2012. szeptember 24., hétfő

A PSG a hírek szerint 85 millió fontot szánna Neymar leigazolására

Neymar átigazolásáról szinte minden héten lehet hallani valamit, a brazil szuper tehetséget már szóba hozták szinte mindegyik európai nagy klubcsapattal. A legintenzívebben a Barcelona és a Chelsea csapata érdeklődött, ám most egy újabb kérő is felbukkant. Vajon ki lehet az a csapat, aki bejelentkezett Neymar játékjogáért, szólhatna így a kérdés, és minden bizonnyal jó páran eltalálnák, hogy a válasz PSG. 

Az újgazdag olaj milliárdokkal "küszködő" párizsi klub a nyár folyamán már végre hajtott pár transzfert, melyet nem is gondoltunk. Gondoljunk csak Ibrahimovic, Thiago Silva, Lavezzi és a brazil tinisztár Lucas Moura leigazolására. A mai napon jött a hír, hogy már meg is van a csapat januári kiszemeltje még pedig Neymar személyében. A hírnek okot ad Ganso átigazolása, mely nem igazán tetszett Neymarnak. A minap egyik legjobb barátja és klubtársa a Santos csapatától a nagy rivális Sao Paulo együtteséhez igazolt. A klubváltás oka állítólag az volt, hogy nem foglalkoztak vele megfelelően a Santos csapatánál, úgy érezte háttérbe szorult.

A PSG 85 millió fontot, az-az 100 millió eurót sem sajnálna januárban letenni Neymarért az asztalra a hírek szerint. Ez egy akkora összeg, mellyel nem sok klub tudja felvenni a versenyt. A Barcelona csapata szinte biztos, hogy nem tud ekkora összeggel előállni, a Chelsea partner lehet, hiszen Abramovic is szeretné leigazolni a brazil tini sztárt. Minden esetre, ha a PSG ajánlata befutó lenne, azzal Neymar minden idők legdrágább játékosává válna. A rekordot Cristiano Ronaldo tartja 2009-ből, akkor 80 millió font ellenében hagyta el Manchestert. 

Szerző: Őszi Ádám