2014. június 1., vasárnap

Felkészülés: Németország beégett Kamerun ellen

Nincs valami jó formában a Joachim Löw trenírozta német labdarúgó-válogatott, mely második felkészülési mérkőzésén sem tudott nyerni. Hiába a mezőnyfölény, kapura veszélyesebben játszott Kamerun, melynek meg is lett az eredménye. 

Németország - Kamerun 2-2 (0-0)
G: Müller (66.), Schüttle (71.) ill. Eto'o (62.), Choupo-Moting (78.)

Eseménytelen első félidőt követően felpörögtek a csapatok a második felvonásra, legalábbis gólok terén mindenképpen helytálló az állítás. A 62. percben Weidenfeller hárította Eto'o lövését, ám a kipattanó egy kamerunihoz került Song személyébe, a katalánok középpályása pedig Eto'o elé tálalt, aki másodjára nem hibázott. Sokáig aztán nem örülhettek Finke tanítványai, ugyanis négy perccel később Boateng beadását követően Müller fejelt Itandje kapujába, majd Podolski készített elő Schürrle számára, aki gólt szerzett, igaz szabálytalant, ugyanis les előzte meg azt. A játékvezető azonban megadta a találatot, asszisztense nem látta jól az esetet. A 78. minutumban aztán Choupo-Moting állította be a végeredményt, lövése a bal alsó sarokban kötött ki. 

Őszi Ádám

VB 2014: Irán is utazó keretet hírdetett

Úgy fest, hogy nem kell várni a FIFA hivatalos közlésére, a válogatottak nem rejtik véka alá kereteik összetételét, igazából miért is tennék. Immáron Carlos Queiroz az iráni labdarúgó-válogatott kapitánya is keretet hirdetett, melynek összetétele igen vegyes.  

Az iráni csapat szerdán már meg is érkezik Brazíliába, hogy a játékosok szokják az éghajlati és időjárási körülményeket. A csoportküzdelmek során Argentínával, Bosznia-Hercegovinával, valamint Nigériával kell majd megmérkőzniük.

Íme Irán 23 fős utazó kerete:
Kapusok: Daniel Davari (Eintracht Braunschweig), Alireza Hagigi (Sporting Covilha), Rahman Ahmadi (Szepahan)

Védők: Hoszro Heidari (Eszteglal), Hosszein Mahini (Perszepolisz), Merdad Beitasur (Vancouver Whitecaps), Pedzsman Montazeri (Umm-Szalal), Dzsalal Hosszeini (Perszepolisz), Amir Hosszein Szadegi (Eszteglal), Ahmad Alenemeh (Naft), Hasem Beikzadeh (Eszteglal), Eszhan Hadzsszafi (Szepahan), Merdad Puladi (Perszepolisz)

Középpályások: Dzsavad Nekunam (Kuvait SC), Andranik Tejmurjan (Eszteglal), Reza Hagigi (Perszepolisz), Gaszem Hadadifar (Zob Ahan), Bahtiar Rahmani (Fulad), Askan Dedzsagah (Fulham)

Támadók: Alireza Dzsahanbaks (NEC Nijmegen), Reza „Gucci” Gucsannedzsad (Charlton Athletic), Karim Anszarifard (Traktor Szazi), Maszud Sodzsaei (Las Palmas)

Őszi Ádám

VB 2014: 16 újonc a ghánai utazó keretben - Íme a lista

Akwasi Appiah a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is megnevezte azt a 23 játékost, aki utazik a június 12-én kezdődő világbajnokságra. A legutóbbi vb-n negyeddöntőig menetelő Ghána igen csak átalakult, ugyanis a 23 fős utazó keretben 16 nem szerepeltek a négy évvel korábbi tornán, így még újoncnak számítanak.  

Jerry Akaminko kiesésével számolni lehetett, ugyanis a védő a szombati hollandok elleni mérkőzésen megsérült, így számára ez vetett véget a világbajnokságnak, míg mellette Jeffrey Schlupp és David Accam maradt még ki, ezzel pedig kialakult a 23 fős utazó keret.

Íme Ghána 23 fős utazó kerete:
Kapusok: Stephen Adams (Aduana Stars), Fatau Dauda (Orlando Pirates), Adam Kwarasey (Strömsgodset)

Védők: Harrison Afful (Espérance), John Boye (Rennes), Samuel Inkoom (Plataniasz), Jonathan Mensah (Evian TG ), Daniel Opare (Standard Liege), Rashid Sumaila (Mamelodi Sundowns)

Középpályások: Afriyie Acquah (Parma), Albert Adomah (Middlesbrough), Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese), Kwadwo Asamoah (Juventus), Christian Atsu (Vitesse), André Ayew (Olympique Marseille), Michael Essien (AC Milan), Rabiu Mohammed (Kubany Krasznoda), Sulley Muntari (AC Milan), Wakaso Mubarak (Rubin Kazany)

Támadók: Jordan Ayew (Sochaux), Kevin-Prince Boateng (Schalke 04), Asamoah Gyan (al-Ain), Majeed Waris (Valenciennes)

Őszi Ádám

VB 2014: Hét játékos vált a horvát keretszűkítés áldozatává!

Kihirdette 23 fős utazó keretét Niko Kovac a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szűkítést követően hét labdarúgó vált szegényebbé egy álommal és figyelheti majd honfitársait otthonról, vagy éppen a helyszínen, de a lelátóról. 

Sérülés miatt hárman is tisztában voltak azzal, hogy kiesnek a 30 fős keretből, így Niko Kranjcar (QPR), Ivo Ilicevicet (Hamburg), és Ivan Strinicet (Dnipro) sem utazhat, míg a kisebb sérülést összeszedő, ám bizakodó Milan Badelj (Hamburg) is a keretszűkítés áldozatául lett. Ezen felül  Mario Pasalic (Hajduk Split), Duje Cop (Dinamo Zagreb) és Igor Bubnjic (Udinese) nem utazhat az egészséges játékosok közül.

A horvát válogatott, már az első mérkőzésen érdekelt lesz, ugyanis ők játsszanak a nyitómérkőzésen Brazíliával.

Íme a horvátok 23 fős utazó kerete:
Kapusok: Stipe Pletikosa (FK Rosztov), Danijel Subasic (Monaco), Oliver Zelenika (NK Lokomotiva Zagreb)

Védők: Darijo Srna (Sahtar), Dejan Lovren (Southampton), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Danijel Pranjic (Panathinaikos), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Sime Vrsaljko (Genoa)

Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Sevilla), Ognjen Vukojevic (Dinamo Kijev ), Ivan Perisic (Wolfsburg), Mateo Kovacic (Internazionale), Marcelo Brozovic (Dinamo Zagreb), Ivan Mocinic (HNK Rijeka), Sammir (Getafe)

Támadók: Mario Mandzukic (Bayern München), Ivica Olic (Wolfsburg), Eduardo Alves da Silva (Sahtar), Nikica Jelavic (Hull City), Ante Rebic (Fiorentina)

Őszi Ádám

VB 2014: Suarez ott van a 23 fős utazó keretben

Oscar Tabárez az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya utazó keretet hirdetett, melyben helyet kapott a múlt héten megműtött Luis Suárez. A kapitány bízik támadója felépülésében, ám ha mégsem lesz játékra képes a pool sztárja, 24 órával az első csoportmérkőzés előtt a szabályok értelmében még cserélhet egyet. 

A korábban megnevezett 25 fős keretből két játékos esett ki, mindketten a középpályáról szálltak ki. Sebastián Eguren a Palmerias labdarúgója, míg Alejandro Silva a Lanús játékosa az, aki nem utazhat Brazíliába.

Uruguay június 14-én kezdi majd meg a szereplést, első csoportmeccsén Costa Rica lesz az ellenfél, majd Olaszország és Anglia következik.

Íme Uruguay 23 fős utazó kerete:
Kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray), Martín Silva (Vasco Da Gama), Rodrigo Munoz (Libertad)

Védők: Diego Lugano (West Bromwich Albion), Diego Godín (Atlético Madrid ), José Maria Giménez (Atlético Madrid), Martin Cáceres (Juventus), Maximiliano Pereira (Benfica), Jorge Fucile (Porto), Sebastian Coates (Nacional)

Középpályások: Egidio Arévalo Ríos (Morelia), Walter Gargano (Parma), Diego Pérez (Bologna), Álvaro González (Lazio), Álvaro Pereira (Sao Paulo), Cristian Rodríguez (Atlético Madrid), Gastón Ramírez (Southampton), Nicolás Lodeiro (Botafogo)

Támadók: Luís Suárez (Liverpool), Edinson Cavani (PSG), Diego Forlán (Cerezo Oszaka), Cristian Stuani (Espanyol), Abel Hernández (Palermo)

Őszi Ádám

Vajon mit csinált együtt a PSG és a Real elnöke!?

A kérdésre nagyon egyszerű a válasz, Florentino Pérez a Real Madrid elnöke és Nasser Al-Khelaïfi a Paris Saint-Germain első embere a Roland Garroson közösen tekintette meg a Nadal - Mayer teniszmérkőzést. A képek láttán mindenkiben felmerült a kérdés, hogy mi lehetett a nyílt találkozó apropója, mely játékos vagy játékosok sorsáról hivatott dönteni!? 

Mint ismeretes, az utóbbi időben jó pár játékost szóba hoztak lehetséges érkezőként és Dtávozóként a két klub között. Most jelenleg Ángel Di María párizsi szerződése a fő téma, éppen ez a transzfer van terítéken a zsurnaliszták és az "ipari kémek" között. Nehéz elképzelni, hogy Nasser és Pérez csupán jó baráti kapcsolatot épít és közös hobbijuknak a tenisznézésnek hódolnak...

Őszi Ádám

Botrány! - 33 év letöltendő börtönbútétest kapott Pelé fia

Pénzmosás vádjával kellett szembesülnie Edson Cholbi Nascimentónak, a legendás, háromszoros világbajnok Pelé fiának. Az ítélőszék jogerősen 33 év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a korábban már bekasznizott ex-labdarúgóra. 

Pelé fia, ismertebb nevén Edinho jelenleg a Santos  edzői stábjában dolgozott, korábban a klub kapuvédője volt, ám úgy fest a kenyerét nem éppen legális ügyletekből kereste meg. Először  2005-ben vették őrizetbe és egy időt börtönben is töltött, ügyében most született jogerős ítélet

A hétvégén a Grande Praia-i bíróságon mondták ki az ítéletet, mely ellen Edinho fellebbezést nyújtott be. A gyanús pénzmozgás kábítószerügyletre mutat vissza. Edinho egy drogterjesztő kartel tagja volt.

Őszi Ádám

VB 2014: Horror olasz módra! - megsérült Prandelli egyik kulcsembere

Újabb kiváló labdarúgó marad le a június 12-én rajtoló brazíliai világbajnokságról, ugyanis az olasz válogatott kulcsembere  Riccardo Montolivo sérülést szenvedett az írek elleni felkészülési meccs során. A diagnózis hivatalos, az AC Milan irányítója fotelből nézheti csupán társait. 

Az Írország elleni felkészülési meccs 13. percében Montolivo fájdalmas arccal fogott földet, majd Cesare Prandelli szövetségi kapitány cserére kényszerült. Az orvosok megállapították, hogy Montolivo  izomszakadást szenvedett, ez pedig a világbajnokságába került. A hírt Enrice Castellacci az olasz válogatott csapatorvosa és Cesare Prandelli is megerősítette.

Az olaszok egyébként gól nélküli döntetlennel abszolválták az írek elleni meccset.

Felkészülési mérkőzések:
Uruguay - Észak-Írország 1-0
Bosznia és Hercegovina - Elefántcsontpart 2-1
Chile- Egyiptom 3-2
Horvátország - Mali 2-1
Norvágia - Oroszország 1-1
Algéria - Örményország 3-1
Hollandia - Ghána 1-0
Portugália - Görögország 0-0
Olaszország - Írország 0-0
Mexikó - Ecuador 3-1
Kolumbia  - Szenegál 2-2

Íme a mai program:
20:00 USA - Törökország
20:30 Németország - Kamerun (Sport 1)
20:30 Svédország - Belgium (Digi Sport 1)
21:00 Franciaország - Paraguay

Őszi Ádám