2014. október 19., vasárnap

Folytatta rossz sorozatát a Swansea

Tovább tart a Swansea pocsék sorozata, mely ezúttal a Stoke otthonában hagyta ott a három bajnoki pontot. Bár nem játszott alárendelt szerepet Monk csapata, a szerencse ezúttal is elpártolt mellőlük. Mindkét csapat a felsőházban tanyázik jelenleg. 

Stoke City - Swansea 2-1 (1-1)
G: Adam (43.-büntető), Walters (76.) ill. Bony (34.)

Az első félidőben büntetőpárbajt rendeztek a felek, előbb a 34. minutumban a vendégek jutottak tizenegyeshez, melyet Bony értékesített, azonban a kölcsönkenyér visszajárt, at első játékrész hajrájában Adam egalizálhatott. A játékszer sokkalta többet volt a walesi együttesnél, több ízben is durva szabálytalanság árán sikerült megállítani egy-egy támadást, ezt a lapok és a szabálytalanságok száma is tükrözi a statisztikákban. 

A második játékrészben aztán fordult a kocka, eltűnt a Swansea mezőnyfölénye, sokkalta kiegyenlítettebbé vált a játék. Egyik kapu sem forgott túl sokszor veszélyben a kísérletek zöme kapu mellé ment, ám hazai részről elég volt egyetlen lövés, mely eltalálta a vaskereten belüli felületet. A 76. percben Walters fejjel vette be Fabianski portáját. Mint később kiderült a találat győzelmet, azaz három pontot ért. A Sotek ezzel feljött a felsőházba, míg a Swanse pocsék sorozata tovább tart. A walesi együttes 3 győzelemmel kezdte a bajnokságot, ám azóta öt forduló óta nyeretlen.

Arrow

Drámai hosszabbítás, öngóllal nyert a Liverpool

Drámai végjáték, újabb pocsék liverpooli produktum, így lehet jellemezni a vasárnap kora délutáni Premier League összecsapást. Rodgers tanítványai két hazai öngólnak köszönhetően szerzetek idegenben három pontot, továbbra sem találják tavalyi önmagukat a vörösök. 

QPR - Liverpool 2-3 (0-0)
G: E. Vargas (87., 90+2.) ill. Dunne (67.-öngól), Coutinho (90.), Caulker (90+5.-öngól)

Nem tudott mezőnyfölényt kialakítani Rodgers csapata, a hazaiak meccsben voltak, sőt több ízben is csupán centiken múlott, hogy nem lett meg a vezetés. A 28. minutumban Fer könnyen elképzelhető, hogy a hétvége legnagyobb helyzetét hagyta ki, amikor a második hullámban érkezve védő által nem zavartatva tüzelhetett a kapura, ám 6 méterről csupán a felsőléc tetejét sikerült eltalálnia. Úgy tűnik Balotelli számára nem fekszik a pool egy csatáros rendszere, az előre ívelt labdákkal nem tudott mit kezdeni az olasz válogatott gólfelelős, a védők rendre "megették".

A fordulást követően sem változott a játék képe, mindkét mester frissített csapatán, hazai részről Phillips és Traore érkezett, míg vendég részről Coutinho és Allen kapott lehetőséget. A 67. percben aztán jött az első "hazai" gól, Dunne a QPR belső védője vette be a kaput, a bökkenő csak az volt, hogy Mignolet hálója helyett McCarthy kapujába talált. Egy gólos vendég vezetéssel kanyarodtak a csapatok a végjátékra, mely roppant izgalmasra, drámaira sikeredett. A hazaiak cserecsatára Vargas a 87. percben egalizált, ám a túloldalon a rendes játékidő utolsó pillanataiban Gerrard átadását követően a másik csere Coutinho is meghálálta a bizalmat. A hosszabbításra is maradt izgalom bőven, két perccel a vendégek újabb vezető találata után Vargas volt eredményes. Az i-re a pontot azonban Caulker tette fel, a QPR belső védője a hosszabbítás ötödik percében talált saját kapujába, így két öngóllal a Liverpool vihette haza a három bajnoki pontot. A győzelmet nem kell megmagyarázni, ám a mutatott játékról... Győzelmével a Liverpool felzárkózott az élmezőnybe.

Arrow

Arsenal: Horvát válogatottra hajt Wenger

A Daily Mail információi szerint az Arsenal tárgyalásokat kezdett a regnáló horvát bajnokkal Marcelo Brozovic átigazolását illetően. Az üzletbe az Inter beleszólna... 

Kiválóan szerepel klubcsapatában a Dinamo Zagrebben a 21 esztendős középpályás, aki 6 alkalommal ölthette eddig magára hazája címeres mezét. A transfermarkt.de 5,5 millió euróra taksálja az ifjú játékos piaci árát, aki hosszútávon 2019 nyaráig elkötelezte magát klubjához, így a kérőknek mindenképpen a zsebbe kel nyúlnia. 

Arsene Wenger 8 millió euró körüli ajánlatot tehet, ám az Inter még közbeszólhat, a kék-feketék is szeretnék megszerezni a Dinamo ászát.

Arrow

ManUnited: Olasz válogatott védő érkezhet a télen

A  Sunday Mirror információi szerint Louis van Gaal a Manchester United holland trénere megtalálta az orvoslatot jobb oldali védő posztra. Olasz válogatott labdarúgó érkezhet az Old Traffordra. 

A beszámoló szerint a Vörös Ördögök régóta figyelik Matteo Darmian teljesítményét, a Torino védője roppant kiegyensúlyozottan játszik, csapata egyik vezéregyénisége, s az olasz válogatottban is helyet "követelt" magának, igaz a Conte éra alatt eddig még nem kapott meghívót.

Piaci árát a transfermarkt.de 8 millió euróban állapította meg, szerződése 2017 nyaráig érvényes jelenlegi klubjával. Az utóbbi időben az Inter és az AC Milan is settenkedett körülötte.

Van Gaal azonban nem kíván tétlenkedni, a télen ajánlat érkezhet Manchesterből.

Arrow

Ghánai sztárral erősíthet a Liverpool

Egybemutató hírek szerint a Liverpool lehet a befutó André Ayew átigazolását illetően. A 24 esztendős ghánai támadó iránt számos klub érdeklődik, a kereslet pedig hatalmas lehet iránta, ugyanis szerződése a nyáron lejár. 

A Marseille remekül kezdte a szezont, s jelen pillanatban is vezetik a francia pontvadászatot, ám a klub nem engedheti meg magának anyagilag a hosszabbítás, nem tudnak Ayew  számára jobb, megfelelő kondíciókat biztosítani, így szinte biztos, hogy a szezon végén szabadon igazolhatóvá válik. 

A Liverpool menedzsere Rodgers úgy véli, hogy Ayew tökéletesen beleillene az általa megálmodott játékszisztémába, így 60-75 ezer font közötti fizetéssel csábítanák a támadót az Anfieldre.

A transfermarkt.de egyébként 12,5 millió euróra taksálja piaci értékét, az idei szezonban eddig 9 meccsen 2 gólt és 3 gólpasszt jegyez. Az utóbbi időben neve felmerült másik klubok oldalán is: QPR, Newcastle, Mönchengladbach, Roma, Napoli, Inter.

Arrow