2013. január 25., péntek

Marseille: a CFR Cluj szenegáli válogatott csatára érkezett

A francia liga jelenlegi harmadik helyezettje a Marseille együttesem, mely csupán egy pontra van az első helyről úgy tűnik csatár poszton szerette volna megerősítenie sorait. Nos, ez sikerült is, hiszen a román ligában szereplő kolozsvári klub csatára a francia élvonalban, azon belül pedig a Les Olympiens színeiben folytatja. 

Momodu Sougou két esztendőt követően hagyja el a CFR csapatát, mellyel remek eredményeket ért el. A 28 esztendős tizenegyszeres szenegáli válogatott csatár korábban az Ibériri-félszigeten légiósodott, előbb a Leiria, majd pedig a Setubal csapatában, ahonnan visszatért korábbi sikerei színhelyére a Leiria együttesébe. Életének következő periódusát az Académica jelentette, mielőtt keleti szomszédunk egyre erősebb színvonalat mutató ligájába került.

A Marseille érdeklődését felkeltette és sikerült is egyezségre jutnia a feleknek, így Sougou 3 millió euró ellenében a francia bajnoki címért küzdő klub kötelékébe került. 

Őszi Ádám

A görög bajnok Olympiakos csapatkapitánya Romába szerződött

Új csapatkapitány kerestetik a pireuszi csapat háza táján, melynek nagy örömünkre Megyeri Balázs ismét több alkalommal is tagja volt, úgy tűnik sikerült visszaverekedni magát a magyar hálóőrnek a kapuba. A gyors magyar légiós értékelőt követően térjünk át a tényekre. 

A bajnoki címvédő és jelenleg is toronymagasan listavezető együttes csapatkapitánya Vasilios Torosidis úgy döntött nem hosszabbít klubjával és elhagyja az együttest és egyben a ligát is. A görög válogatott védő pályafutása során eddig csupán hazájában szerepelt. A Skoda Xánthi együttesében nevelkedett és ott is mutatkozott be a felnőttek közt a 27 esztendős védő, majd négy remek szezont követően 2006-ban igazolt az Olympikos csapatába, ahol a kapitányi karszalagot is kiérdemelte.

Torosidis úgy döntött, eljött a váltás karrierjében és nem csak csapatot, hanem országot is vált. Kipróbálja magát egy nagyobb rangosabb ligában. Ez a liga a Seria A, a klub pedig nem más mint az AS Roma együttese, mely úgy tűnik bomba üzletet csinált, hiszen 400 ezer euróért kaparintották meg Vasilost, akinek a piacii értéke 6,5 millió euró.

Őszi Ádám