2012. augusztus 23., csütörtök

Conte rendkívüli sajtótájékoztatót tartott: " A fogadási csalás reklámjává váltam"

A tíz hónapra eltiltott edző Antonio Conte csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, annak érdekében, hogy tisztázza magát. Ha valaki nem ismerné az előzményeket előbb olvassa el itt: http://www.fociclub.hu/?p=3695 .A Juve mesterét bűnösnek találták, tíz hónapra eltiltották, mert tudott a Siena edzőjeként egy manipulált mérkőzésről, de ezt nem jelentette a hatóságoknak. 

„Mindig tiszteletben tartottam a szabályokat a pályán és azon kívül is. Az egész ügy során megfelelő viselkedést tanúsítottam. A tegnapi nap volt a hab a tortán. Teljesen megdöbbentett, amit az egyik bíró mondott, akinek ráadásul a papírokkal kellett volna foglalkoznia. Helyesen cselekedtem, annak ellenére, hogy súlyos igazságtalanságokat kellett elviselnem. Most tisztázni szeretnék néhány dolgot. Soha életemben nem fogadtam, most mégis a botrány reklámjává váltam." - így kezdte beszédét a tréner

„Elítélték Pippo Carobbiót, akit a legjobb barátomnak és megbízható személynek állítottak be, miközben a szövetségi ügyész engem nem tekintett hitelesnek. A szövetségi ügyész szavai dermesztőek voltak. Felháborító dolgok történtek, tönkretették a hitelességemet az öltözőben. Azok, akik ismernek, tudják, milyen ember Antonio Conte. A pályán szeretem megnyerni a meccseket." - folytatta beszédét a sajtótájékoztatón Conte.

Majd pedig így fejezte be mondandóját - „Abszurd ez az egész, mindenkinek meg kell értenie, hogy mi történt velem. Félek vitatkozni néhány játékosommal. Ha valakit felküldök a lelátóra, ilyen dolgok történhetnek. Mit tehetek? Vigyek magammal egy kamerát, ami rögzíti minden lépésemet? Ez most már bárkivel megtörténhet. Ma velem történt meg, holnap valamelyik kollégámmal vagy játékosommal eshet meg. Az embereknek ki kell nyitniuk a szemüket, és ki kell húzniuk a fejüket a homokból."

Szerző: Őszi Ádám

Beharangozó: Egy remek formában lévő Brugge lesz a Loki ellenfele

Ma este a Vidi mellett egy másik magyar csapatnak a Debrecennek is szurkolhatunk. A Loki csak úgy mint a Vidi az Európa Liga utolsó selejtezőkörében játszik. Ellenfele a remek formában lévő Club Brugge lesz, a párharc első felvonását itthon játssza a magyar bajnok. A párharc esélyese a belga csapat, ám nézzük a csapatok hogyan jutottak el idáig, milyen formában vannak, illetve milyen egymás ellen múlttal rendelkeznek.  

A Debrecen a BL selejtezőn első körében kiverte az albán bajnok Skenderbeu csapatát egy idegenbeli 1-0-ás vereséget követően hazai pályám magabiztos 3-0-ás sikerrel. Ez után következett a BATE csapata, mellyel idegenben 1-1-es döntetlent játszottak, hazai pályán pedig 2-0-ra vereséget szenvedtek és kiesetek. Így került eggyel lejjebb az Európa Liga utolsó selejtezőkörébe. A bajnokságban 4 mérkőzésből 3 megnyert, egyet pedig elveszített a Debrecen. Láttuk már jobban játszani a csapatot, reméljük ma este megmutatják mit is tudnak.

Az ellenfél a Club Brugge remek formában van, vezeti a belga bajnokságot négy forduló elteltével. A csapat még veretlen 3 győzelem mellet egy döntetlen szerepel a neve mellet. Csak úgy mint a Debrecen ők is a Bajnokok Ligája selejtezőjéből érkeztek. A msáodik körben csatlakoztak és a Köbenhavn csapatával szemben maradtak alul úgy, hogy idegenben 0-0-át értek el, hazai pályán pedig 3-2-re kikaptak. 

A két csapatnak van egymás elleni múltja még 2004-ből Európa Liga mérkőzésen egy 0-0-ás mérkőzés mellet egy 1-0-ás belga siker született. Ha minden úgy történik, ahogy azt mi szeretnénk, akkor a Loki elégtételt vesz a nyolc évvel ezelőtti vereségért.

Szerző: Őszi Ádám


Beharangozó: Pokoli hangulat vár ma a Videotonra a török katlanban


Ma este 20:00-kor a török Trabzonspor vendégeként lép pályára a Videoton csapata, a mérkőzést az m2 közvetíti élőben. A török csapat szurkolótábora igen hírhedt, nem éppen békés természetéről. Ahol járnak, ott balhé és füst van.  Nem lesz könnyű feladata a Videotonnak este, a közönség 12. emberként segítheti majd a Trabzont. Reméljük viszont, hogy a srácok nem rémülnek meg a hangulattól és sikerül valami jó eredményt elérniük.  

A Videoton az első körben a szlovák Slovan Bratislava csapatát búcsúztatta 1-1-es összesítéssel idegenben lőtt góllal. A második fordulóban belga ellenfelet kapott a Gent személyében a magyar csapat és a hazai 1-0-ás győzelmet követően nagy meglepetésre 3-0-ás győzelmet aratott idegenben, így 4-0-ás összesítéssel jutott az utolsó selejtezőfordulóba.

A Trabzonspor csupán az utolsó selejtezőkörben csatlakozott, tehát eddig még nem játszott selejtező mérkőzést. Két felkészülési mérkőzés és egy török bajnoki van a hátuk mögött és elmondható, hogy nincsenek csúcsformában. A belga Standard Liege csapatával egy 0-0-ás döntetlent játszottak a német alacsonyabb ligás Fürth csapatát pedig 1-0-ra verték meg. A hétvégén rajtoló török superligában idegenben szereztek egy pontot a Karabukspor vendégeként 1-1-es mérkőzésen.

A tegnap esti sajtótájékoztatón Paulo Sousa a Vidi edzője a következő képen nyilatkozott. – “Alaposan felkészültünk a Trabzonsporból, tudjuk, hogy mik a gyengeségeik, de természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy mik az erősségeik. Egy nagyon jó csapatról beszélünk, egyénileg és kollektíven is. A legfontosabb, hogy azokat a területeket, amiket használni szeretnének, lezárjuk, és természetesen a megfelelő pillanatokban kemény, szervezett támadásokat vezessünk. A Trabzonsporról azt is tudjuk, hogy az Európa Ligában tavaly nem szenvedett vereséget hazai pályán, csütörtökön este szeretnénk ezt a sorozatot megszakítani”

Szerző: Őszi Ádám

A korábbi Inter csillag Adriano visszatért, megvan új csapata

Adriano sokaknak ismerős lehet, hiszen a brazil válogatott és az olasz Internazionale kulcsembere volt éveken keresztül, míg nem pályafutása elkezdett hanyatlani. Rossz társaságba került, súlyfelesleggel küzdött és a játék sem ment már neki. Igazából nem érdekelte már a labdarúgás ezt mutatta kifelé link volt és hanyag.   Ezt hagyjuk is, mára ez már csak a múlt, akik követték az eseményeket vele kapcsolatban tudják milyen dolgokba keveredett. A Flamengo csapatánál töltötte utolsó viszonylag jó szezonját a 2009-2010-es esztendőben. A Roma és a Corinthians csapatánál sem tudott maradandót alkotni, szinte nem is játszott, majd pedig nem is edzett. 

Nos, úgy tűnik az-az Ariano a múlté és ismét a foci az első számú dolog az életében. Korábbi klubja a Flamengo pedig megadja neki az esélyt a bizonyításra, hiszen 2012 decemberéig szóló szerződést kötöttek, melyben az áll, hogy a 30 éves támadó gólonként plusz 30 ezer eurós jutalékot kap. Ez forintra átszítva 8 millió. Innentől már csak Adrianon múlik, hogy él a lehetőséggel, vagy ezt is elrontja.

"Lehetetlen elmondanom, hogy mennyire boldog vagyok most. Köszönettel tartozom azoknak, akik mellém álltak, és segítettek leküzdeni az utóbbi, nagyon nehéz időszakot. Köszönöm a Flamengónak, amiért megadták nekem ezt a lehetőséget, minden igyekezetemmel azon leszek, hogy megháláljam azt, hogy számítanak rám." - így nyilatkozott Adriano

Adriano fénykorában Interes korszaka alatt még 32 millió eurót is ért, jelenleg a transfermarkt.de csupán 750 ezer euróra becsli.

Szerző: Őszi Ádám

A korábbi Arsenal csatárt Eduardo ismét Angliába szerződhet

Ismét Londonba köthet ki Eduardo da Silva a Sahtar Donyeck horvát válogatott csatára. A játékos számára nem ismeretlen London, hiszen 2007-2010-ig az Arsenal játékosa volt, igaz hosszú ideig sérült volt nyílt sípcsonttörést szenvedett, felépülése igen lassú volt. Ezt követően vásárolta meg az ukrán sztárklub a Sahtar, mely most akár el is adhatja, ha megfelelő ajánlat érkezik érte. A támadó piaci értéke az utóbbi időben igen csak leesett, hiszen nem úgy teljesít, ahogy az tőle elvárható lenne. Jelenleg 6 millió eurót ér, a hírek szerint a Fulham pedig kész 7 millió fontos ajánlatot tenni érte. A hivatalos ajánlat még nem futott be, ám Dempsey közölte a londoni klub vezetőivel, hogy távozni szeretne, így mindenképpen igazolniuk kell csatár posztra, a horvát támadó remek fogás lehet. Eduardo az előző szezonban triplázott ukrán csapatával, bajnokságot, kupát és szuperkupát is nyert, de gólok tekintetében némileg adós maradt. 

Szerző: Őszi Ádám

BL: Közel a főtáblához a Debrecent kiejtő BATE és a Málaga együttese, a többi párharc szoros

A keddi öt mérkőzést követően szerdán lejátszották a másik öt BL meccset. Ez a kör már a főtáblára kerülésért megy. Tegnap több csapat fél lábbal már a főtáblára kerül idegen béli győzelmével, ez a szerdai meccsekre nem igaz, nézzük milyen eredmények születtek.  

A Debrecent búcsúztató BATE otthon nyert 2-0-ra a Lencse Lászlót a soraiban tudó izraeli bajnok Shmona ellen. A mérkőzésen a magyar támadó kezdő volt és 74 percet töltött a pályán. A fehérorosz csapat ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a főtáblára jutásért, az izraeli csapatnak nagy fordításra van szüksége a visszavágón  helyzetüket pedig nehezíti, hogy nincs idegenben lőtt góljuk. 

BATE Boriszov (fehérorosz)–Hapoel Ironi Kirjat Smona (izraeli) 2–0 (Rogyionov 29., 78.)

Ugyan csak 2-0-ás sikert aratott hazai pályán az anyagi gondokkal küzdő Málaga csapata, mely a görög Panathinaikos ellen diadalmaskodott. Mondani sem kell, hogy anyagilag nagyon jól jönne a spanyol klubnak, ha a BL főtáblára kerülnének. A görög fordításhoz nagy bravúr kell, nincs idegenben lőtt góljuk, de hát ha Görögország akkor dráma, minden megtörténhet és a Pana ultrái 12. játékosnak számítanak majd a visszavágó során.

Málaga (spanyol)–Panathinaikosz (görög) 2–0 (Deminchelis 17., Eliseu 34.)

A Juhász Rolandot nélkülöző belga bajnok Anderlecht egy gólos hátrányban várja majd a hazai visszavágót, hiszen 2-1-es vereséget szenvedtek Cipruson az AEL Limassol otthonában. Van idegenben lőtt gól, könnyen elképzelhető a fordítás.

AEL Limassol (ciprusi)–Anderlecht (belga) 2–1 (Dosa Júnior 34., Rui Miguel 72., ill. Mbokani 62.)

Nagyon erős, kiegyenlített párharcnak ígérkezett a Braga-Udinese kettős csatája, melyből eddig az olasz csapat jött ki jobban. Igaz döntés nem született az 1-1-re végződő találkozón, de az udinei csapatnak sokat számíthat az idegenben szerzett gól. Egy biztos a portugálok nyerni utaznak majd olasz földre...

Sporting Braga (portugál)–Udinese (olasz) 1–1 (Ismaily 68., ill. Baszta 23.)

Az utolsó párharcban mondhatni szomszéd várak rangadóját rendezték, az egykori Jugoszlávia Szlovénia és Horvátország bajnoka csapatot össze tegnap este. A mérkőzést 2-1-re a Dinamo Zagreb csapata nyerte, ez a csekély előny nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz, a visszavágón kiderül, ki nyeri a presztízs csatát.

Dinamo Zagreb (horvát)–NK Maribor (szlovén) 2–1 (Cop 10., Badelj 74., ill. Badelj 39. – öngól)

Ezzel mind a tíz párharc első mérkőzése lezajlott, a visszavágókat követően kialakul a Bajnokok Ligája idei mezőnye és jöhetnek a csoportbeosztások.

Szerző: Őszi Ádám

Torres les gól kellett a Chelsea sikeréhez


Tegnap este előre hozott mérkőzést játszottak az angol bajnokságban. A Chelsea csapata fogadta a Reading együttesé és a londoni kékek sikeréhez igen nagy szerencse kellett, mondhatni nem érdemelték meg a győzelmet. A találkozó elején ők szereztek vezetést a 18. percben büntetőből, melyet Lampard értékesített. Ezt követően jött a hideg zuhany, fordított a Reading, Petr Cech óriásit potyázott. Előbb Pogrebnyak talált a hálóba a 25. percben egy beadást követően meglehetősen szép fejes gólt szerzett, majd pedig a 29. percben egy Guthrie szabadrúgást szó szerint bevédett Cech. A pálya ezt követően felborult, óriási volt a nyomás, de a kis csapat remekül védekezett. A 69. percben jött az egyenlítés Cahill távoli lövése talált a kapuba, ez is védhető lett volna. A Reading rászolgált volna az egy pontra, ám az asszisztens elfelejtette jelezni, hogy Torres lesen állt és gólt is szerzett. A 81. percben ezzel vezetett a Chelsea. Az egy pontot szerette volna megszerezni a Reading, így a 94. percben a kapus is felhúzódott, hátha, de kontra lett a vége és egy újabb kapott gól, Hazard rendkívül önzetlen volt az üresen érkező Ivanovic elé gurított aki bepasszolta a labdát és ezzel beállította a végeredményt. 

Chelsea–Reading 4–2
(Lampard 18., G. Cahill 69., Torres 81., Ivanovics 95., ill. Pogrebnyak 25., Guthrie 29.)

Szerző: Őszi Ádám