2014. augusztus 1., péntek

AS Monaco: 65 millió eurós bombaüzlet küszöbén

Egybemutató nemzetközi hírek szerint a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Monaco a kiárusítást követően immáron a keret megerősítésén dolgozik. Több forrás is arról számolt be, hogy a hercegségiek és a Shakhtar Donetsk felvették a kapcsolatot, az pedig forró dróton ég, nemsokára két játékos is klubot válthat. Kihangsúlyozzák, hogy a transzferek nem hivatalosak, de nagyon valószenük.  

Mint ismeretes Ukrajnában heves harcok dúlnak, az oroszbarát szakadárok pedig Donetsk városa a központ, melyet az ukrán hadsereg megpróbál elfoglalni. A játékosok nem érzik magukat biztonságba és többen "disszidáltak", majd visszatértek, ám minél előbb elhagynák szeretett csapatukat, kihangsúlyozva, hogy nem szeretnének váltani, de az életük sokkalta fontosabb.

Két játékos szerződhet Monacóba, az összeg pedig mondhatni lenyűgöző, aligha mond rá nemet a Shakhtar vezetősége, ugyanis két brazil ászáért 65 millió euró ütheti a klub markát. Név szerint Alex Teixeira és Douglas Costa a szóban forgó labdarúgó duó.

A 24 esztendős Alex Teixeira az ukrán csapat motorja, irányító középpályása. Négy esztendővel ezelőtt szerződőt 6 millió euró ellenében lett a Shakhtar játékosa, ahol azóta 160 tétmérkőzésen lépett pályára és ez idő alatt 41 gólt és 17 gólpasszt jegyzett. Jelenlegi piaci árát a transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja.

A 23 esztendős Douglas Costa neve korábban az AC Milan együttesével fonódott össze, ám úgy fest, ez már a múlté, karrierje új állomása az AS Monaco lehet. Douglas Costa csakugyan mint fent említett honfitársa négy éve érkezett 8 millió euró ellenében, s ez idő alatt 169 mérkőzésen 33 gólt és 33 gólpasszt jegyzett, piaci árát a transfermarkt.de úgyszintén 17 millió euróra taksálja. 

Mindkét labdarúgónak élő szerződése van a regnáló ukrán bajnokkal, piaci értékük összesen 34 millió euró. A Shakhtar kis híján a dupláját fizetheti értük! A címben bombaüzletet írunk, mindenki döntse el maga, hogy kinek a számára bombaüzlet ez... Lehet sorakoztatni pro és kontra...

Arrow

Pizarro gólja döntött a Bayern München javára

Egy évtizednyi idő telt el azóta, hogy a Bayern München labdarúgócsapata tiszteletét tette az Amerikai Egyesül Államokban. A visszatérésre New Jerseyben, azon belül pedig a  Red Bull Arénában került sor 22 ezer néző előtt.  Az ellenfél a nívós mexikói klub a Chivas Huadlajara volt. 

A mérkőzést a német rekordbajnok kezdte sokkalta intenzívebben, ahogyan arra számítani lehetett, ennek pedig meg is lett az eredménye, a 10. percben Ribery szögleténél Pizarro előzte meg a védőjét és bólintott a kapuba. A Chivas játékosai helyenként igen keményen játszottak, Lewandowski és Riebery egyaránt kapott pár csomagot, egy izben még kisebb tömegjelenet is kialakult, a lengyel a sokadik esetet már nem hagyta szó nélkül. Több nagy heyzetet is kialakított Guardiola csapata, Pizzaro például kívülről még a kapufát is megsimogatta, ám több gól nem született a mérkőzésen, sőt a végén kis híján egalizált a Chivas, mikor is Carlos Fierro került helyzetbe, ám a kapuvédő Tom Starke a helyén volt.

A Bayern München augusztus 6-án játssza következő mérkőzését, akkor az MLS All-Star-csapata lesz az ellenfél. A mérkőzést hatalmas érdeklődés övezi, addigra teljes lesz a Bayern kerete, visszatér az összes világbajnokságon szereplő játékosa a csapatnak.

Felkészülési mérkőzés:
Chivas Guadalajara (mexikói)–Bayern München (német) 0–1 (0–1)
New Jersey, Red Bull Arena. Vezette: Rivero (amerikai)
G: - ill. Pizarro (10.)

Arrow

Európa Liga: Minden eredmény egy helyen

A csütörtöki nap folyamán lejátszották a második számú európai kupasorozat az Európa Liga 3. selejtezőkörének odavágóit. A kontinens futball lázban égett, 58 együttes, 29 mérkőzés, számtalan gól, gólhelyzet, fantasztikus cselek, megdöbbentő és papírforma eredmények. Összegezzük, mi történt. 

Nos, a tisztánlátás érdekében kissé szétbontottuk a mérkőzéseket, kiemeltünk pár csapatot, önálló kategorizálás szerint.

Európa Liga, 3. selejtezőkör, odavágók:
A  4 Top bajnokságok klubcsapatai (német, angol, olasz, spanyol):
Brommapojkarna (svéd) - Torino (olasz) 0–3
Trencín (szlovák) - Hull City (angol) 0–0
Mainz 05 (német) - Aszterasz Tripolisz (görög) 1–0
Real Sociedad (spanyol) - Aberdeen (skót) 2–0

A Torino és a Real Sociedad kényelmesen készülhet a visszavágóra, az olaszok gyakorlatilag a rájátszásban érezhetik magukat. A német Mainz Szalai Ádám korábbi csapata hazai pályán kapott hól nélkül abszolválta görög riválisával szembeni mérkőzését, míg a Hull City nagy meglepetésre északi szomszédunkban ért el gól nélküli döntetlent és nincsen idegenben lőtt gólja. 

A francia és holland klubok:
Mladá Boleslav (cseh) - Olympique Lyon (francia) 1–4
PSV (holland) - St. Pölten (osztrák) 1–0

A nagy múltú Lyon könnyed győzelmet aratott cseh földön, a párharcot pedig eldőltnek könyvelhetjük, ugyanis halatlams világfordító csoda kellene ahhoz, hogy a Boleslav négy góllal nyerjen gall földön. A PSV szurkolói annyira nem lehetnek nyugodtak, bár nyert a csapatuk, de a látottak alapján nyugalomra senkit sem intenénk.

A magyar érdekeltségű csapatok:
Diósgyőri VTK - FK Krasznodar (orosz) 1–5 
Dinamo Moszkva (orosz) - Hapoel Kirjat Smona (izraeli) 1–1
Stjarnan (izlandi) - Lech Poznan (lengyel) 1–0
Omonia Nicosia (ciprusi) - Metalurg Szkopje (macedón) 3–0

A Diósgyőr visszavágója immáron csak formalitás lesz és bizony nem csak a miskolciaknak, de a többi magyart felvonultató együttesnek sem jutott ma sok babér. A Dzsudzsák Balázzsal a soraiban fellló Dinamo Moszkva csupán 1-1-es döntetlent ért el izraeli riválisával szemben, ráadásul hazai környezetben, míg Lovrencsics Gergő csapata a Lech izlandon szedett össze egy gólos hátrányt, Leandro csapata az Omonia gyakorlatilag továbblépett, a magyar játékos sérülés miatt nem volt a keretben sem.

A magyar csapatok korábbi ellenfelei:
IFK Göteborg (svéd) - Rio Ave (portugál) 0–1
Víkingur (feröeri) - HNK Rijeka (horvát) 1–5

Természetesen figyelemmel követjük azon csapatokat is, melyek búcsúztatták a Győri ETO, illetve a Ferencváros együttesét. A svéd IFK Göteborg hazai környezetben, csakúgy mint az ETO ellen 1-0-ás vereséget szenvedett el, míg a Rijeka ötöt rámolt a feröeri  Víkingur kapujába, a horvátok készülhetnek a rájátszásra, ezt bátran kijelenthetjük.

További eredmények:
Sahtyor Karagandi (kazah) - Hajduk Split (horvát) 4–2 
Asztana (kazah) - AIK (svéd) 1–1
Neftci Baki (azeri) - Csihura Szacshere (grúz) 0–0
Astra (román) - Slovan Liberec (cseh) 3–0
Elfsborg (svéd) - FH Hafnarfjördur (izlandi) 4–1
Ruch Chorzów (lengyel) - Esbjerg (dán) 0–0
Dinamo Minszk (fehérorosz) - CFR Cluj (romániai) 1–0
Kardemir Karabükspor (török) - Rosenborg (norvég) 0–0
Young Boys (svájci) - Ermisz Aradippu (ciprusi) 1–0
Zorja Luhanszk (ukrán) - Molde (norvég) 1–1
Petrolul Ploiesti (román) - Viktoria Plzen (cseh) 1–1
RNK Split (horvát) - Csornomorec Odessza (ukrán) 2–0
Zulte Waregem (belga) - Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz) 2–5
FC Bruges (belga) - Bröndby (dán) 3–0
FK Sarajevo (bosnyák) - Atromitosz (görög) 1–2
St. Johnstone (skót) - Spartak Trnava (szlovák) 1–2               
Grödig (osztrák) - Zimbru Chisinau (moldovai) 1–2 

Arrow