2012. december 19., szerda

Megüresedő Barca kispad: Guardiola válthatja Vilanovát a tréner felépüléséig?

Sajnálatos hírek láttak ma nnapvilágot, Tito Vilanova a katalán klub nyáron kinevezett vezetőedzőjénél újra rákot diagnosztizáltak. Korábban már átesett a szakember egy műtéten 13 hónappal korábban és 2012 május 12-én az orvosok teljesen egészségesnek, gyógyultnak nyilvánították a szakembert.  

A Barca hivatalos közleménye még várat magára, az viszont biztos, a daganat megműtéses nem tűr halasztást, így már holnap kés alá fekszik a Barcelona trénere, akinek a hírek szerint a fültőmirigyéből kell eltávolítani a tumort. A műtét és a felépülés vele járója a pihenés, regenerálódás, így a klub irányítását egy hónapig, vagy hosszabb időre valaki másnak kell átvennie.

A spanyol média már találgat, a katalán TV3 egyenesen úgy véli, a nyáron leköszönő, jelenleg az Egyesült Államokban pihenő Guardiola térhet vissza a kispadra. Visszatérése nagy port és érzelmi vihart kavarhatna, de nem tudni, a klub vezetése milyen döntést hoz.

A leglogikusabb döntésnek az tűnik, ha a másodedző Jordi Roua veszi át a csapat irányítását, a Marca is ezzel spekulál. Roua nyáron lett segédedző a felnőtt csapatnál, azt megelőzően z utánpótlásnál dolgozott.

A hivatalos közleményből majd többet megtudhatunk, illetve az is sokat nyomhat a latba, hogy a tréner mennyi időre lesz "harcképtelen".

Őszi Ádám

Barcelona: Tito Vilanova vezetőedzőnél rákot diagnosztizáltak

Az FC Barcelona vezetőedzőjét 13 hónappal korábban már egyszer megműtötték és úgy tűnt minden rendben van. Vilanova egy rutinellenőrzésre ment vissza, mikor kiderült, hogy a fültőmirigyében ismét daganat alakult ki. 

A klub minden mai programját, sajtóeseményét lemondta és a nap további periódusában részletes tájékoztatást ígér. A Sport című lap, mely a Barca ügyeiben általában jól értesült azt írja, hogy egy apró idegdúcot kell eltávolítania az orvosoknak a tumor helyéről. 

Az orvosok optimisták és úgy tűnik az első hírekkel ellentétben nem kell lemondania a trénernek, csupán egy rövidebb kényszerpihenőre lesz szüksége. Körülbelül egy hónapig kell pihennie, majd ismét szeretett csapatát irányíthatja, mely minden idők legjobb spanyol bajnoki rajtját vette és magabiztosan vezeti a ligát.

Ami biztos, hogy Vilanova csütörtökön átesik a beavatkozáson.

A sajtó már megkezdte a találgatásokat, hogy ki veszi át a Barca kispadját, illetve ki vezeti az edzéseket, míg a szakember ismét munkába állhat.

Őszi Ádám

Két kiváló brazillal erősíthet az Inter, Sneijder az üzlet részét képezheti

Azt követően, hogy a bajnoki rajtra az Inter erősen meggyengült, sokan középmezőnyt, esetleg Európa Liga helyet jósoltak a csapatnak. A milánói kék-feketék a várakozásokon felül teljesítenek, a bajnoki tabella második helyén állnak, így pedig út közben a tervek is változnak. A cél a bajnoki cím és a csapat megerősítése. 

Úgy hírlik a Nerazzuri két igen csak jónak tűnő igazolást tervez, brazil srácokat vennének. Az egyik kiszemelt a PSG kiválósága Nené, a 31 esztendős játékos piaci ára 10 millió euró, és a hírek szerint az üzlet részét képezheti Wesley Sneijder, aki már korábban jelezte távozási szándékát és a PSG érdeklődéséről is lehetett hallani. Viszont azt, hogy ez így erősítés-e vagy sem majd meglátjuk.

A másik kiszemelt a friss Klub VB győztes Corinthians kiválósága a 24 esztendős Paulinho. A középpályás piaci értékét a transfermarkt.de 12 millió euróra becsli, komoly erősítést jelenthetne az Inter számára.

Sneijder piaci ára 28 millió euró, így minden bizonnyal Nené mellett a párizsi klub még jelentősen ráfizethet a hollandra, melynek eladási ára így fedezheti Paulinho vételárát is. 

Ezt átgondolva, úgy tűnik jó üzletet készül csinálni az Inter, nemsokára indul a játékoskeringő és többet fogunk tudni.

Őszi Ádám

A világjáró francia felbontotta kínai szerződését, angol kérők hada a láthatásron

Nicolas Anelka a 33 esztendős korábbi francia válogatott támadó nem véletlenül érdemelte ki a világjáró nevet. A támadó számtalan csapatban, bajnokságban és országban megfordult már, felsorolni is sok lenne. A lista most bővülhet, hiszen a Sina értesülései szerint a támadónak sikerült felbontani kínai szerződését. 

Anelka 2012 január első napján szerződött a kínai Shanghai Shenhua csapatához, most pedig úgy tűnik távozik. Nem túl sikeres nem egész egy esztendőt tudhat maga mögött, illetve klubja sem szerepelt túl jól a bajnokságban. Hallani lehetett tulajdonosi vitákról, a klubnál nincs minden rendben.

A hír hallatára egyből felkapták a fejüket Angliában és sajtóhírek szerint a tabellát tekintve nagy gondban lévő QPR, illetve az újonc West Ham United vezetői már fel is vették a kapcsolatot Anelkával, aki könnyen elképzelhető, hogy ismét a Premier Leagueben köt ki.

A hírek szerint Didier Drogba is távozik Kínából, konkrétumok még nincsenek.

Őszi Ádám