2015. március 5., csütörtök

Casillas öröksége: Argentin kapust vehet a Real Madrid

Diego López távozását követően Iker Casillas visszanyerte helyét a Real Madrid kapujában, Carlo Ancelotti a csapat vezetőedzője őt favorizálja a nyáron érkező Keylor Navassal szemben, aki már a távozás gondolatával kacérkodik. Igen ám, de a Casillas-éra sem tart örökké, a klub élő legendája sem lesz fiatalabb, a végső váltás pedig lehet, hogy közelebb van, mint azt gondolnánk! 

A királyi gárda kivetné hálóját a River Plate tehetségére, Augusto Batalla célkeresztben van. A 18 esztendős kapuvédőt már januárban megkörnyékezte a madridi klub, ám nevelőegyüttese a River visszautasította a megkeresést, melynek anyagi részleteiről nem kaptunk hírt. 

Batalla az argentin U20-as válogatott tagja, a szakemberek pedig nagy jövőt jósolnak neki. A legfrissebb pletykák szerint a Real Madrid nem tett le róla, nyáron újabb kísérletet tesznek az ifjú labdarúgó megszerzésére.

Azt, hogy kié lesz Casillas öröksége még nem tudhatjuk, ám az biztos, hogy a léc borzasztó magasan van, akárki is lép az örökébe, annak a lecke fel lesz adva. Olyan ez, mint a katalánoknál Xavi és Iniesta szerepe: "Hozhatsz jó, kiváló középpályásokat, de ők akkor sem lesznek Xavi és iniesta..."

Őszi Ádám

A Real Madrid újra beintett a Barcának

Szerda este kialakult a 2014/2015-ös Copa del Rey kiírásának döntő párosítása, ám jó spanyol szokáshoz híven még mindig nem lehet tudni, hogy melyik város, mely stadionja ad otthont a nívós eseménynek. A Nou Camp és a San Mamés kiesett a két résztvevő révén, ahogyan a Santiago Bernabeu is, a Real Madrid ugyanis beintett a katalánoknak ismételten. 

A történet tavaly kísértetiesen hasonlított, a katalánok bejutottak a fináléba, a Real Madrid pedig nem engedte át stadionját a legnagyobb riválisnak. Az El Mundo Deportivo írása szerint a királyiak vezetősége röviden és tömören így válaszolt a szövetségnek - "Semmilyen körülmények között" Majd azt is hozzá tették, hogy pont abban az időpontban cserélnek majd gyepet a Bernabeuban! Minő véletlen...

Lehetséges helyszínként a barcelonai Estadi Olímpic Lluís Companyst is felvetették, ám az 55 ezer néző befogadására alkalmas létesítmény egy világhírű zenekar koncertjének lesz otthona. Így jelen állás szerint a a sevillai La Cartuja vagy a valenciai Mestalla lesz a helyszín, ám végleges döntés még nem született.

Őszi Ádám

Manchester City: 15 esztendős holland tehetségre vadásznak!

Igen kelendő Joel Piroe a PSV Eindhoven fital labdarúgója. A támadóért holland klubok mellett immáron a Manchester City is sorban áll. Kérdés, hogy szakmailag mi a lenne a legjobb döntés!? Könnyen ellehet rontani egy karriert, ami profi szinten nyerő, nem biztos, hogy az utánpótlásban is tükröződik...  

Nemrégiben készítettünk interjút az eindhoveni klub magyar tehetségével Kun Bertalannal, a vele történő beszélgetés során, illetve az édesapjával folytatott diskurzusból rengeteg információhoz jutottunk a holland, illetve az európai utánpótlás-nevelés viszonylatait illetően. Átláthatóbbá vált számunkra a rendszer és megértettünk pár dolgot, melyet magunktól nem biztos, hogy feltételeztünk volna. 

Joel Piroe most a nemzetközi sportsajtó célkeresztjébe került, az Ajax, a Vitesse és az Alkmaar mellett a Manchester City is szívesen látná soraiban a mindössze 15 esztendős csatárt, aki a Feyenoord színeiben kezdte el rúgni a bőrt. Rendkívüli tehetségről beszélünk, ám egy fiatal labdarúgó karrierjét nagyban befolyásolhatja egy ilyen horderejű döntés, az, hogy a szülők milyenek, illetve a játékmenedzser a karriert, vagy éppen mást vesz figyelembe. 

A PSV utánpótlásával foglalkozó oldalán megtekintettük Joel Piroe adatlapját, az ifjú labdarúgónak Robin van Perise és Neymar a két kedvenc labdarúgója amellett, hogy csapatként a Real Madrid mellett teszi le a voksot.

Őszi Ádám

Rémület a pályán! - Gomis eszméletlenül rogyott össze

Hatalmas volt a rémület szerda este a White Hart Lane gyepén és lelátóján, miután a hazai csapat Chadli révén megszerezte a vezetést. A középkezdéshez készülődve ugyanis eszméletlenül rogyott földre a vendégek francia válogatott csatára Bafétimbi Gomis. 

A 29 esztendős támadó karrierjében nem az az első estet, 2009-ben a nemzeti csapat tréningjén ájult el, ám akkor az orvosok nem találtak a szervezetében semmi rendelleneset. Most a Spurs otthonában a 7. percben következett be a rémületet okozó eseménysor, Gomis a középkezdés előtt úgy rogyott a földre mint egy rongybaba. Percekig állt a játék, Gomis eszméletlenül feküdt, miközben orvosi ellátást és oxigént kapott. A játékosokon, mind az ellenfél tagjain, mind pedig a társakon a döbbenet és a rémület látszott, ám szerencsére nem váltott tragédiába az események láncolata. Gomist lecserélték, hordágyon a mentőhöz vitték, onnan pedig egy londoni kórházba szállították kivizsgálásra. 

Hivatalos diagnózist nem tudunk, illetve nem tudhatjuk még, hogy találtak-e valami rendelleneset az orvosok, mindenesetre a játékos azt mondta, hogy teljesen kimerült, stresszes állapotban van édesapja rossz egészségügyi állapota miatt.

Őszi Ádám