2013. július 8., hétfő

Elefántcsontparti válogatottal erősítette támadószekcióját az Everton

Az átigazolási piacon városi riválisával a Liverpool együttesével szemben az Everton igen csak meghúzódott, csupán egy távozóról számolhattunk be mind idáig a 20 esztendős védő Jacke Bidwell személyében, aki a harmadik ligás Brentford csapatához szerződött. A mai napon hivatalosan is bejelentették az első érkezőt, akivel minden bizonnyal csak erősödni fognak a kékek. 

Nos, az Everton háza táján úgy tűnik arra törekednek, hogy megmaradjon a csapategység, a gerinc. Nem szeretnék, ha kulcsjátékosok hagynák el a klubot, az esetleges hiányposztokra pedig egy-egy játékost szerződtetnének, így egyben marad a gárda és egy egyre jobban összeszokott legénység vághat neki az előttünk álló szezonnak. 

A legújabb szerzemény a támadósorba érkezett méghozzá a kieső Wigan Atletic csapatától Arouna Koné személyében. A 29 esztendős elefántcsontparti válogatott támadóért 7,5 millió eurót fizetett az Everton, szerződése pedig három esztendőre azaz 2016 nyaráig szól.

Koné számtalan klubban megfordult már pályafutása során, gondolhatunk itt a Roda a PSV a Sevilla, vagy éppen a Levante együttesére. A legutolsó szezont pedig a Wigan csapatánál töltötte és a nem túl acélos szezon, illetve csapat ellenére 33 meccsen így is szerzett 11 gólt.

Mondani sem kell, hogy Liverpool kék felén minimum ennyit várnak majd tőle, de ha vetán többször zörgetné meg az ellenfelek hálóját akkor sem haragszanak majd meg érte.

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése