2013. július 22., hétfő

Gold Cup: Donovan parádéval kiütéses amerikai győzelem, Honduras a meglepetés elődöntős

Kialakult a 2013-as Gold Cup elődöntőjének párosítása, miután lejátszották a hátralévő két negyeddöntő párharcot. A házigazda sikeréhez kétség sem férhetett, míg Costa Rica némi meglepetésre elbukfencezett. 

Az Egyesült Államok csapata hamar nyilvánvalóvá tette szándékát Savador nemzeti csapata ellen, óriási fölényben játszottak és ennek meg is lett az eredménye. A 21. minutumban Goodson kezdte meg a gólok sorát, az előkészítő szerepkörében pedig Donovan jeleskedett, míg a 29. percben Corona zörgette meg a hálót, ekkor pedig a gólkirályjelölt Wondolowski passzolt remekül. A hajrában visszatért a remény Salvador számára, a 39. percben egy megítélt büntetőt Zelaya juttatott a kapuba, így a felek 2-1-el fordulhattak. A második játékrészben azonban nem akadt több örömük a "vendégeknek", előbb a 60. percben Johnson vette be a kaput, az előkészítő ismét Donovan volt, majd pedig a 78. percben pont fordítva történtek a dolgok, Donovan jegyezte a gólt Johnson pedig a gólpasszt. A meccs utolsó gólját Diskerud helyezte el a hálóban a 83. percben az asszitsztot pedig ki más jegyezte volna mint Donovan, aki a találkozón a gólja és remek játéka mellett 3 alkalommal szolgálta ki a társakat.

A másik meccsen Honduras és Costa Rica lépett a "szorítóba" és utóbbi volt a meccs esélyese. A dolgok viszont nem mindig az esélyekről szólnak, így volt ez most is. Hiába játszott Costa Rica nagy mezőnyfölényben a foci nevű labdajátékot gólra játsszák, a lefújás pillanatában pedig csupán Honduras neve mellet állt gól, melyet Najar szerzett a második félidő elején a 49. percben. Ez pedig továbbjutást ért, mely azt jelenti, hogy Honduras zsinórban negyedszer elődöntőzhet a Gold Cup-on.

USA - Salvador 5-1
Gólszerzők: Goodson (21.), Corona (29.), Johnson (60.), Donovan (78.), Diskerus (83.) ill. Zeyala (39.)

Honduras - Costa Rica 1-0
Gólszerző: Najar (49.) ill. -

Íme az elődöntő párosítása:
Szerda 19:00 USA - Honduras
Szerda 22:00 Panama - Mexikó

Őszi Ádám