2014. november 18., kedd

Gólkirály-jelölt az Arsenal és a Liverpool célkeresztjében

A legfrissebb hírek szerint a Liverpool és az Arsenal is támadósorát erősítené. Mindkét együttes André-Pierre Gignac szerződtetését, illetve annak lehetőségét vizsgálja a talksport.com informátora szerint. 

Mint ismeretes Gignac remek formában kezdte a szezont és jelen pillanatban Lacazette mögött egy góllal lemaradva második a Ligue 1 góllövőlistáján 10 találattal. Emellett van egy nagyon fontos tény, ez pedig klubjához tartozó szerződése, mely a szezon végeztével lejár, a felek pedig kijelentették, hogy nem hosszabbítanak, a francia listavezető anyagi kerete ezt nem teszi lehetővé. Így minden bizonnyal elválik a támadó és a Marseille útja, a nagy kérdés csupán azt, hogy csak nyáron, vagy már most télen.

Klubok sora várja, hogy Gignac szabadúszóvá váljon és ajánlatot tehessen a válogatott támadónak. Ezen együttesek között van az AC Milan, mely az utóbbi időben ezen lehetőségeket lesi, vadássza. Igen ám, de pénzért, aprópénzért is el lehet vinni a csatárt, ezzel az esetleges kérő lerázza a riválisokat és még a Marseille is jól jár, hiszen nem ingyen válik meg játékosától!

Hogy mennyi az annyi? Nem tudni, egy biztos, hogy a német transfermarkt.de 9 millió euróra taksálja a 28 éves támadót. A tények figyelembevételével talán a fent említett összeg harmada reálisnak tűnik, ezt azonban majd a kérők eldöntik.

Igen ám, de licitálás is kialakulhat, ugyanis nem csak a Liverpool és az Arsenal érdeklődik Gignac iránt, a nagyok levesébe a hírek szerint Dzsudzsák Balázs csapata a Dinamo Moszkva is beleszólna. 

Arrow

Neuer beszólt CR7-nek

Egyre közeledünk az idei Aranylabda szavazás 23-as listájának szűkítéséhez, a futballvilág képviselői pedig rendre kinyilvánítják véleményüket. Így van ez a jelöltekkel is, a minap Neuer mondta el véleményét esélyeiről, illetve rendesen odabökött a legnagyobb esélyesnek CR7-nek. 

Mint ismeretes Neuer világbajnoki címet nyert a Nationalelf színeiben, illetve a Bayern Münchennel is tarolt a Bundesligában. A kapuvédő szerint azonban hiába esélyes, az emberek emlékezetében a támadók és a gólok élnek - "A meccsek után leginkább a gólokra, a helyzetekre és a gólpasszokra emlékeznek az emberek. A néző nem igazán fog emlékezni a kapusra, aki lehúzza a beadásokat."

Ezt követően odabökött egyik legnagyobb vetélytársának a Real Madrid portugál klasszisának - "Én sportoló vagyok, nem pedig egy márka nagykövete, bár én vagyok az Adidas elsőszámú kapusa. Nem vagyok az a fajta, aki alsónadrág reklámokban mutogatja magát. Utálom a vörös szőnyeget, én inkább a zöld füvet preferálom. A pályán érzem igazán jól magam!"

A most még 23 fős jelöltlistát december 1-én szűkítik három fősre! Ami az esélyeket illeti, abban szinte mindenki biztos, hogy Cristiano Ronaldo ott lesz az első háromban, ám a másik két zseni kiléte még bizonytalan. Lionel Messi helye sem biztos, ugyanis a trónkövetelők között ott van Arjen Robben, Ándel di Maria és Manuel  Neuer egyaránt. 

A végső győztest és a neki járó elismerést január 12-én a megszokott gála keretein belül adják majd át.

Arrow