2015. november 7., szombat

Mesterhármas és idegenbéli Hertha győzelem

Berlini győzelemmel kezdődött a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 12. fordulója. Dárdai Pál csapata a Hertha BCS a Hannover otthonában oktatott, a mérkőzés hőse a mesterhármast jegyző Kalou volt. 

Hannover - Hertha BSC 1-3 (0-1)
Helyszín: Hannover AWD-Aréna 40200 néző; Vezette:  C. Dingert
Gólszerzők: Kiyotake (70.) ill. Kalou (33., 60., 87.-büntető)
Sárga: Sobiech (5.), Andreasen (59.) ill. Darida (28.), Plattenhardt (70.), Skjelbred (77.)
Kiállítás: - ill. -

Hannover:  Zieler - Sakai, Marcelo, Schulz, Albornoz - Andreasen (Erdinc 70.), Sane, Bech, Kiyotake, Klaus (Sa int-Maximin 46.)- Sobiech. Vezetőedző: Michael Frontzeck

Hertha:  Jarstein - Plattenhardt, Brooks, Langkamp, Regasel - Skjelbred, Lustenberger (Hegeler 76.), Haraguchi, Darida, Weiser (Stocker 90+1.) - Kalou (Baumjohann 90.). Vezetőedző: Dárdai Pál

Határozottan kezdte a mérkőzést a Hertha BSC, ám hathatós mezőnyfölényt nem tudott kidolgozni Dárdai Pál csapata. Bő fél óra elteltével aztán átszakadt a gát, a sérülésből felépülő Kalou megkezdte a gólgyártást, ekkor még senki nem sejtette, hogy a támadó nagy mérkőzését láthatjuk. Az első játékrész hajrájában aztán közel voltak a vendégek az előny növeléséhez, ám Plattenhardt szabadrúgása ha kicsivel is de fölé ment. A félidő zárásaként a Hannover addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki, Jarstein résen volt Sobiech lövésénél.

Valahogy nem jól voltak beállítva a hazai lébak, a fordulást követően Kiyotake is rontott, jó helyzetben fölé lőtt, ellenben Kalou nem teketóriázott, s a 60. percben berámolta második gólját. Erre felelni tudott a Hannover igaz büntetőből, ám egalizálni nem tudtak a hazaiak, a végeredményt Kalou állította be a végjátékban. Az elefántcsontparti mesterhármasával immáron hét gólos, s negyedik a góllövőlistán, ahogyan a Hertha BSC is a dobogó alatti pozíciót foglalja el. Ami a Hannovert illeti, a csapat a többi eredmény tükrében akár kieső pozícióban is zárhat.

Őszi Ádám