2013. október 15., kedd

VB selejtezők: kijutott a címvédő, pótselejtezőre kényszerülnek Riberyék

Ahogyan arra számítani lehetett, az utolsó játéknapon mindkét gigász hozta a kötelező győzelmet, ez pedig azt jelentette, hogy a címvédő spanyol armada kvalifikálta magát Brazíliába, míg a Ribery vezette gallok pótselejzetőre kényszerülnek a továbbiakban. 

A játéknapot megelőzően még akadt esélyük a franciáknak a csoport első helyére, azonban ennek csak matematikai jelentősége volt, a szíve mélyén mindenki tisztában volt azzal, hogy a spanyolok nem kapnak ki a grúzoktól hazai környezetben. Persze csodák mindig vannak, ezért senki nem is könyvelte el előre a spanyolok részvételét.

Mindkét együttes jól kezdte a mérkőzését, kapujához szegezte soros ellenfelét, gólt azonban a franciák szereztek előbb Ribery révén. A túloldalon kissé megkésett az első találat, de a félidő felén túl Negredo góljával a spanyoloknak is megvolt az előny, így mindkét csapat vezetéssel mehetett az öltözőbe.

Mondhatni, hogy mind a finn, mind pedig a grúz támadók betonvédelembe ütköztek, nagy gólszerzési lehetőség egyik fél előtt sem adódott, mindkét vendég gárda kétszer találta el csupán vendéglátója kapuját. A spanyolok aztán Mata találatával biztossá tették a vezetést, míg egy országgal feljebb Toivio vétett öngólt, melynek köszönhetően a gallok is megduplázták előnyüket. A gólok sorát Benzema zárta, aki megszerezte ezzel a franciák harmadik gólját, míg a spanyolok többször nem rezgettek hálót.

Spanyolország - Grúzia 2-0 (1-0)
G: Negredo (26.), Mata (61.) ill. -

Franciaország - Finnország 3-0 (1-0)
G: Rybery (8.), Toivio (76.-öngól), Benzema (87.)  ill. -

Említésre méltó, hogy a csoport utolsó helyén végző Fehéroroszország a mai napon barátságos mérkőzés keretein belül megverte 1-0-ra a már vb résztvevő Japán válogatottat.

Az I csoport végeredménye:
1. Spanyolország 8 6 2 0 14:3 20 pont
2. Franciaország 8 5 2 1 15-6 17 pont
3. Finnország 8 2 3 3 5-9 9 pont
4. Grúzia 8 1 2 5 3-10 5 pont
5. Fehéroroszország 8 1 1 6 7-16 4 pont

Őszi Ádám

Hatot kapott Egyiptom, az első meccsen elúszott a vb

Afrikában először került sor arra, hogy nem csoportokból jut ki az öt vb résztvevő, hanem a csoportmeccsek után továbbjutó tíz együttes oda-visszavágós rendszerben méri össze tudását. A párharcok győztesei pedig kvalifikálják magukat a vb-re. Úgy tűnik az odavágó után Ghána eldöntötte a párharcot. 

A legkiélezettebb párharcnak indult Ghána és Egyiptom összecsapása, mindét csapatot szívesen látták volna Brazíliában, azonban oda csak egy mehet, ez pedig nagyon úgy fest, hogy Ghána lesz, ugyanis Gyan és társai hatot gurítottak hazai környezetben, ezzel lehetetlen helyzetbe hozva vetélytársukat. Igaz a piramisokat is felépítették valahogyan, de hogyan ? ...

Ghána - Egyiptom 6-1 (3-1)
Gólszerzők: Gyan (3., 53.), Gomaa (22.-öngól), Waris (44.), Muntari (73.-büntető), Atsu(89.) ill. Aboutrika (41.-büntető)

Korábbi eredmények
Elefántcsontpart - Szenegál 3-1
Etiópia -  Nigéria 1-2
Tunézia - Kamerun 0-0
Burkina Faso - Algéria 3-2

A visszavágókat november 16-19-ig játsszák le.

Ha összességében az eredményekre tekintünk, akkor láthatjuk, hogy Ghána szinte biztosan kvalifikálta magát, míg Nigéria idegen béli győzelme nagyon sokat érhet. A Drogba vezette Elefántcsontpart is jó előjelekkel utazhat Szenegálba, a két gólos előny azért nem rossz. Burkina Faso nyert hazai pályán, ám Algéria két idegenben lőtt gólja nagyon sokat jelenthet a végső elszámolásnál. A Tunézia-Kamerun párharc nyitott, nem született gól az első meccsen, ez természetesen Kamerun felé dönti jelenleg a mérleg nyelvét.

Őszi Ádám

Ultras Brutal: A zvezda-szurkolók kilenc játékos kocsiját törték össze

Köztudott és igen csak hírhedt Európa szerte a Crvena Zvezda szurkolótábora, mely ezúttal igen csak túllépett egy bizonyos határt, mikor is kilenc játékos autóját rongálták meg. 

Az eset hétfő este történ, a gépjárművek ablakait bedobták, betörték, majd pedig telelocsolták az üléseket samponnal. Nem új keletű a majdhogynem háborús hangulat, ugyanis az utóbbi időben bőven akadt incidens. Néhány hónappal korábban egy Crvena Zvezda vereséget követően az elvetemült huligánok, fanatikusok megalázták egyik játékosukat, levetették vele a mezét. Ezt követte augusztusban a forró nyár kellős közepén, egy beszaladó úriember, aki Marko Scepovicot megfosztotta a kapitányi karszalagtól. 

A mostani esetnek is volt előzménye, a klub játékosai ugyanis nyílt levélben panaszkodtak a klub körüli körülményekre, melyben kiemelték a pálya rossz állapotát és szóvá tették azt is, hogy a zuhanyzóban nincsen sampon! Persze erre mondhatjuk, miért nem visznek magukkal. Egy biztos, most a kocsijaikat jól besamponozták...

A szurkolók azért elégedetlenségének a csapat szereplése ad okot, ugyanis a gárda bukdácsol és csak ötödik, míg az ősi és egyben városi rivális Partizan vezeti a Super Ligát.

Ezeket követően vajon mi jön még?

Őszi Ádám

Belga válogatott csatárt venne a Juventus - sajtóhír

A Tuttosport értesülései szerint a télen újabb támadót venne a Juventus, mely jelenleg öt támadót tudhat a keretében, a vezetés mégis elégedetlen. A kiszemelt nem más, mint Christian Benteke az Aston Villa 22 esztendős belga válogatott támadója. 

Ha ránézünk az Öreg Hölgy keretére, azon belül pedig a támadószekcióra, akkor a következő neveket láthatjuk: Tevez, Llorente, Quagliarella, Giovinco és Vucinic. Felmerül a kérdés, minek egy újabb csatár? Erre nem tudunk feleletet adni, csupán a tényeket és a friss sajtóhírt látjuk.

Benteke jelenleg sérült, talán egy hét múlva térhet vissza, azonban a Premeir League idei szezonját nagyon jól kezdte, négy gólt szerzett és remekül segíti a társakat. Az ára igen borsós, a trasfermakt.de 21 millió euróra becsli, ehhez pedig még hozzájön egy 2017-ig szóló szerződés. Az utóbbi éveket figyelembe véve és a piacon elfoglalt pozíciót, aligha ez a Juve kalibere, hiszen nemrégiben hallhattuk, hogy Pogba megtartása is nehézkes lesz. Emellett pedig télen nem a torinóiak lesznek az egyetlenek, akik harcba szállhatnak a belga kegyeiért, már nyáron is több sztárcsapat szerette volna magához csábítani a belgát.

Őszi Ádám

Hivatalosan is a "Szarkáké" lehet a francia sztár

A Daily Mirror arról számol be, hogy a Newcastle United végleg leigazolhatja a csapat jelenlegi házi gólkirályát, a nyáron érkező francia támadót Loic Rémy személyében. 

A hírek szerint a jelenleg kölcsönben szereplő játékosért 6 millió fontot tehet zsebre a jelenleg második ligában serénykedő Queens Park Rangers. Az egyezség állítólag megszületett, csupán a hivatalossá válására kell még várnunk. 

Hogy Rémy mivel győzte meg a Newcastle szakembereit alig pár meccs alatt? Nos, a 26 esztendős francia eddig 5 mérkőzésen szerepelt és ez idő alatt 5 gólt és 1 gólpasszt jegyzett.  A korábbi Nice, illetve Marseille játékos így egy új korszakot könyvelhet el életében. Az idei szezon a karrierjéről dönthet, ugyanis ha ilyen teljesítményt nyújt, akkor aligha maradhat ki a franciák utazó keretéből Brazíliába. Persze ahhoz még ki kell jutniuk a galloknak. Rémy eddig 18 alkalommal öltötte magára a címeres mezt és 4 ízben rezgette meg az ellenfelek hálóját. Legutoljára múlt pénteken Ausztrália ellen kapott bizalmat Didier Deschamps szövetségi kapitánytól. Ma este Finnország ellen bizonyíthat újra, már ha ott lesz a kezdőben.

Őszi Ádám

LesHeted: a vb-selejzetők finise, avagy ezt nézheted ma a TV-ben

Elérkezett a nap, mikor is Európában minden letisztázódik, elkél a kilenc automatikus hely Brazíliába és tisztán láthatjuk, mely csapatok számára marad meg az esély a pótselejzetőkben. A magyar sportadók ezúttal is kitesznek önmagukért, jó pár igen csak érdekes mérkőzést tűznek a képernyőre. Nem csak felnőtt válogatottak, hanem u21-es gárdák összecsapásait is megtekinthetik a sportág szerelmesei. 

Az első és számunkra legfontosabb meccs, az a magyar válogatott, a Szerethető búcsúmeccse lesz a selejtezősorozattól, immáron Egervári Sándor nélkül. A soros ellenfél Andorra, ahol kiemelte a kapitány, hogy bravúrra törnek és arra számít, hogy a kilátogató szurkolók a magyar nemzeti csapat ellen fordulnak majd. A mérkőzést az m1-en tekinthetik meg.

A Sport1 és a Sport2 három mérkőzést tűz ma képernyőre, az egyik az Angolok számára borzasztóan fontos lengyelek elleni meccs lesz, míg a spanyol válogatott játékát is megcsodálhatnák. Emellett Anglia u21-es válogatottja is a képernyőre kerül, olyan bemelegítésként az esti meccsekhez.

Az Eurosport a mai napon a német u21-es válogatott hazai összecsapását tűzte képernyőre, mely előzetesekben gálameccsnek tűnik Feörer legjobbjai ellen, míg a DigiSport ezen a napon nem közvetít élő mérkőzést sajnos, sem Európából, sem pedig a Dél-Amerikai csoportból.

Végül pedig a SportKlub, ahol ne hagyják ki a Beszólást, mindenképpen téma lesz a magyar válogatott, de előtte egy igen jónak ígérkező meccset láthatnak, Svédország és Németország csap majd össze. 

18:30 Németország u21 - Feörer-szigetek u21 (Eurosport)
18:45 Anglia u21 - Litvánia u21 (Sport1)
19:45 Magyarország - Andorra (m1)
20:40 Svédország - Németország (SportKlub)
21:00 Anglia - Lengyelország (Sport1)
21:00 Spanyolország - Grúzia (Sport2)
23:45 Beszólás (SportKlub)

Őszi Ádám