2014. augusztus 13., szerda

Görög válogatott játékossal erősíthet a Benfica

Egybehangzó hírek szerint a portugál élvonalban szereplő Benfica labdarúgócsapata kölcsönveszi az Udinese görög válogatott kapuvédőjét. 

A 29 esztendős Orestis Karnezis 2013 nyarán hagyta el hazáját és szerződött az Udinese együtteséhez ahol azonban nem számoltak vele, így kölcsönadták a spanyol élvonalban vitézkedő Granadának, ahol szintén nem sok játéklehetőséghez jutott, az egész szezont figyelembe véve 8 mérkőzésen kapott lehetőséget. A légióskodás eddig tehát nem jött be Karnezis számára, de ki tudja, lehet a Benfica lesz az, ahol megtalálja számításait.

A keretben legnagyobb riválisa jelen állás szerint a 33 esztendős brazil Artur Moraes lesz, aki egyáltalán nem tűnik kiszoríthatatlannak. 

Karnezis ott volt a görög válogatottal a nyári világbajnokságon és ő volt a nemzeti csapat első számú hálóőre. 

Arrow

A kőkemény magyar valóság, ez szégyenteljes...

Nemrégiben  beszámoltunk arról, hogy Zlatan Ibrahimovic saját pénzből finanszírozva kijuttatta a svéd értelmi sérült labdarúgó-válogatottat a pénteken kezdődő világbajnokságra, a történet több mint példaértékű és szívet melengető. Igen ám, de az éremnek van egy másik oldala is, melyen Magyarország található, a magyar értelmi sérült labdarúgók válogatottja, mely hiába kvalifikált, pénzügyi gondjain senki nem segített! Sem az MLSZ, sem pedig egy magánember, vagy éppen egy cégcsoport. Az egyik oldalon egy tündérmese, a másik oldalon a kőkemény magyar valóság!  

A magyar csapatnak kvalifikálta magát, ugyanis az aktuális világranglistán a harmadik helyet foglalja el, ezzel pedig automatikus résztvevője lett volna a világbajnokságnak, ha az anyagi nehézségek elhárulnak. Igen ám, de nem hárultak el, így a csapat lemarad a tornáról...

A magyar értelmi sérült válogatott négy évvel korábban dél-afrikai vb-n ott lehetett és nagyon jól szerepelt, többek között a németeket is megelőzve negyedikként zárt a csapat. Korábban sajnos az EB-ről is lemaradt a válogatott, mely nem sok jóra számíthat a továbbiakban, ugyanis ezen eseményekre nincsen kvalifikációs torna, az aktuális világranglista alapján hívják meg a résztvevőket. A magyar csapat most nem fog pontokat gyűjteni, így a csapat visszaeshet, ezáltal pedig legközelebbi indulása is veszélybe kerülhet.

Hogy kinek a dolga lenne a finanszírozás!? Nem vagyunk szakértők, de a Magyar Labdarúgó Szövetségre tippelünk. Írásban felkerestük az MLSZ sajtóosztályát, ám 24 óra leforgása alatt még választ sem kaptunk a következő kérdésre: "Miért nem kapott támogatást a csapat, miért nem valósulhat meg a játékosok álma?" - a válasz hiányában így az sem derült ki, hogy pontosan kinek is az égisze alá tartozik a csapat...

Stadionfelújításra jut több tíz milliárd forint, ám az értelmi sérült labdarúgóknak senki sem tudott biztosítani 10-20 millió forintot, körülbelül ilyen összegről beszélünk.

Roppant mód sajnáljuk, hogy ezen történet, csak tegnap bontakozott ki hazánkban a történet, ha előbb értesülünk az esetről, a magyar sporttársadalom segítségét kértük volta, hogy megvalósulhasson az értelmi sérült labdarúgó válogatott játékosainak álma.

Sajnos ez a kő kemény magyar valóság, a szövetség még válaszra sem méltat...

Arrow

HOPPÁ! - Spanyol válogatott védőt vett a Liverpool

Úgy fest, a Liverpool és Brendan Rodgers menedzser nem csillapodik az átigazolási piacon, a vörösök ugyanis újabb játékos szerződtetését jelentették be kedden a késő esti órákban. Idén nyáron a pool pénztárcája olyan, mint egy feneketlen kút... 

A Sevilla labdarúgócsapata az UEFA Szuperkupa végett Cardiffba érkezett, a közelséget pedig kihasználta a Liverpool vezetősége, mely személyes tárgyalásokat folytatott az andalúzokkal Alberto Moreno átigazolásáról. A hír az angol sajtóban látott napvilágot, a vörösök pedig hivatalos honlapjukon késő este megerősítették a transzfert.

Az átigazolás még nem hivatalos, hiszen aláírás még nem került a papírra, de kész tényként borítékolható, hogy a 22 esztendős spanyol válogatott védő az Anfielden folytatja. Klubja a Sevilla 18 millió eurót kap érte, fizetéséről és a kontraktus hosszáról még nem közöltek részleteket. Moreno nemsokára átesik az orvosi vizsgálatokon és aláírja új szerződését, az nem tudni, hogy a hétvégi Premier League rajtra készen lesznek-e a papírok, de valószínűen még nem játszhat.  

Moreno az elmúlt évben vált a Sevilla alapemberévé, melynek színeiben a 2013/2014-es szezonban minden sorozatot figyelembe véve 44 tétmérkőzésen szerepelt. A tegnap esti UEFA Szuperkupára már nem is nevezték. 

Ezzel Moreno lesz a Liverpool hetedik nyári szerzeménye, a Liverpool vele együtt immáron 126 millió eurót költött, míg Suarez és Reina eladásából 84 millió eurót keresett.

Arrow 

Kinevezték az új argentin kapitányt

Megtalálta a világbajnokság után leköszönő Alejandro Sabella utódját az Argentin Labdarúgó-szövetség, az elkövetkezendő években a Barcelona leköszönő vezetőedzője Gerardo Martino irányítja Messiéket. 

A hírek szerint a felek 2018-ig állapodtak meg egymással, a kontraktus a világbajnokság végéig szól, ám ha döntőbe jut a csapat, akkor automatikusan meghosszabbodik egy ciklussal, amennyiben Martino mester is úgy kívánja. 

Az FC Barcelona éléről leköszönő szakember karrierje során már irányított nemzeti csapatot, 2006 és 2011 között Paraguay szövetségi kapitányaként ténykedett, a csapatot 33 mérkőzésen irányította, mérlege 13 győzelem 11 döntetlen és 9 vereség volt. 

Bemutatkozásának időpontja minden bizonnyal szeptember 3-ra esik, ekkor Németországban lép pályára az argentin csapat, felkészülési mérkőzés keretein belül.

Arrow

Deigo Costa duplája Chelsea győzelmet ért

Győzelemmel fejezte be a felkészülést Jose Mourinho csapata a Chelsea, mely kedden este a spanyol élvonalban szereplő Real Sociedad ellenében lépett pályára. A találkozó az első percekben eldőlt, Diego Costa parádés meccskezdésének köszönhetően. 

Chelsea - Real Sociedad 2-0 (2-0)
G: Diego Costa (1., 7.) ill. -

Nem kellett sokat várni, az első találatra, ugyanis Diego Costa nem egész egy perc alatt a kapuba talált. A honosított spanyol válogatott támadó Ramires remek átadását váltotta gólra, a kimozduló kapuvédő mellett laposan gurított a hosszú sarokba. Hat minutummal később Schürle lövése találta telibe a bal kapufát, a kipattanó pedig Diego Costa elé pattant, aki köszönte és a hálóba lőtte azt. A vendégek lest reklamáltak, a játékvezető azonban a középkezdési pontra mutatott. A folytatásban gólt nem, csupán helyzeteket láthatott a publikum, a kapuk érintetlenek maradtak. 

A Chelsea felkészülési mérkőzései:
Chelsea - Real Sociedad 2-0
Ferencváros - Chelsea 1-2
Besiktas - Chelsea 1-0
Fenerbahce - Chelsea 0-2
Werder Bremen - Chelsea 3-0
Vitesse - Chelsea 1-3
Ljubjana - Chelsea 1-2
Wolfsberger - Chelsea 1-1
Wimbledon - Chelsea 2-3
Wycombe - Chelsea 0-5

Felemás színt fest a Chelsea felkészülési képe, becsúszott ugyan vereség és döntetlen is, ám tudjuk, hogy ezen mérkőzések lényege nem az eredmény, hanem játékosok kipróbálása és a csapat összecsiszolódása. A Chelsea legközelebb hétfőn a Premier League 1. fordulójának zárómérkőzésén lép pályára, ellenfele az újonc Burnley lesz.

Arrow

Győzelemmel hangolt a bajnoki rajtra a Manchester United

Győzelemmel fejezte be a felkészülést a Manchester United, mely kedd este a spanyol élvonalban érdekelt Valencia ellenében lépett pályára és nyert egy a hosszabbításban szerzett találattal. 

Manchester United - Valencia 2-1 (0-0)
G: Fletcher (49.), Fellaini (90+1.) ill. De Paul (71.)

Az első játékrészben csupán helyzetekig jutottak a csapatok, gólt nem láthatott az Old Trafford népes publikuma. A második félidő aztán álomszerűen kezdődött hazai szempontból, egy szögletet követően rosszul sikerült a vendégek felszabadítása, a labda Fletcher elé került, aki nem gondolkozott és 15 méterről eleresztett egy löketet. A kapuvédőnek esélye sem volt hárítani, ugyanis a játékszer némileg irányt változtatott az egyik blokkolni igyekvő védőn. Ezt követően Rooney könnyen megduplázhatta volna a Vörös Ördögök előnyét. ám hatalmas helyzetben rendkívül önzetlennek bizonyult, passza azonban nem jött be. A 71. percben aztán rezgett a hazaiak kapuja, egy menteni igyekvő játékosról pattant a labda De Paule elé, aki köszönte szépen és a kapuba pofozta a játékszert. Amikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlennel zárul a bajnoki főpróba érkezett Fellaini és megszerezte a győztes találatot. A védő és a kimozduló kapuvédő is elvétette a labdát, melyet a belga mellre vett, majd lágy eleganciával a kapuba gurított.

A Manchester United felkészülési meccsei:
Manchester United - Valencia 2-1
Liverpool - Manchester United 1-3
Manchester United - Real Madrid 3-1
Manchester United - Inter 0-0 - büntetőkkel 5-3
Manchester United - AS Roma 3-2
Los Angeles - Manchester United 0-7

Luis van Gaal a világbajnokságot követően átvette a Vörös Ördögöket, ez pedig rövid időn belül megmutatkozott a csapat játékán, melyet a Bajnokok Kupáján már érzékelhettünk. Fantasztikus eredményeket ért el a csapat, mely veretlenül zárta a felkészülést. Ez pedig külön említést érdemel, ugyanis nem akármilyen klubok voltak az ellenfelek. A Premier League 2014/2015-ös szezonját szombaton a Manchester United nyitja majd, De Geáék ellenfele a Swansea City lesz.

Arrow