2012. december 25., kedd

A PSG Abidalnak udvarol, de nem minden a pénz...

Eric Abidal a Barca kiváló francia hátvédje nemsokára ismét pályára léphet szeretett csapatában, persze a helyéért meg kell küzdenie, de nem ez a lényeg. A védő már a csapattal edz, eredményei jók a transzplantációt követően, így lassan minden adott a nagy visszatéréshez, melyet maga a játékos és a közönség is hihetetlenül vár. Azonban a dúsgazdag PSG közbeszólna. 

Egy nyilatkozat során a francia védő elismerte, a PSG érdeklődését, ám leszögezte, nem megy sehova, kiválóan érzi magát a Barca együttesénél és szeretné itt a szögre akasztani a stoplist - "A Barcelonánál vagyok, és itt is szeretnék maradni pályafutásom végéig. Igaz, hogy a PSG érdeklődik értem, de a családom is boldog itt, tovább fogok küzdeni"

Őszi Ádám

Bemutatkozhat a spanyol válogatottban a Swansea meglepetéscsatára

Miguel Pérez Cuesta, ez a név sokaknak nem csenghet tú ismerősen, viszont ha azt mondom Michu sokan egyből ráeszmélnek kiről van szó. A 26 esztendős spanyol támadó a nyáron került a walesi együtteshez 3,2 millió euróért cserében, és elmondhatjuk, jóval az elvárások felett teljesít. Ritkán mondani ilyent egy csatárra, de jelen esetben igaz. 

Michu 18 Premier League meccsen 13 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, ezzel pedig egy híján csapata góljainak felét szerezte. Ennél is lényegesebb, hogy jelenleg ő vezeti a liga góllövőlistáját a 12 gólos Van Persie előtt.

Ez a teljesítmény felkeltette a spanyol válogatott szövetségi kapitányának figyelmét, aki kijelentette, hogy Michu pályára lép a spanyol válogatottban az Uruguay elleni február 6-án rendezendő barátságos mérkőzésen. Ez lesz a támadó első fellépése a nemzeti csapatban...

Őszi Ádám