2012. június 29., péntek

Adócsalás: Samuel Eto'o nagy gondban, akár 20 évet is kaphat, magyar szál...

Adócsalás miatt  vádat emeltek Samuel Eto'o az Anzhi Makhacskala csatára ellen. A véd szerint a támadó még  Barcelonai pályafutása alatt alapított két céget, egy magyart és egy spanyolt,melyet a kedvező társasági adózás miatt hozott létre és eközben súlyos csalást követett el. A Kameruni csatárt a spanyol ügyészség 3,5 millió eurós adócsalással vádolja. Négy ügyben gyanúsítják és ha számára kedvezőtlen ítéleteket hoz a bíróság akkor ügyenként akár öt év börtönre is ítélhetik, mely összeadva 20 esztendő. Emellett 15-25 millió euró körüli bírságot is kaphat. Nem ő az egyedüli vádlott, a spanyol cég ügyvezetője és a játékos akkori menedzsere is nagy bajban van. 

Gyere és csatlakozz facebookos oldalunkhoz, egy remek baráti társasághoz! A legfontosabb és legfrissebb sporthírekkel igyekszünk szolgálni, Nincs más dolgod, csak kedveld az oldalt és már tag is vagy. Íme a link:
http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

A BL döntőt vezető portugál fújja a sípot az Európa Bajnokság fináléjában

Eldőlt, hogy a portugál sípmester Pedro Proenca fújhatja a sípot az lengyel-ukrán közös rendezésű Európa Bajnokság döntőjében. A bíró eddig három mérkőzést vezetett eddig az Eb-n. Az első mérkőzése a spanyol-ír 4-0 volt, a második pedig a svéd-francia 2-0, ezt követően a negyeddöntőben az angol-olasz mérkőzést vezette, ahol büntetőkkel jutottak tovább az olaszok. Tehát a döntő mindkét résztvevőjének fújt már a kontinensviadalon. Ő az első portugál játékvezető, aki Európa Bajnokságon döntőt vezethet. Korábban 2011-ben megkapta az egyik BL elődöntőt, majd pedig idén a finálét vezethette, most pedig az EB döntőn bizonyíthat. Aligha álmodhat egy bíró szebb karrierről. Előzetesen is esélyesnek tartották döntőre, ám sokan elé rangsorolták Kassai Viktort, akit azonban mint ismert hazaküldtek a csoportmérkőzéseket követően az angol-ukrán meccsen elkövetett hiba miatt.

Gyere és csatlakozz facebookos oldalunkhoz, egy remek baráti társasághoz! A legfontosabb és legfrissebb sporthírekkel igyekszünk szolgálni, Nincs más dolgod, csak kedveld az oldalt és már tag is vagy. Íme a link:

Szerző: Őszi Ádám

Balotelli volt a németek végzete, döntőben az olasz válogatott


Kevesen tippeltek arra a mérkőzés előtt, hogy az olasz csapat legyőzi a jóval esélyesebbnek számító Németországot. Nos, ennek a kevés embernek lett igaza, ugyanis a németek végzetét úgy hívták tegnap este, hogy Mario Balotelli. A csatár két villanása az első félidőben elégnek bizonyult, így az olasz válogatott kiejtette a Nationalelfet és a döntőbe jutottak, ahol a spanyol válogatottal csapnak majd össze vasárnap.

A mérkőzés német helyzetekkel kezdődött, a vezetést is megszerezték majdnem, a labda már túljutott Buffonon, ám a kapufánál álló Pirlo a gólvonalról mentett. Azt látni lehetett, hogy az olasz csapat nem úgy jött fel a pályára, hogy védekeznek, felvállalták a nyílt sisakos játékot, és ez valamelyest megzavarta a németeket, rengeteg volt a pontatlan átadás. A 20. percben érkezett a németek számára a figyelmeztetés, Cassano remekül fordult le két védőről és a beadását Balotelli fejelte a hálóba. Két német próbálkozás után jött egy remek Montolívo passz és Balotelli remek helyzetben ugrott ki. A labdát 17 méterről a kapu felső sarkába bombázta és ezzel csatlakozott a góllóvőlistát vezető három találatosok klubjába. A felek 2-0-ás olasz vezetéssel vonultak a szünetre.

A német kapitány Löw kettőt is cserélt a szünetben és Reus majdnem első labdaérintéséből gólt szerzett. A németek felpörgették a meccset, nagy volt a nyomás az olasz kapun, de annyira kinyíltak, hogy a megszerzett labdákból vészéjes kontra támadásokat vezethettek Pirloék. Az idő telt, a németek pedig egyre görcsösebben igyekeztek gólt szerezni. Olyannyira kinyíltak, hogy akár három vagy négy gól is lehetett volna az olasz előny, ha jobb megoldásokat választanak elöl Cassanoék. A hosszabítás első percében jogos tizenegyest kaptak a németek kezezés miatt, a megítélt büntetőt Özil értékesítette. Azt követően izgalmas három perc következett, ám nem sikerült az egyenlítés, így Balotelli két találatával az olasz csapat jutott a döntőbe, ahol a spanyol armadával találkoznak vasárnap.

Elődöntő:
Varsó, Nemzeti Stadion, 58 500 néző. Vezette: Lannoy (francia)
Németország - Olaszország 1-2 (0-2)
Gól: Özil (90+2. – 11-esből), ill. Balotelli (20., 36.)

Szerző: Őszi Ádám