2012. augusztus 27., hétfő

A Fradi feljelentést tesz a Nemzeti Sport Online ellen, behatolás és szerzői jogok védelmének megsértése miatt


A cikkeben tudatjuk az FTC hivatalos közleményét, melyet a Fradi.hu-n tett közzé nemrégiben és megmutatjuk az nso.hu által kiadott cikket, mely az Fradi.hu-n még mindig nem jelent meg, csupán belső szerverén várakozik. Az ügyben Kubatov Gábor a Ferencvárosi Torna Club elnöke adott tájékoztatást.  

“A Nemzeti Sport Online ma délutáni cikke miatt a Ferencvárosi Torna Club büntető feljelentést tesz számítógépes rendszerekbe történő illegális behatolás, valamint szerzői jogok megsértése miatt. Klubunk az elkövetőkkel szemben kártérítési igénnyel lép fel.

2012. 08. 27-én, délután fél 3 környékén a Nemzeti Sport online kiadásán a fradi.hu-ra hivatkozva megjelent egy cikk Milan Peric leigazolásával kapcsolatban.

A hír tervezetét a fradi.hu a saját belső hálózatán tárolta (karanténba helyezve, amelyről illetéktelenül kép és írás jelent meg az nso.hu-n), várva arra, hogy az utolsó aláírást követően a leggyorsabban tudja tájékoztatni szurkolóinkat. A cikk a játékossal kapcsolatos tárgyalássorozat lezárását megelőzően került nyilvánosságra, amely a Ferencvárosi Torna Club tárgyalási pozícióit jelentősen gyengítette. A hír maga a fradi.hu-n jelen pillanatig sem jelent meg, így a hír megjelenésének tényét valótlanul állítja a Nemzeti Sport Online.

A Ferencvárosi Torna Club nem csak etikátlannak, hanem ez idáig példátlannak, és erkölcstelennek is tartja ezt az eljárást.

A Ferencvárosi Torna Club az ügy lezárulásáig a Nemzeti Sport, a Nemzeti Sport Online, valamint a hozzájuk kapcsolódó összes médium akkreditációját – valamint munkatársai szurkolói kártyáját – visszavonja.

Tájékoztatjuk továbbá szurkolóinkat, hogy a Videotonnal az egyeztetés a kölcsönadásról az utolsó simításoknál tart, a vonatkozó kölcsönadási szerződés még aláírásra nem került.

Kubatov Gábor
A Ferencvárosi Torna Club elnöke”


Itt pedig elolvashatjátok az nso.hu Milan Peric átigazolásáról szóló hírét, ami miatt a balhé robbant ki:


Szerző: Őszi Ádám

Megkezdte az edzést a Barca klasszisa, aki nagyon köszöni a szurkolók segítségét

Eric Abidal örömteli hírt tett közzé facebook oldalán. A francia hátvéd megkezdte az edzéseket azt követően, hogy nem egész 5 hónapja májtranszplantáción esett át. Jövőjével kapcsolatban nagyon bizakodó és reméli, hogy a decemberi téli szünet előtt visszatérhet a Barcelona csapatába tétmérkőzésen. 

"Nagyon sokat számít a szurkolók és a csapattársak támogatása, köszönöm a katalánoknak azt a csodálatos ünneplést, amivel az idénynyitó bajnokin a Camp Nouban fogadtak" - köszönte meg a sok jókívánságot a szurkolóknak a francia védő.

Mi is sok sikert kívánunk Abidal számára és mielőbbi visszatérést, egészséget!

Szerző: Őszi Ádám

Lezárult Stekelenburg átigazolási ügye


A sajtóban többször is arról lehetett olvasni, hogy az AS Roma holland válogatott kapusa Stekelenburg távozik a klubtól és eligazol. A kérők közt említették a Fulham és a Tottenham csapatát, utóbbival több alkalommal is összeboronálták már a hálóőrt. Az AS Roma vezetőedzője Zdenek Zeman a Catania elleni sajtótájékoztatón leszögezte, szó sincs róla hogy távozna a hálóőr. - "Soha nem mondtam olyat, hogy Stekelenburg eladó lenne. Mindig is úgy véltem, hogy kiváló kapus." Ezzel lezárult a hálóőr ügye lezárult. A kiváló kapus még tavaly nyáron szerződött az olasz fővárosba, 6 millió euróért cserébe és a klubnál elégedettek a teljesítményével. 


Szerző: Őszi Ádám

Kölcsönbe távozhat a Manchester United csatára

Beléptünk az átigazolási időszak finisébe, így már csak napjaik vannak a csapatoknak, hogy megszerezzék kiszemeltjeiket, esetleg eladják, kölcsönadják játékosaikat. Az elmúlt két napban keresett játékossá vált Kiko Macheda a Manchester United fiatal u21-es olasz válogatott csatára. A játékosnak Van Persie érkezésével szinte semmi esélye a csapatba kerülésre, hiszen Rooney, Welbeck és Hernandez is előtte áll a rangsorban úgy tűnik. Macheda fejlődésének így az tenne jót, ha eladnák, vagy ha nem akarnak megválni tőle kölcsön adnák egy olyan csapatnak, melyben játszhat, tapasztalatot szerezhet és fejlődhet. 

Nos, vannak csapatok, melyek szeretnék kölcsön venni a játékost. Az egyik jelölt a skót bajnok Celtic csapata, ez jó döntésnek tűnne, hiszen a játékstílus hasonló mint az angol bajnokságban. Viszont nem csupán a skót klub érdeklődik az olasz támadó iránt. Friss hírek szerint Macheda ügyében előrehaladott tárgyalásokat folytat a Bursaspor csapata, mely 1 millió fontos kölcsönvételi díjat ajánlott a játékosért. A Vörös Ördögök skót trénere Ferguson állítólag még vacillál, hiszen Rooney sérülést szenvedett, négy hetet minimum ki kell hagynia. A kérdés, hogy egy hónap miatt érdemes-e maradásra bírni Machedát, úgy, hogy három másik csatár még mindig a skót mester rendelkezésére áll.

Szerző: Őszi Ádám

Megszületett a megállapodás, Modric a Real Madrid játékosa

Egy héttel korábban mindenki várta Modric bemutatását Madridban, de a sajtó tévedett és az ügy húzódott, ám hallani nem nagyon lehetett semmit. Nos, újabb nagy nyári átigazolási sága ér ma véget, hiszen a Tottenham hivatalos oldalán jelentette be, hogy megegyeztek a Real Madriddal Luka Modric átigazolásában. A közleményben hozzáteszik, hogy nem csak az irányítóról egyeztek meg, hanem a két klub partnerségi viszont is köt. Ez elég furcsa dolog ez után a huzavona után.  

Lényeg a lényeg, Modric ma érkezik Madridba, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon, és ha ez megtörtént akkor alá is írja új szerződését, melynek részleteiről még egyik csapat sem számolt be, de a sajtó már tudni vél részleteket. A Tottenham állítólag 33 millió angol fonttal gazdagodik, a horvát irányító pedig heti 120 ezer eurót fog keresni az-az 40 millió forintot hetente. 

„A klub bejelentheti, hogy partneri megállapodást kötött a Real Madriddal, s megegyezett Luka Modric átigazolásáról is, aki orvosira megy a spanyol klubhoz” - ez olvasható a Spurs hivatalos honlapján.

Szerző: Őszi Ádám