játékosaként szerepelt hazája bajnokságában.

Őszi Ádám

Távozna a Vörös Ördögök védője

Megelégelte a kispad koptatását Fábio a Manchester United kétszeres brazil válogatott védője és a Goal.com-nak adott interjújában a váltásról beszélt és annak lehetőségeiről. 

"Nem tudom. Talán eljött az idő a távozásra, talán a következő átigazolási időszakban vagy a következő idényben eligazolok. Vannak jó lehetőségek." 

"Boldog akarok lenni, és játszani szeretnék, közel akarok lenni a családomhoz. Talán visszatérek Brazíliába, talán nem, majd beszélnem kell a menedzserrel arról, mi a legjobb számomra."

"A Fluminense iránti szeretet nagyon nagy. Hét évet játszottam ott, és ha visszamegyek oda, akkor azt nagy büszkeséggel fogom tenni, mert különleges szeretet van bennem a klub iránt."

A 23 esztendős Fábio da Silva az új vezetőedző Moyes elképzeléseiben sem szerepel kulcsemberként, erre unt rá a fiatal brazil. aki érthetően játszani szeretne, nem  ücsörgéssel gyűjteni az eurókat. Nem minden a pénz, a futballszeretet úgy tűnik esetében sokkal erősebb és lássuk be igaza van. Az idei szezonban mindössze egyetlen egy meccsen jutott szerephez, akkor a bajnokságban pályán tölthette mind a kilencven percet.

Az viszont meglepő, hogy egy ilyen fiatal és tehetséges labdarúgó haza vágyik, nem pedig Európa a cél. A Fluminense az a klub, ahol megtanulta a labdarúgás alapjait, a junior csapatból hozta el a United még 2008-ban. 

Ami az átigazolást illeti egyáltalán nem mindegy, hogy a télen távozik Fábio vagy a szezon végén, ugyanis 2014-ben lejár a szerződése, így könnyedén ingyen távozhatna, míg télen azért még fizetni kell érte. Alias ha a United pénzt akar látni belőle, akkor mindenképpen télen kell továbbpasszolniuk. A transfermarkt.de becslései szerint jelenlegi értéke 6 millió euró, ezen azonban jókorát csökkent a nemsokára lejáró szerződés.

Őszi Ádám