2014. április 1., kedd

BL: Kidőlt a Real védelmének egyik kulcsembere

Igen rossz pillanatban vesztette el védelmének egyik kulcsfiguráját a Real Madrid, mely szerda este a Bernabeu gyepén Bajnokok Ligája negyeddöntőt vív majd a Dortmund ellenében. A mérkőzést a klub tájékoztatása szerint biztosan kihagyja Marcelo. Vajon mekkora lyuk keletkezik a helyén? 

A 25 esztendős brazil szélső combizomsérüléssel bajlódik, melynek következtében szerdán biztosan nem lehet ott a pályán, további tájékoztatást pedig nem adtak sérülésének mértékéről, így visszatéréséről nem tudni semmit, az is lehet, hogy már hétvégére rendbe jön.

Helyét nagy valószínűséggel Coentrao veszi majd át, ám a portugál borzasztó kevés lehetőséget kapott idén, így meccshiánnyal küzd.

Őszi Ádám

Liverpool: Akár 30 milliót is adhatnak a Real védőjéért!

A Mundo Deportivo legfrissebb információi szerint a Liverpool komoly szándékot mutat Marcelo megszerzésére. A "vörösök" egy igen jutányos ajánlattal állhatnak elő a Real Madrid számára. 

A 25 esztendős brazil válogatott védő 2007-ben került a királyiakhoz és azóta posztján  a világ egyik legjobbjává érett. Szerződése azonban 2015-ben lejár, a felek pedig egyenlőre nem tudtak dűlőre jutni, így ha elsőre nehéz is elképzelni a váltást, alaptalannak egyáltalán nem nevezhető.

A transfermarkt.de 25 millió euróra taksálja a szélső védő piaci árát, míg a pool a forrás szerint egy 30 millió eurós ajánlatot sem sajnálna az asztalra dobni, ha pedig nem történik hosszabbítás, akkor a Real Madrid még most tud komoly pénzt kicsikarni magának. Fogalmunk sincsen, még egyszer említjük, hogy Marcelo és a királyiak tárgyalás terén hogyan állnak, de tény, hogy még nincsen új kontraktus.

A szezonban eddig 33 mérkőzésen lépett pályára Marcelo, aki alapembere a királyiaknak, így kíváncsian várjuk az ügy, pletyka esetleges folytatását.

Őszi Ádám

Szögre akasztott stoplis! - újabb kiváló labdarúgó jelentette be visszavonulását

Egy újabb remek karrier érkezett a végéhez, ugyanis bejelentette visszavonulását az Internazionale román védője Cristian Chivu. A 33 esztendős labdarúgó időről időre folyamatos sérülésekkel bajlódott, az idei szezonban pedig már pályára sem tudott lépni, így jobbnak látta egy korszak lezárását. 

"A futball világába gyerekként léptem be, egy nagyon ambiciózus álmodozóként! Apa, remélem, büszke vagy arra a férfira, aki lettem. Ez egy utazás vége, és a kezdete az életem hátralévő részének." - fogalmazott a korábbi román válogatott labdarúgó.

A resicabányai születésű hátvéd nem egészen 16 esztendős korában kezdte meg profi pályafutását az FCM Resita labdarúgócsapatánál, majd két esztendő múlva az FC Universitatea Craiova karolta fel. Teljesítményére felfigyelt a holland Ajax Amszterdam, mely 18 esztendősen szerződtette és beindult egy kiváló labdarúgó európai karrierje. Négy esztendőre rá az AS Roma csapatához szerződött,, melyet 2007-ban az Internazionale hívószavára hagyott el. Utóbbi klub jelentette karrierje kiteljesedését, fantasztikus élményeket és számos trófeát. A történet azonban itt 2014-ben lezárul, a stoplis a szögre kerül.

Chivu az Ajax csapatával holland bajnokságot, kupát és szuperkupát nyert, míg az AS Roma színeiben egy Coppa Italia sikert tud felmutatni. Az Internazionale csapatával részese volt három Serie A bajnoki címnek, két kupagyőzelemnek és egy ízben a szuperkupát is elhódította a csapattal. A nemzetközi porondon is sikerült maradandót alkotni, a Mourinho éra idején megnyerték a Bajnokok Ligáját és behúzták a 2010-es klubvilágbajnokságot. A román nemzeti csapat mezét 75 alkalommal öltötte magára és részese volt a 2000-es és a 2008-as EB-nek.

Egyéni címekkel is büszkélkedhet, 2002-ban Hollandiában megkapta az Aranycipőt, hazájában pedig háromszor választották az év labdarúgójának.

Őszi Ádám

Távoznia kell a PSG szélsőjének

Nem jutott egyezségre a Paris Saint-Germain és a csapat francia válogatott szélsője Jérémy Ménez, így a játékos a távozás mellett döntött. 

A 26 esztendős játékos szerződése a nyár végén lejár, ezáltal pedig egy igen jó képességekkel bíró, értékes labdarúgó kerül a piacra, mint szabadúszó, ingyen igazolható játékos. Ménez a Canal Plus-nak elmondta döntését - "A szerződésem végén járok, és nem tudtunk megegyezni egymással a hosszabbításról, szóval nehézkes lenne a maradás ezek után! Vannak még céljaim, ezért vélem úgy, hogy távoznom kell."

Arra pedig, hogy milyen céljai vannak a következő választ adta - "Az egyik célom a 2016-os Eb-n való részvétel, de ez kicsit komplikált. Soha nem voltam még ilyen helyzetben. A szezonom rosszul kezdődött, volt egy műtétem, majd voltak olyan meccsek, amelyeken játszanom kellett volna. Ez futballon kívüli dolgok miatt történt így, de előfordul ilyen."

Ezzel Méne kész tényeket közölt, a találgatások pedig elkezdődhetnek, hogy vajon hol folytatja pályafutását a francia, aki karrierje során erősítette már a Sochaux az AS Monaco és az AS Roma gárdáját egyaránt. Szinte biztos, hogy keresett "iparcikk" lesz a piacon, az eddigiek során a Juventus, az Atletico Madrid és a Bayer Leverkusen érdeklődéséről lehetett hallani, a szakértők utóbbit vélték a legkomolyabbnak.

Őszi Ádám