2013. július 8., hétfő

Bombahír: David Villa a fővárosba szerződött igen csak akciós áron - hivatalos

No ne ijedjen meg senki, Madridnak nem egyetlen elsőosztályú csapata csapata van, ott van például a Real Madrid mellett az Atletico Madrid és a Getafe együttese is. David Villa a második számú fővárosi klubot a "matracosokat" választotta. 

A katalán klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek David Villa vételáráról Az Atletico Madrid vezetőivel, így már csak a válogatott gólrekordernek kell megegyeznie a részletekben az orvosi vizsgálatok előtt.

A Barce mindössze 5,1 millió eurót kap első kézben Villáért, akiért a továbbiakban azért még potyoghat jó pár euró. Ez a következő dolgoktól függ : Ha Villa marad a 2013-2014-es szezont követően a "matracosoknál" akkor 2,1 millió üti a katalánok kezét, ha még egy szezont akkor 2 millió és ha kitülti három éves szerződését akkor további 1 millió eurót kasszíroznak a katalánok. Ezen felül a szerződésben az áll, ha továbbadják Villát, akkor az eladási ár fele a Barcelona együttesét illet.

Igen kusza üzletnek tűnik ez így, az is, és egészen jól, vagy éppen rosszul is elsülhet katalán részről. Villa jelenlegi piaci értéke 12 millió euró, ha kitölti a három éves  szerződést akkor 10,1 millió üti a Barca kezét. Ehhez persze hozzájöhet az eladási ár fele, ha egyáltalán eladják, de az is előfordulhat, hogy előbb túltesznek majd rajta. Ez a támadó teljesítményén is múlik majd.

Tehát megvan a Falcao örökség örököse, az Atletico vezetői vele szeretnék pótolni azt az űrt, melyet a kolumbiai támadó hagyott maga után. David Villa 119 tétmeccsen szerepelt a Barca színeiben és ez idő alatt 48 gólt szerzett.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése