2013. május 9., csütörtök

Tovább menetel az Udinese, tapad a Milánra a Fiorentina, avagy élesedik a nemzetközi indulásért vívott helyzet

Azt követően, hogy a Juventus játékosai kiünnepelték magukat szerda este az Atalanta vendégeként kellett bizonyítaniuk, hogy bizony nem véletlenül nyerték el a bajnoki címet. A ta totalálkozó igen jó színvonalat és szoros küzdelmet hozott, melynek során a különbséget Matri jelentette. Az Atalanta tovább szenved, de biztos bennmaradó. 

A Napoli vendégjátékának semmi tétje nem volt, csupán játszottak egy jót a felek, melyből magasan a Cavani vezette Nápolyiak jöttek ki jobban. Hiába lőtt többet kapura a Bologna, a pontosabb csapat ma nem ők voltak. Cavani újabb góljával immáron 27 gólos és syesebb együenki nem fenyegeti gólkirályi címét. Apropó a maihárom pontjának köszönhetően a Napoli a legeredményesebb együttes 70 találatával, őket követi a Roma 69, majd pedig a Juve 68 lőtt góllal.

A Seria A legjobb formában lévő csapata tovább menetel! Az Udinese ha nehezen is, de egy nagyon küzdelmes és fordulatos meccsen legyűrte a Palermo együttesét, ezzel pedig megszerezte zsinórban hatodik győzelmét, melynek köszönhetően feljött az 5. Európa liga indulást érő helyre. A forduló vesztese az AS Roma, aki így visszacsúszott a hatodik helyre. A Palermo csapatáról se feledkezzünk meg, Miccoli a vezette szicíliai együttes ezzel a vereséggel a kiesés szélére sodródott, a már nem kieső helyen tanyázó Genoa négy pontra szökött győzelmének köszönhetően. Innentől nem lehet hibázni, nyerniük kell minden meccset, ha benn akarnak maradni.

Fontos győzelmet aratott a Fiorentina is, mely egy kőkemény meccsen a Siena otthonából hozta elahárom bajnoki pontot és ezzel tapad a Milan együttesére. A hátrány négy pont, a matematikai esély még megvan a BL indulásra. A Siena viszont úgy tűnik, hogy ezzel a  vereséggel búcsút intett az olasz első osztálynak.

Atalanta - Juventus 0-1
Gólszerző: Matri (18.)

Bologna - Napoli 0-3
Gólszerzők: Hamsik (53.), Cavani(63.-büntető), Dzemaili (67.)

Palermo - Udinese 2-3
Gólszerzők: Miccoli (34.-büntető), Hernandez (81.) ill. Muriel (10.), Angello (64.), Benatia (83.)

Siena - Fiorentina 0-1
Gólszerzők: Rodriduez (14.)

Őszi Ádám