2015. január 17., szombat

Újabb brazil válogatott labdarúgó igazolhat Kínába

Igazi brazil invázió vette kezdetét a kínai labdarúgó-bajnokságban (Super League), Diego Tardelli lehet rövid időn belül a harmadik támadó, aki az ázsiai pontvadászatba szerződik. Fontos és kiemelendő, hogy nem tucat játékosokról beszélünk. 

Kínában jelenleg a Guangzhou Evergrande a regnáló bajnok, úgy is fogalmazhatunk, hogy az utóbbi esztendők egyeduralkodója, azonban a legutóbbi szezonban több csapat is feljött a nyakukra, köztük a Shandong Luneng, mely tavaly megszerezte a CSZKA Moszkva brazil válogatott támadóját Vágner Love személyében, illetve Walter Montillót, aki hatszoros argentin válogatottnak mondhatja magát, a Cruzeiro és a Santos csapatában is maradandót alkotott.

A csapatnak brazil vezetőedzője van Cuca személyében, az 51 esztendős tréner hazájában szaktekintélynek számít, számos együttes padján megfordult, az Atletico Mineiro fedélzetén pedig Libertadores győzelmet is ünnepelhetett. Tavaly került a Shandong Lunenghez, s a szezon végén sikerült behúzni az FA-Kupát.

Nos, ezen társaság lehet Diego Tardelli új "családja", a hírek szerint az Atlético Mineiro tízszeres brazil válogatott csatára 5,5 millió euró fejében írhat alá. A napokban a Guangzhou Evergrande nívós tíz millió feletti összegeket kiadva igazolta le a két brazil csatárt Alant és Goulart.

Őszi Ádám