2014. február 20., csütörtök

EL: Ezúttal jobban ment a Juvénak a törökök ellen

Két gólos előnnyel várhatja a visszavágót az olasz Juventus, miután hazai környezetben Osvaldo és Pogba révén magabiztos győzelmet aratott. Emellett örülhetnek a Benfica szurkolói is, ugyanis kedvenceik a görög pokolban a PAOK otthonában tudtak diadalmaskodni, ráadásul kapott gól nélkül hozták le a meccset. 

Juventus - Trabzonspor 2-0 (1-0)
G: Osvaldo (16.), Pogba (90+4.) ill. -
Conte mester bizalmat szavazott Osvaldo számára, a támadó pedig élni tudott a lehetőséggel, a 16. percben az olasz támadó révén szerezte meg a vezetést az Öreg Hölgy. A labdabirtoklást tekintve többnyire egyenrangúak voltak a felek, ám a hazai védelem sokkalta jobban szűrt, így a Trabzonspor támadásai rendre megakadtak, nem tudtak lövésig eljutni a vendégek. Ellenben a hazaiak rendesen és bátran tüzeltek, de úgy tűnt kénytelenek lesznek beérni egy gólos győzelemmel, mely igen nyitott visszavágót ígért volna. Ez azonban nem így történt, a hosszabbítás utolsó pillanataiban érkezett egy középre gurított labdára Pogba és a kapuba bombázta a játékszert. 

PAOK Saloniki - Benfica 0-1 (0-0)
G: - ill. Lima (59.)
A vártnak megfelelően pokoli hangulat fogadta a feleket a stadionban, a hazai ultrák kitettek magukért, s méltóak maradtak hírnevükhöz. A találkozó igen küzdelmesre sikeredett, viszonylag kevés lehetőséggel, lövéssel fűszerezve. A háló egyetlen egyszer rezgett, ekkor pedig elhalkult a PAOK ultras, ugyanis Lima gólja portugál vezetést, és mint később kiderült győzelmet jelentett

Őszi Ádám

Ronaldo új kihívása! - a vb után irány Párizs

Jelenleg a vb-nagyköveteként tevékenykedik Ronaldo a Real Madrid és a brazil válogatott korábbi csillaga, aki a hírek szerint a nyáron átteheti székhelyét Párizsba, ahol új kihívásokban lesz része. 

A "Fenomén" becenéven ismert 37 esztendős világbajnok a  Canal Plus-nak adott nyilatkozatot, mely alátámasztja a pletykákat, mely szerint a világbajnokság után a Paris Saint-Germain sportigazgatója lehet. A hír egyébként nem új keletű, tavaly a leköszönő Leandro távozásakor is felmerült a neve a arc des Prince-ben-

"Jó kapcsolatban vagyok Nasser Al-Khelaifi elnökkel, de előbb szeretném befejezni a munkám, mint a világbajnokság nagykövete" - mondta a francia tévétársaságnak a "Fenomén". "Utána lesz pár hónapom és meglátom, mihez kezdek majd. Nem tartom kizártnak, hogy a PSG-nél dolgozzak. Már most is önkéntes nagykövete vagyok a klubnak, és imádom Párizst. Szeretem ezt a spontán jött kapcsolatot a csapattal. Nagy rajongója és támogatója vagyok a PSG-nek, de ez egyelőre nem számít." - nyilatkozta az egykori klasszis a Canal Plus-nak.

Őszi Ádám