2014. február 13., csütörtök

Összeállítottuk a jövő álomcsapatát!

Az embereket mindig is foglalkoztatja az a tény, hogy kik lehetnek a jövő nagy csillagai, kik lehetnek azok a játékosok, akikről tíz év távlatában akár legendaként beszélhetünk majd és az előttünk álló évek nagy sztárjai lehetnek. Nos, a FociClub.hu összeállította álomcsapatát, melyben csupán 23 év alatti játékosok kaptak teret. 


A döntés nem könnyű, hiszen minden poszton remek játékosok sorakoznak, ám vannak kiemelkedő tehetségek. Igyekeztünk figyelembe venni a játékosok jelenlegi klubjukban elfoglalt szerepüket, azt, hogy mennyi lehetőséget kapnak és ezen játékidővel miként élnek. Latba vetettük a kvalitásokat és azt, hogy kiben rejlik még kiaknázatlan potenciál. Felhívjuk a figyelmet, hogy ez egy szubjektív vélemény, mindenki másként láthatja a dolgokat. 

Íme a FociClub.hu fiatalokból összetevődő álomcsapata:
Courtois - Montoya, Marquinhos, Varane, Alaba - Sterling, Pogba, Alcantara, Januzaj - Neymar, Griezmann

Őszi Ádám

Spanyol védőre fáj a Werder Bremen foga

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Werder Bremen a nyáron spanyol védővel erősítheti meg hátsó szekcióját, állítja az Onda Cero, mely Madridba mutat cikkében. 

A kiszemelt a Rayo Vallecano 24 esztendős középső védője Alejandro Gálvez, akinek szerződése a szezon végeztével lejár, így a brémai klub ingyen szerezheti meg játékjogát, amennyiben sikerül megegyezni a részleteket illetően jöhet a frigy és a közös kaland. A felek három éves kontraktust köthetnek.

Gálvez jelenleg nem játszik csapatában, ugyanis combsérülésből lábadozik, visszatérését február végére tűzték ki. A Vallecano védelemének alapembere 2012-es érkezése óta, a transfermarkt.de 2,5 millió euróra taksálja piaci árát. Az oldalon megjelent becslés 66 százalékot ad a transzferre jelen pillanatban.

Őszi Ádám

Manchester United: Moyes védő szavai...

Immáron nem csak Moyes van célkereszteb, egyre többen kérik számon a Manchester United játékosait. A tegnap esti Arsenal elleni 0-0-ra végződött bajnoki mérkőzést követően voltak akik morózusnak nevezték a játékosokat, mondván indiszponáltan ambíció nélkül játszanak. 

A felvetésre azonnal reagált Moyes a csapat vezetőedzője, aki védelmébe vette játékosait - "Azt gondolom, nagyszerű srácok a játékosaim. A hozzáállásuk az edzésen, az elkötelezettségük első osztályú.Láthattátok, hogy milyen jó volt Vida vagy éppen Rio. Nagyszerű társaság nagyon tapasztalt játékosokkal, és győztesek. Mindannyiuknak vannak címei, és ha nyertél, szeretnél még többet nyerni, szóval még mindig éhesek a sikerre, és eltökélt szándékuk, hogy sikeresek legyenek." - reagált a riporter kérdésére Moyes a "Vörös Ördögök" vezetőedzője.

Egy biztos, a negatív hangok nem csillapodnak, míg változás nem áll be a csapat teljesítményében.

Őszi Ádám

Skrtel: "Hazudnék, ha azt mondanám, nem gondolkodtam a távozáson..."

Először beszélt tavalyi megpróbáltatásairól Martin Skrtel a Liverpool szlovák válogatott játékosa, aki idén bombaformában játszik, hétvégén pedig két góllal köszönt be az Arsenal hálójába. A védő elmondta, bizony foglalkoztatta a távozás gondolata.

Mint ismeretes Skrtel tavaly a szezon második félidejében a kispadra szorult, most pedig az Elcho-nak adott interjút akkori érzéseiről - "Hazudnék, ha azt mondanám, nem gondolkodtam a távozáson! Nem volt könnyű számomra az előző szezon után. Kispados voltam az idény második felében, és ez új volt a számomra. Nem egyszerű azonban elhagyni egy olyan csapatot, mint a Liverpool, mert a világ egyik legjobb klubjáról van szó. Hat év után nem könnyű azt mondani, hogy 'Rendben, akkor távozok'."

"Próbáltam keményen dolgozni minden egyes edzésen, és amikor lehetőséget kaptam, megpróbáltam a maximumot nyújtani."

Őszi Ádám

Fél Európa az Ajax védőjét akarja, újabb két kérő!

Pár nappal korábban beszámoltunk róla, hogy a Manchester United is bejelentkezett a kérők sorába, mely Joel Veltman kegyeiért folyhat a nyári átigazolási időszakban. Az Ajax Amszterdam "várkapujában" már ott ácsorognak a kérők az Arsenal, Chelsea, Manchester City képviselőinek személyében. A népes tábor újabb két taggal bővült, immáron már olasz honból is érdeklődnek.  

A tények tudatában napról napra csökken annak esélye, hogy Veltman az Ajax játékosa marad, ám a klub vezetői már dörzsölhetik kezüket, hiszen igazi licitháború alakulhat ki, mely anyagi szempontból szép jövőt vetít előre.

A népes angol kérőhadhoz immáron a Tottenham is csatlakozott, míg az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) képviseletében az AC Milan tűnt fel, mely mint tudjuk a holland legenda Seedorf irányításában áll, ami egy plusz pont lehet a döntés során. Nyáron minden kiderül...

Őszi Ádám