2012. október 8., hétfő

A legendás "legyőzhetetlen" csapat nyomában a Juventus, mely immáron 45 mérkőzése veretlen

A Juventus labdarúgó csapata a hétvégi Siena elleni győzelemmel 5 mérkőzésre került attól. hogy elérje a félszáz meccses veretlenségi sorozatot. Az Öreg Hölgy szívós, és ami a bajnokságot illeti immáron 45 mérkőzése nem találtak legyőzőre, ám ezzel még messze vannak a csúcstartótól, viszont a nyomukban lihegnek. 

Pontosan még 13 mérkőzésnyire vannak a rekordbeállítástól, az még azért jó pár mérkőzés. A csúcstartó az AC Milan együttese Olaszországban. A milánói együttes 1991. május 19. és 1993. március 21. között  nem talált legyőzőre, a klub edzője egy élő edzőlegenda Fabio Capello volt.  Ez az együttes akkor kiérdemelte a "legyőzhetetlenek" becenevet. A nagy kérdés, vajon ez a titulus megdől-e, esetleg veszélybe kerül?

A kérdés jó, a média óriási nyomást rak a Juve együttesére, nem telik el úgy nap szinte, hogy ne kerülne szóba a veretlenségi sorozat, és ez egy csapat számára egy idő után teherré válik. Hétről hétre folynak a találgatások, na vajon a mostani ellenfél lesz az aki megállítja a bajnokot?

Egy biztos, hogy hétvégén nem szakad meg ez a sorozat, hiszen válogatott fordulót rendeznek Európában, a következő próbálkozó viszont komoly eséllyel pályázik a zebrák skalpjára, a Napoli együttese próbálkozhat majd október 20-án.

Szerző: Őszi Ádám