2014. október 8., szerda

Gulácsi Pétert megműtötték

Túl van a rutinbeavatkozáson Gulácsi Péter a Red Bull Salzburg magyar válogatott kapuvédője, pár napos kihagyás vár rá. 

A 24 éves hálóőr korábban elmondta, hogy rengeteg anyajegy borítja a testét, melyet évente ellenőriztet bőrgyógyásszal. Így volt ez most is, ám ezúttal egy anyajegyen súlyos elváltozást észleltek az előző kontrollhoz képest. A magas melanómaveszély miatt az anyajegy eltávolítása nem várathatott magára, így Péter kénytelen volt kés alá feküdni, a válogatott meghívót pedig ezúttal nem tudta elfogadni.

Arrow

Kidőlt az Arsenal egyik legjobbja! - ö a nyolcadik sérült

Horrorisztikus hírt kapott Arsene Wenger, a francia szakember újabb játékosa dőlt ki előre láthatóan igen hosszú időre. Mesut Özil térdfájdalmai miatt elhagyta a Nationalelf edzését, az orvosi diagnózis pedig sokkolt mindenkit. A hírt a német válogatott hivatalos twitter oldalán is megerősítették. 

Az Arsenal középpályására körülbelül 3 hónapos kényszerpihenő vár, ugyanis bal térdében roncsolódott a keresztszalag. Egyenlőre nem tudni, hogy műtéti beavatkozásra szükség lesz-e, de nem elképzelhetetlen a dolog. A szakemberek 10-12 hetes kihagyást jósolnak. 

Ezzel nyolcra nőtt az Arsenal sérültjeinek száma, közülük többen a csapat meghatározó emberei. Wenger mester sérülés miatt nem számíthat a következő játékosokra: Özil, Ramsey, Arteta, Giroud, Walcott, Sanogo, Gnabry és Debuchy. Emellett Szczesny sem szerepelhet a következő bajnokin eltiltás miatt. 

Nem kezdte jól a szezont az Arsenal és ezen sérült listát látva a folytatás sem lesz könnyű...

Arrow

Megsérült a Bayern München hálóőre

Első mérkőzésén sérülést szenvedett Pepe Reina a Bayern München nyáron szerződtetett hálóőre, akire több hetes kihagyás vár. A Bild állítása szerint legalább egy hónapos kényszerpihenő következik. 

A német rekordbajnok második számú kapuvédője Paulaner Traumelf elleni felkészülési mérkőzésen először védhette a csapat kapuját, ám mindössze öt percet tölthetett a pályán, majd le kellett cserélni. A hivatalos orvosi diagnózis súlyos izomsérülést mutatott ki a labdarúgó vádlijában, így Pep Guardiola legalább négy hétig nem számíthat második számú kapuvédőjére.

A mérkőzés folytatásában Tom Starke védte a müncheniek kapuját, s lépett elő jó pár hét erejéig második számú kapussá.

Arrow 

"Bele kell törődnöm, hogy nem enged el a Bayern"

Távozna a több játéklehetőség érdekében a Bayern München labdarúgócsapatától a klub 22 esztendős labdarúgója Xherdan Shaqiri, akinek kérőhada hatalmas, ám a klubvezetés nem engedi el. 

Az ifjú svájci válogatott szélső 2016 nyaráig szóló szerződéssel rendelkezik. Shaqiri egy interjúban elmondta, a vezetők közölték vele, hogy nem engedik el és ebbe bele kell törődnie. - "Ameddig itt vagyok, mindent ki fogok adni magamból, a klub döntését pedig el kell fogadnom. Megpróbálom a legjobbamat nyújtani az edzéseken, hogy játéklehetőséget kaphassak. Mindig elégedett vagyok, amikor ott lehetek a kezdőcsapatban, és azt gondolom, mindenki láthatta, milyen elszánt vagyok."

Pep Guardiola csapatában jelenleg csak epizódszereplőnek számít  Shaqiri. Az udvarló klubok listája hatalmas jobbnál jobb nevekkel, ám mindhiába... 

Arrow

Két ízben is Európába jön a brazil válogatott

Újabb két mérkőzést kötött le a Selecao számára a brazil szövetség, novemberben Európát veszik célba Neymárék. 

Az előttünk álló FIFA játéknapokon előbb Argentína, majd pedig Japán lesz a Selecao ellenfele, mindkét mérkőzést Ázsiában játsszák, majd ezt követően novemberben Európába érkeznek meg Dunga tanítványai. November 12-én Isztambulban a török nemzeti csapat lesz a brazilok ellenfele, míg öt nappal később Bécsben az osztrákokkal küzdenek meg Oscarék.

Dunga másodregnálásának eddigi mérkőzései:
Brazília - Kolumbia 1-0 (Neymar)
Brazília - Ecuador 1-0 (Willan)

Következő, már leszervezett találkozók:
Brazília - Argentína 
Brazília - Japán 
Brazília - Törökország
Brazília - Ausztria 

Arrow 

Bale újabb elismerése

Negyedik alkalommal gyűjtötte be az Év Walesi Játékosa-címet Gareth Bale, a Real Madrid klasszisa. A 25 esztendős labdarúgó ezzel rekorder lett hazájában, megelőzve John Hartson és a legendás Mark Hughest.  

Ezidáig hármas holtverseny volt az élen, most azonban Bale beelőzött. A szélső korábban a Tottenham játékosaként kétszer zsebelte be az elismerést, előbb 2010-beb, majd egy esztendővel később 2011-ben is. Tavaly immáron a Real Madrid játékosaként kapta meg az elismerő címet, melyet idén követett a negyedik.

Kiket hagyott maga mögött? Nos, John Hartson egykoron szerepelt az Arsenal színeiben, legnagyobb sikereit azonban a Celtic csapatánál ért el. A walesi nemzeti csapat címeres mezét 51 alkalommal öltötte magára a most 39 esztendős egykori támadó, aki 2008-ban akasztotta szögre a stoplist. Mark Hughes neve bizonyára ismerősebben cseng, egy igazi legendáról van szó, aki legnagyobb sikereit a Manchester United színeiben érte el, több mint 300 alkalommal öltötte magára a Vörös Ördögök mezét és góljainak száma meghaladja a százat. Emellett volt az FC barcelona, a Bayern München és a Chelsea játékosa is, a walesi nemzeti csapatban 72 alakommal lépett pályára. Jelenleg edzőként dolgozik, korábban irányította a Manchester Cityt, most azonban a Stoke trénere.

Arrow

Kizárhatják az FC Barcelonát a spanyol élvonalból

Sajnos politikai kérdéssé vált az FC Barcelona léte, ugyanis Katalónia november 9-én népszavazást tart Spanyolországtól való függetlenedéséről. Amennyiben a tartomány elszakad, abban az esetben az FC Barcelona és az Espanyol a La Ligán kívülre szorul, a profi liga a törvények értelmében kénytelen kizárni a klubot. 

Bár a spanyol állam nem ismeri el és alkotmányellenesnek nevezi a kitűzött referendumot, egyre nagyobb a valószínűsége az elszakadásnak, mely beláthatatlan következményeket hozna az ország labdarúgásában. A profi liga elnöke  Javier Tebas így nyilatkozott az ügy révén - "Amennyiben Katalónia hivatalosan is elfüggetlenedik Spanyolországtól, abban az esetben a Barcelona és az Espanyol sem játszhat a spanyol bajnokságban! A jelenlegi törvények ezt  nem teszik lehetővé: csak egy olyan, Spanyolországtól független állam van, amely csapatokat indíthat a spanyol bajnokságban, ez pedig Andorra. Ahhoz, hogy ezt a törvényt megváltozhassuk, meg kellene várnunk a parlament döntését. Nem tudom elképzelni Spanyolországot Katalónia nélkül, ahogy a bajnokságot sem Barcelona és Messi nélkül. Hatalmas veszteség lenne ez a számunkra!"

Könnyen előfordulhat tehát, hogy eltűnik a palettáról a Real Madrid és az FC Barcelona rivalizál és létrejön egy kacska bajnokság. Bizonyára sokakban felmerül egy gyors törvényváltoztatás, ám ez nem ilyen egyszerű! Ehhez a parlament beleegyezése kellene és kétséges hogy lenne-e megfelelő lobbierő ezen cél támogatásához, illetve kellő kompromisszumkészség.

Október 26-án El Clásico, könnyen előfordulhat, hogy egy időre az utolsó megmérettetése a két csapatnak.

Arrow