2014. augusztus 29., péntek

Sorsoltak az Európa Ligában! - Íme a csoportbeosztás

Pénteken, egy nappal a Bajnokok Ligája után az Európa Liga csoportbeosztását is kisorsolták. A főtáblára jutó 48 klubot az UEFA illetékesei a koefficiensek alapján négy kalapba osztották, majd 12 csoportba sorsolták. A Bajnokok Ligájával ellentétben, a második számú európai kupasorozatban magyarokért is szoríthatunk, nézzük, klubjaik milyen csoportokba kerültek.

Sajnos a sorsolás folyamán magyar csapatért nem, de magyar játékosért, Dzsudzsák balázs és Gulácsi Péter személyében szoríthattunk. Sajnos meg kell, hogy jegyezzük, hogy az Európa Ligában sem túl népes a magyar játékosok száma.

A Bajnokok Ligájáról ezúttal is lemaradó Salzburg, mely idő közben hosszabbított magyar kapuvédőjével, az eslő kalapba került, s a sorsolás folyamán a D jelű kvartettbe húzták. Ellenfélül a skót Celtic, a horvát Dinamo Zagreb és a román Astra került még a négyesbe.

Dzsudzsák Balázs számára igen pikánsra sikeredett a sorsolás, ugyanis korábbi csapata a PSV Eindhovan is a csoportban találgató, így a magyar válogatott szélső, ellenfélként térhet majd vissza korábbi sikereinek helyszínére. Emellett az Estoril és a görög Panathinaikos került még az E jelű csoportba, mely nem ígérkezik könnyűnek.

Három, a magyar együtteseket búcsúztató csapat is a főtáblára jutott. A horvát Rijeka a Sevilla, Standard Liege, Feyenord trió ellenében szállhat harcba a továbbjutásért, míg a Diósgyőrt búcsúztató  Krasnodar egy bombaerősnek tűnő csoportot fogott ki, melyben a Besicet szerződtető Everton, a német Weolfsburg és a francia Lille kapott helyet.

A Debrecent kiverő Young Boys a Napoli, a Sparta Praha és a Slovan Bratislava társaságát élvezheti. Utánanéztünk és ha továbbjut a Loki, biztosan nem ezen ellenfeleket kapja, ugyanais a koefficiensek alapján a negyedik kalapba került volna a Krasnodar és a Dinamo Moszkva közé ékelődve, míg a svájciak a harmadik kalapba kerültek. 

Arrow

Korosztályos horvát válogatottat igazolt a Vidi - hivatalos

A magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Videoton hivatalos honlapján jelentette be Marko Pajac szerződtetését. A horvát utánpótlás válogatottakban is megforduló irányító középpályás három éves szerződést kötött az NB I-ben kiválóan rajtoló székesfehérváriakkal. 

A 21 esztendős játékos ifjúsági karrierjét a Varazdin együttesénél töltötte, majd a felnőttek között is bemutatkozott. Két évvel ezelőtt szerződtette a Lokomotiva Zagreb, ám nem tudott a csapat vezérévé válni, így kölcsönadták az alacsonyabb ligás Radnik Sesvete számára, ahol 24 mérkőzésen 5 gólt jegyzett. Az előző szezont visszatérve a Lokomotiva színeiben töltötte. Összesen 13 mérkőzésen szerepelt, ám csupán 314 játékpercet kapott csereként, a szezon végén pedig nem is játszott. Igén eddig 6 forduló alatt 4 meccsen kapott lehetőséget, ezt egy góllal és két gólpasszal hálálta meg, ám a Vidi hívószava kecsegtető volt, így a távozás mellett döntött.

A transzfer anyagi részleteiről nincsenek hírek, a transfermarkt.de 150 ezer euróra taksálta legutóbb piaci értékét, szerződése pedig 2017-ig volt érvényes a Lokomotivával. 

A székesfehérvári klub még két játékos szerződtetésén dolgozik, egyikük a klub nélkül lézengő Németh Krisztián, illetve a Haladás kiválósága Radó András

Arrow

Megvan Falcao új klubja - sajtóhír

Egybemutató sajtóhírek szerint tegnap megegyezés született Radamel Falcao átigazolási ügyében, a kolumbiai sztárcsatár igen nívós kölcsönösszegért cserében a Real Madridnál folytathatja pályafutását. 

A tegnap esedékes Bajnokok Ligája sorsoláson Monte Carlóban ott volt az As Monaco és a Real Madrid illetékesei is, így tárgyalóasztalhoz ültek a felek, melynek végén a királyiak nagy megelégedéssel kelhettek fel.

Amennyiben a hír igaz, Falcao érkezését hamarosan bejelentik Madridban. A kolumbiai egy esztendőre érkezik kölcsönbe, ezért 20 millió eurót fizet a Real Madrid, majd a szezon elteltével ennél sokkalta nagyobb összegért opciós joguk lesz a 28 éves gólfelelős megvásárolására.

Arrow