2013. augusztus 23., péntek

Továbbra is hibátlan a Dortmund, elszenvedte első bajnoki vereségét a Werder

Péntek este a Werder Bremen  látogatott Dortmundba a Bundesliga 3. fordulójának nyitómeccsén, melyen két eddig hibátlan együttes találkozott.  

Ahogyan az várható volt, igen erős hazai fölény alakult ki már az első percekben, ám ez csak mezőnyben látszott meg, az őrületesen nagy átütő helyzetek várattak magukra. A vendég brémaiak csak pillanatokra tudták megszerezni a labdát, z első játékrész feléhez érkezve két hazai lövést könyvelhettünk el, mely kaput talált, előbb az örmény Mkhitaryan, majd Reus próbálkozott, míg vendég részről egyet sem jegyezhettünk fel, sőt a tizenhatos előterébe sem értek oda Makiadiék. Az első valamirevaló Werder akciót a 28. percben jegyezhettük fel, ám veszélyes helyzet nem lett belőle. 

A 32. percben Reus lövése ment fél méterrel a bal kapufa mellé, ennek ellenére egyre eseménytelenebb és szürkébb lett a meccs. A 36. percben aztán egy remek kontratámadás végén Blaszczykowsk lövése csattant a felső lécen, majd pedig a kipattanólob Reus lőtt távolról Mielitz kezébe. A 43. minutumban Lewandowski maradt le egy bepasszolt, lecsorgó labdáról, majd a szögletet követően Reus és ismét Lewandowski próbálkozott a háló azonban érintetlen maradt.  A hosszabbításban igazi tűzijáték alakult ki, előbb Reus, majd Sahin lőtt kapura, utóbbi igen nagy lehetőséget bombázott a fölé. A slusszpoén majdnem megérkezett, Arnautovic személyében, aki kicsivel gurított a túloldalon a kapufa mellé egy kontrát követően. A félidő végére felpörögtek a hazaiak, ám a bírói síp pillanatában 0-0-át könyvelhettünk el és azt, hogy a Werder immáron öt félidő óta nem kapott gólt.

Az 55. percben aztán góllá érett az örült nyomás, mely a második félidő elején nem csillapodott és egy bal oldali Reus beadást Lewandowski passzolt elegánsan a hálóba (1-0). Ezzel pedig elszenvedte első kapott gólját a Werder ami a 2013/2014-es szezont illeti. A bekapott góllal egyértelművé vált, hogy a Brémaiaknak többet kell vállalniuk támadásban, amennyiben ponttal, pontokkal szeretnének távozni. Ez azonban önmagában hordozta azt a veszély, hogy kinyílnak és ezt a hazaiak gólokkal büntetik majd.

A 61. percben Mkhitaryan érkezett a második hullámban, ám a büntetőterület vonaláról eleresztett lövés igen csak a kapu fölött hagyta el a játékteret. Hat perccel később egy beadást öklözött Mielitz, a kipattanót pedig Sahin ollózta el jóval a kapu fölé. A következő nagy helyzetre egészen a 75. percig kellett várni, ekkor a nemrégiben pályára érkező Aubameyan került ziccerbe Mielitz azonban jól döntött és a helyén maradt, így megóvta csapatát egy újabb góltól. Az utolsó tíz percre szűk egy gólos hazai vezetéssel fordultak a felek, így igen nyitott és izgalmas végjátékra számíthattunk. A 84. percben aztán minden eldőlhetett volna, ám Aubameyan mögé érkezett a labda, így a ziccerben egymagában érkező támadó nem tudott mit tenni azon kívül, hogy maga mögé nézett.  A 87. percben megérkezett a Werder meccslabdája, azonban Weidenfeller bravúrt bemutatva kapu fölé tornázta Di Santo lövését.  Az eredmény a továbbiakban nem változott, ezzel a Dortmund továbbra is hibátlan, míg a Werder elszenvedte első vereségét és egyben első bajnoki találatát is.

Borussia Dortmund - Werder Bremen 1-0 (0-0)
G: Lewandowski (55.) ill. -

Őszi Ádám

Chelsea: 35 milliós brazil sztárral erősödik Mourinho legénysége - sajtóhír

A BBC tudni véli, hogy megköttetett az üzlet a Chelsea és az Anzhi együttese között a bal oldali támadó középpályás Willian ügyében. Az orvosi vizsgálatra és az azt követő aláírásra ezt követően kerülhet majd sor. 

Willian csakúgy mint Eto'o vagy több társa az Anzhi gazdasági megszorításainak egyik áldozata. A két klub tulajdonosa Roman Abramovic és Szulejman Kerimov a hírek szerint telefonon egyeztetett egymással és végül 35 millió eurós vételárban állapodtak meg.

Ezzel az Anzhi elérte azt, hogy nullával szálljon ki a Willian ügyletből, hiszen a brazil válogatott játékos pont ennyiért érkezett fél szezonnal korábban a Shakhtar Donetsk csapatától. A hírt egyébként maga Mourinho sem tagadta a mai sajtótájékoztatón...

Ezzel pedig hoppon maradhat a Liverpool és a Tottenham. Utóbbi együttessel kapcsolatban szerdán arról lehetett olvasni, hogy Willien orvosin vett részt, de ezek szerint valami vagy valaki közbeszólt.

Őszi Ádám

Lyon: egy évig a tarcsiban szerepelhet a kegyvesztett sztárcsatár, csakhogy kiba***** csapatával!

A cikknek adhattuk volna azt a címet is, hogy bosszú Gomis módra, ugyanis a kegyvesztett támadó nem mindennapi húzásra készül egykoron szeretett csapata ellen. 

A történet ott kezdődött, hogy Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke száműzte az első csapat keretéből a francia válogatott támadót Bafétimbi Gomist, akit a Newcastle környékezett meg és közel álltak a felek az aláíráshoz. Ez azonban elmaradt és minden bizonnyal nem is köttetik meg az idei szezonban. A száműzetés oka pedig nem más, mint az, hogy Gomis kijelentette hiába próbálkozik a Lyon ő bizony nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését.

A legfrissebb hírek szerint pedig annyira megmakacsolta magát Gomis, hogy eltökélt szándéka lett, hogy kibabráljon klubjával és jövőre ingyen távozhasson. Ez pedig azt jelenti, hogy bevállalja azt, hogy a Lyon tartalékcsapatával a negyedik ligában tölti az idei szezont.

Nem egy egyszerű figura ez a Bafétimbi az egyszer biztos! Megsérteni pedig nem túl célszerű...

Őszi Ádám

Elvesztette csapatkapitányát a bajnoki címre törő Manchester City

A jó szezonrajtot elszürkíti Kompany sérülése a Manchester City együttesénél. A belga válogatott támadó, aki nem mellesleg a védelem tengelyét képezi és a  polgárok csapatkapitánya hosszú hetekre harcképtelenné vált. 

A manchesteri kékek hétfőn nyitották meg a 2013/2014-es szezont a Newcastle United elleni 4-0-ás kiütéses győzelemmel. A találkozón azonban ágyéksérülést szenvedett a Kompany, akire hosszabb, minimum egy hónapos kihagyás vár. Ez nem csak a City, hanem a belga válogatott szövetségi kapitányának is fejtörést okozhat, hiszen szeptemberben két nagyon fontos selejtezőmeccs vár majd a belgákra.

A klub hivatalos honlapján közleményben erősítette meg a rossz hírt.

Őszi Ádám

Lemondta a válogatottságot a hatodik legeredményesebb skót labdarúgó

Nincsen tovább, az Anglia ellen elveszített 3-2-es meccs volt az utolsó fellépése a nemzeti csapatban Kenny Millernek. 

A hírt a Skót Labdarúgó-Szövetség hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra. A 33 esztendős támadónak így mostantól már csak az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecaps meccseire kell figyelnie, ahol egy esztendővel meghosszabbította szerződését, a csapat pedig a rájátszásban való részvételért küzd. 

Ami a válogatottságokat illeti az Angolok elleni meccs volt a 69. fellépése a nemzeti csapatban és búcsúgólja a 18. volt a sorban. Karrierje eddigi állomásai közt szerepelt a Hibernians a Cardiff és a Wolverhampton együttesében. Ami pedig rendkívül ritka, egyike azon futballistáknak, szám szerint öten vannak, akik a második világháború óta mind a Rangers mind pedig a Celtic együttesében megfordultak.

Őszo Ádám

DVSC: kitették a szűrét a fogadási csalással vádolt csatárnak - hivatalos

Nem tartott sokáig Horváth Zoltán Debreceni pályafutása, ugyanis a 24 esztendős csatár, mindössze egy felkészülést és három bajnoki meccset tudhat maga mögött. Ezen meccseken mindössze 62 percet játszott és egy gólt lőtt, ám ez a szám már biztosan nem nő tovább, ugyanis a klub és a játékos közös megegyezéssel felbontotta a nyáron megköttetett szerződést. 

A Központi Nyomozó Főügyészség Budapesten, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés ügyében hallgatta ki a támadót a tegnapi nap folyamán. Horváth Zoltánt három meccs eredményének jogellenes befojásával vádolják, melyet még az Eger színeiben követhetett el.

Tiszta és egyértelmű döntést hozott a Debreceni klub, mely szeretne távol maradni mindentől és mindenkitől, aki érintett lehet a hazánkon végigseprő bundabotránynak. Mint ismert pár évvel ezelőtt két DVSC játékos került az eltiltás sorsára, most nem szeretnék végigjárni az utat...

Őszi Ádám

Megköttetett: Suárez immáron a Barcelona játékosa

Sokan minden bizonnyal egyből Luis Suarez nevével kötötték össze a hírt, azonban a Liverpool uruguayi támadójának köze sincsen az esethez. Egy másik Suárez van a reflektorban, név szerint Denis, aki a Manchester City együttesétől érkezett a katalán fővárosba. 

A spanyol U20-as válogatott kulcsembere a még csak 19 esztendős Denis Suárez hazatért és 2017 nyaráig kötelezte el magát a katalánoknál. A Marca tudni véli, hogy az üzlet 1,5 millió euróért köttetett, azonban bizonyos feltételek teljesülésének esetén ez az összeg 10 millió euróra duzzadhat.

A fiatal támadó középpályás nem az első csapathoz, hanem a Barca B-hez csatlakozik, kivásárlási ára pedig 12 millió euróra rúg, mely egyből 35-re emelkedik, ha felkerül az első csapathoz.

Denis a Celta Vigo neveltje, Angliába, azon belül pedig a City együtteséhez 2011-ben került, most viszont rövid kitérőt követően eljött a hazatérés ideje. Kíváncsian várjuk, milyen teljesítményt nyújt majd Denis a másodosztályban és mikor öltheti majd magára először az első csapat mezét.

Őszi Ádám

Modric visszatérhet Angliába, vörös mezt ölthet magára

Bale szerződtetése nem egy áldozatot fog hozni Madridban, ám így is van, aki  nem feltétlenül számít favoritnak Ancelotti szemében, ilyen például a horvátok sztárja Modric, aki könnyen lehet, hogy ismét Angliában, azon belül pedig természetesen a Premier Leagueben rúgja majd a bőrt.  

A walesi átigazolása pénteken a délutáni, késő esti órákban válhat hivatalossá és többen már arról beszélnek, hogy Özil vagy Di Maria is lapátra kerülhet ezáltal. Egy azonban biztos, Modric szeret fecsegni, ugyanis a horvát sajtó egyes válogatott társaktól tudni véli, hogy a Manchester United és a Real Madrid egyezkedik az irányító vételáráról. Amennyiben sikerül egyezségre jutni, abban az esetben Modric kész aláírni új szerződését és magára ölteni a vörös ördögök mezét.

Mint ismeretes Mordic a tavalyi szezonban került a királyiakhoz 33 millió font ellenében. A horvát Mourinho kívánságlistájának élén állt, azonban nem futott be Madridban úgy, ahogyan arra számítottak.

Őszi Ádám

Sóher Arsenal! - ezúttal a PSG rúghat bele Wenger terveibe

Az átigazolási piacon idén sem jeleskedik az Arsenal. Mondhatjuk úgy is, hogy mindenkit akarnak, de pénzt igazán senkiért nem adnának, alias jogosan illethetjük a klubot a sóher jelzővel. Ez pedig nem csupán erre az átigazolási időszakra, hanem a klub játékospolitikájára összességében mondható. 

Persze lehet mondani, hogy nyereséges a klub, pozitív a kassza ami a játékosmozgást illeti, na de a mai futballban ha nem költesz lassan nem érhetsz el semmit, ez pedig az ágyúsok hanyatlása felé vezethet. Idén még senki nem érkezett, és elég ha megemlítjük, hogy Norwich, Southampton és Stoke szintű klubok is euró tízmilliókért igazolnak. Egyszer ez a játékospolitika kibukik és azon veszi észre magát Wenger mester, hogy a Bajnokok Ligája igen messze áll a klubtól. Persze ne legyen igazunk, hiszen az ágyúsok igen meghatározóak a nemzetközi klubfutballban, de a változás szele mindig ott van a levegőben.

Na de térjünk át az aktuális témára, mely nem más, mint a Newcastle United francia válogatott kiválósága Yohan Cabaye, akiért a londoniak a hét elején tettek egy igen nevetséges 10 millió eurós ajánlatot. A szarkák természetesen egyből nemet mondtak, ezt pedig bátran tehették, hiszen nem az Arsenal az egyetlen érdeklődő. 

A neves francia lap az L'Equipe úgy értesült, hogy a PSG is megtette ajánlatát, mely 16 millió eurót tartalmaz, ez pedig könnyen elképzelhető, hogy elég lesz. Nos, Wenger aligha emeli a tétet, így több mint valószínű, hogy ez a hajó is elment...

Őszi Ádám

Eto'o bejelentkezett a Real Madridnál! - sajtóhír

Mint közismert tény, a világ legjobban kereső labdarúgója Samuel Eto'o több társával együtt a távozásra kényszerül az Anzhi együttesétől, ahol komoly gazdasági megszorítások vannak. 

A Kameruni támadó évi 20 millió eurót keres orosz klubjánál, csak viszonyítás képen ez annyi pénz, melyet Ronaldo és Messi együttesen tesz zsebre egy esztendő alatt. Érezhetően ez nem arányos, főleg ha azt nézzük, hogy Eto'o a góljait valahol jó messze felejtette. Teljesítménye ugyanis már korántsem oly meggyőző, mint volt anno Barcelonában, ahol világklasszissá vált, vagy éppen az Inter együttesénél.

Hiába, az idő nem áll meg, és a kameruni sem lesz fiatalabb, de felteszem magamban a kérdést, milyen már, ha valaki ajánlgatja szolgálatait egy klubnak? Ha kell úgy is keresik, ha nem akkor meg nem! Ez legalábbis az én véleményem.

Nos, Eto'o előbb a Chelsea együttesénél kopogtatott be, ahol korábbi trénere Mourinho vette át ismét a stafétabotot, majd az Inter háza táján is ólálkodott a kameruni, míg nem most arról lehetett hallani, hogy visszatérne Madridba. Alias felajánlotta szolgálatait a királyi gárdának. Ez persze csupán sajtóhír.

Ezzel azonban keretbe foglalhatná karrierjét, hiszen éppen Madridból indult világjáró útjára, azonban ott nem látták benne azt, amit Barcelonában. Előbb a Mallorca együttesében csillogtatta meg zsenialitását, mikor a katalánok elhappolták őt. A Madridi szurkolók a mai napig bánhatják azt a pillanatot, gondoljon bele minden futballszerető, mennyivel másképpen alakulhatott volna a futballtörténelem.

Ezen hír ellenére azonban még mindig sokan tartják magukat szintén ahhoz a sajtóhírhez, mely szerint a dúsgazdag klubelnök és a támadó megegyezett, hogy Eto'o marad a szezon végéig.

Őszi Ádám