2014. március 22., szombat

Debrecen győzelem az utolsó pillanatban; Lencse tripla a kövesd ellen

Ha nehezen is, de végül hozta a kötelező győzelmet a bajnoki címre hajtó Videoton és a Debrecen egyaránt, így a jövő heti közös találkozó előtt a felek között nem apadt a pontkülönbség. A Puskás Akadémia magabiztos győzelmet aratott a szintén újonc Mezőkövesd ellen, a mérkőzésen Lencse triplázni tudott. 

Debrecen - Pécs 1-0 (0-0)
G: Tisza (90+4.-büntető) ill. -
Az anyagi gondok ellenére Pécsen nagyon megy a csapatnak a tavasszal, ezt pedig a csapat eredményei jól mutatják. Egészen az utolsó pillanatokig úgy festett, hogy sikerül pontot rabolni Debrecenből is, ám a hosszabbítás tartogatott egy büntetőt a hazaiak számára, melyet a télen érkező Tisza Tibor értékesíteni tudott. 

MTK - Videoton 1-2 (0-0)
G: Torghelle (83.-büntető) ill. Alverez (72.), Nildo (74.)
Szoros és kiegyenlített mérkőzést játszott a két csapat, az első félidőben egy Torghelle kapufát jegyezhettünk fel, illetve tudatosult bennünk, hogy a bajnoki címre hajtó fehérvári csapat csupán a félidő végén lőtt először kapura. A második játékrészben aztán egy két perces rövidzárlat megpecsételte az MTK sorsát, előbb Alverez, majd Nildo talált a kapuba. A 83. percben Torghelle büntetőjével visszajött a meccsbe a hazai csapat, ám további gól nem született.

Puskás Akadémia - Mezőkövesd 4-0 (1-0)
G: Lencse (45+1., 68., 87.), Tischler (64.) ill. -
Mondhatnánk úgy is, hogy egy pillanatnyi esélye sem volt a Mezőkövesdnek, mely egészen jól tartotta magát, ám a szünete előtt lélektani szempontból egy igen rossz pillanatban a hosszabbításban került hátrányba, miután Lencse bevette a kaput. A második játékrészben előbb Tischler, majd ismételten Lencse tudott eredményes lenni, ezzel eldöntve a három bajnoki pont sorsát. A végeredményt Lencse állította be, a magyar válogatott támadó mesterhármast szerzett és beérte a góllövőlista elejéne a Nikolic-Simon duót.

Őszi Ádám

Yaya Toure triplázott, a City ötig meg sem állt

Újabb három ponttal került közelebb a bajnoki címhez a Manchester City labdarúgócsapata, mely szombat délután az Etihad gyeoén múlta felül a Fulham csapatát. A mérkőzés hőse a triplázó Yaya Toure volt, aki ezzel átvette a vezetést a házi góllövőlistán. 

Manchester City - Fulham 5-0 (1-0)
G: Y. Toure (26., 54.- egyaránt büntető, 65.) Fernandinho (84.), Demichelis (88.)
Kiállítva: - ill. Amorebieta (53.)
Egy pillanatig sem forgott veszélyben a Manchester City győzelme, mely Yaya Toure vezérletével kiütéses győzelmet aratott. Az első játékrészben csupán egy gólnak örvendhetett az Etihad, közönsége, az elefántcsontparti büntetőből volt eredményes. A második félidő elején aztán megfogyatkoztak a vendégek Amorebieta szabálytalankodott, ráadásul büntető is járt, melyet ismételten Toure értékesített. A 65. percben aztán ismételten az egykori Barca játékos volt főszerepben, Nasri átadását követően hatalmas bombagólt akasztott a bal felső sarokba.  Ezt követően Pellegrini mester hármat cserélt, jött Navas, Rodwell és Jovetic, majd egy Fernandinho  gól. Az i-re a pontot Demichelis tette fel. az argentin szó szerint belebotlott a labdába, így kialakítva a végeredményt.

Norwich - Sunderland 2-0 (2-0)
G: Snodgrass (20.), Tettey (32.) ill. -
Kiesési rangadót nyert a Norwich, mely első félidőben nyújtott teljesítményének köszönheti a három bajnoki pontot. A félidő felére kanyarodván előbb Snodgrass, majd bő tíz perccel később Tettey tudott eredményes lenni. A második játékrészben fordult a kocka, sokkal többet volt a labda a vendégeknél, ám gólt nem tudtak szerezni. Győzelmével a Norwich eltávolodott a veszélyzónától, míg a Sunderland továbbra is kiesést érő helyentanyázik.

Newcastle United - Crystal Palace 1-0 (0-0)
G: P. Cisse (90+4.) ill. -
A mérkőzés egészét figyelembe véve hatalmas fölényben játszottak a "Szarkák" és bizony a lövések sem hiányoztak, csak az a bizonyos pontosság. A Palace alig-alig jutott el Krul kapujáig, igazán nem jelentettek veszélyt, a kérdés az volt, vajon betudnak-e lőni valamit a Newcastle játékosai, vagy sikerül kihúznia vendégeknek a mérkőzést. Mikor már mindenki letett a győzelemről, jött Cisse és Ben Arfa átadását követően a kapuba juttatta labdát, ezzel otthon tartva a három bajnoki pontot.

Őszi Ádám

BL: A Dortmund hat kezdőemberét nélkülözi majd a Real ellen

Pénteken a nyoni sorsoláson ismételten összekerült egymással a Dortmund és a Real Madrid a Bajnokok Ligájában, így most a negyeddöntők során ismétlődhet meg a tavalyi elődöntős párharc. Igen ám, de ez a Klopp csapat már nem a tavalyi lesz, előzetesen mindössze négy játékosnak van esélye pályára lépni azok közül, akik tavaly is megtették. Kijelenthetjük, hogy a BVB ezer sebből vérzik! 

Sokan arról beszéltek a sorsolást követően, hogy a Schalke 04 után ismételten a legkönnyebb ellenfelet kapta a Real Madrid a Borussia Dortmund személyében. Nos, ezt mindenki döntse el magában, mi a tényekre hagyatkozunk, utánajártunk és tényleg nagyon nehéz dolga lesz Klopp mesternek összeraknia a csapatot. 

A Real Madrid sokkalta fényesebben csillog, mint tavaly, Ancelotti keze alatt fantasztikus csapat pallérozódik, mely bármire képes lehet. A királyaik részéről három hiányzót könyvelhetünk el tavalyhoz képest, ezúttal biztosan nem lesz a pályán a Napolit erősítő Higuain, illetve a Londonba szerződő Özil. Ami a sérülteket illeti, Khedira és Jesé nem áll majd az olasz tréner rendelkezésére, a többiek jelen álláspont szerint egészségesek.

Dortmundban teljesen más a helyzet, ugyanis Götze az egyetlen játékos, aki nem a BVB játékosa és tavaly ott volt a kezdőben. Azonban Klopp mester hat kezdőemberét kénytelen nélkülözni. A tavaly négyet vágó Lewandowski eltiltás miatt fog hiányozni az első meccsről, míg a védelemből Schmelzer és Subotic is kidőlt. A középpályáról hiányozni fog Bender, Gündogan és Blaszczykowski.

A két csapat tehát teljes mértékben ellenkező előjelekkel készülhet a párharcra. 

Őszi Ádám

Fájdalmas vérveszteség Manchesterben!

Vezéráldozatot hozott a Manchester United számára a továbbjutás a Bajnokok Ligájában, ugyanis az Olympiakos elleni mérkőzés hőse Robin van Perise ismételten kidőlt a sorból. 

A találkozón triplázó és ezzel csapatát a legjobb nyolcba lövő holland sztárcsatár térdsérülést szenvedett. A részletes orvosi vizsgálatokat követően kiderült, hogy minimum négy, de akár hat hetes kényszerpihenő is várhat a 30 esztendős hollandra, aki fontos Premier League meccsek mellett a Bayern München elleni párharcot is kénytelen lesz kihagyni. Eddig sem adtak sok esélyt az Old Trafford gyermekeinek, ez a hír pedig még tovább rontotta Moyes csapatának esélyeit.

Őszi Ádám

Jesé: "Erősebben fogok visszatérni...!"

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Jesé Rodríguez a Real Madrid fiatal titánja igen komoly sérülést szenvedett a Schalke 04 elleni Bajnokok Ligája visszavágó első perceiben. A támadó keresztszalagja elszakadt, ezáltal pedig hosszú pihenés és rehabilitáció vár rá. 

Az orvosi vizsgálatok után gyorsan a tettek mezejére léptek a felek és Augsburgban egy sikeres operációt hajtottak végre Jesén, aki a Real Madrid hivatalos honlapján üzent a szurkolóknak - "Nagyra értékelem azt a szeretetet, amit kapok! A műtét jól ment, és már a visszatérésre gondolok, ami a legfontosabb dolog most. Egy ideig nem fogok játszani, de erősebben fogok visszatérni."

A hírek szerint minimum fél éves kihagyás vár a támadóra.

Őszi Ádám

Hosszabbított a holland válogatott szélső

Új szerződést kanyarított alá Quincy Promes a Twente holland válogatott szélsője, aki ezáltal papíron 2017-ig a klub játékosa lesz. 

A 22 esztendős ifjú tehetség idén robbant be igazán a köztudatba, 25 holland bajnokin 11 gólt és 7 gólpasszt jegyez. Teljesítményével felkeltette Louis van Gaal holland szövetségi kapitány figyelmét, aki a franciák ellen behívta és szerepet is adott neki.

Promes piaci árát a transfermarkt.de 3 millió euróra taksálja, a Twente pedig még azelőtt dűlőre jutott játékosával, mielőtt komoly kérők kopogtatnak a De Grolsch Veste kapuin. 

Őszi Ádám