2013. december 24., kedd

Chelsea: Mourinho az Inter ászát akarja

Egybehangzó sajtóértesülések szerint José Mourinho az Inter középpályására feni a fogát. A híreket a játékos ügynöke is megerősítette és azt is elárulta, hogy a transzfer már csak a két klubon múlik. 

A szóban forgó labdarúgó Fredy Guarín a milánóiak kolumbiai válogatott irányítója, akit az angol toppcsapatok élénken figyelnek, ám a legkomolyabban a Chelsea érdeklődik. Marcelo Ferreyra a játékos menedzsere a következő képen nyilatkozott - "Jártunk Londonban az Inter képviselőivel és a Chelsea vezetőségével találkoztunk! Megerősíthetem, hogy a Chelsea akarja Fredyt, innentől a két klubon áll a megegyezés. Amennyiben sikerül közös nevezőre jutniuk, akkor mi is megkezdhetjük a tárgyalásokat. Az átigazolás létrejöhet, de ha mégsem sikerülne, Fredy az Interben is jól érzi magát."

Guarín még 2012 januárjában szerződött a kék-feketékhez, akkor a Porto csapatát hagyta a háta mögött. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 72 almalommal húzta magára az Inter mezét és ezen alkalmak során 13 gólt és 26 gólpasszt osztott ki. A transfermarkt.de 18 millió euróra becsli játékjogának árát, a hírek szerint pedig ekkora összeget lenne hajlandó letenni az asztalra a Chelsea fontra átszámítva.

Őszi Ádám

PSG sztárral erősítene az AS Roma

Egybemutató hírek szerint az AS Roma szeretné megszerezni a Paris Saint-Germain argentin válogatott labdarúgóját Javier Pastorét. A támadó középpályás azonban a francia csapatnál képzeli el jövőjét. 

Emlékezhetünk még rá, mikor 2011-ben 40 millió euró ellenében a fiatal Pastore elhagyta a Palermo együttesét és Párizsba tette át a székhelyét. Nos, azóta sokan érkeztek, a helye a csapatban pedig megkérdőjeleződött, mondhatni parkolópályán van, csereként számolnak vele. A 24 esztendős játékos a következő képen reagált a pletykákra - "Nem ez a megfelelő időpont, hogy elhagyjak egy olyan nagy klubot, mint a PSG. Főleg úgy, hogy én voltam az, aki az építkezés első fázisában érkezett. Remélem, ennek a folyamatnak én leszek az utolsó távozója. Bár való igaz, hogy különleges kapcsolatot ápolok Walter Sabatinivel, sokat tett értem anno." 

Ha valaki nem tudná, a fent említett szakember jelenleg az AS Roma sportigazgatója, akivel korábban együtt dolgozott a Palermo csapatánál Pastore.

A hírek szerint nem csak a bajnokesélyes AS Roma pályázik az argentin játékjogára, az Inter vezetői és szakemberei is kinézték a párizsiak játékosát, akinek jelenlegi piaci ára 27 millió euróra rúg és 2016-ig szóló szerződése van.

Őszi Ádám 

Belga kapus lehet a Videoton első téli szerzeménye

A  Het Nieuwsblad belga lap értesülései szerint a Cercle Bruges korábbi kiválósága, jelenleg mellőzött hálóőre Magyarországra, azon belül pedig Székesfehérvárra szerződhet a télen. 

A 30 esztendős Bram Verbist 2007-ben szerződött a Cercle Bruges gárdájához és hosszú ideig volt a csapat első számú hálóőre, míg nem az idei szezonra Joris Delle korábbi francia utánpótlás válogatott hálóőr kiszorította. Verbist mindössze 4 meccsen kapott idén szerepet, a kevés lehetőség pedig a távozásra készteti.

A hálóőr tavaly majdnem az NB I-be szerződött, akkor az Újpest vette fel vele a kapcsolatot, ám már nem volt idő, lezárult a piac, így a transzfer is elmaradt, ezt maga Bram mondta el korábban. A kérő most ismét magyar lehet, a Videoton személyében, melynek a hálóőr lehet az első januári igazolása. Verbist szerződése 2014-ben járna le, piaci értékét 750 ezer euróra taksálják.

A Cercle Bruges színeiben 168 mérkőzésen lépett pályára, és ez idő alatt 221 gólt kapott, ami 1,3 gólos meccsátlagot jelent. A mögötte elterülő kaput 45 alkalommal védte meg kapott gól nélkül. A csúnya őszi véghajrát záró Videoton csapatánál jelenleg három kapus dolgozik az első keretnél Pajovic, Tujvel és Calatayud személyében.

Őszi Ádám