2015. július 11., szombat

Szélsőt igazolhat a Malaga

A spanyol élvonalban szereplő Malaga háza táján is nagy a mozgolódás, a klub nincsen túl jó anyagi helyzetben, így ehhez mérten kell megerősítenie keretét. Három játékos már érkezett, most pedig a negyedikről tárgyal a vezetőség.  

Adnane Tighadouini neve bizonyára nem sokat mond egy magyar futballkedvelőének, ám egy a holland bajnokságban jártas sportbarát már kellett hogy halljon a 22 esztendős ifjú marokkóiról, akinek szerződése lejárt a NAC Bredával, s úgy hírlik, a Malaga lesz a befutó. A spanyol klubnak így vételárat nem kell fizetnie, csak a játékossal kell megegyezni a részletekről. Az üzlet bármelyik pillanatban létrejöhet, s hivatalosan is bejelenthetik.

Ami az érkezőket illeti, hivatalosan eddig hárman csatlakoztak a spanyol csapathoz. Egyikük a brazil Charles. A 31 esztendős befejező csatár  tavaly még a Celta Vigot erősítette, 31 meccsen 4 gólig és gólpasszig jutott, szerződése azonban lejárt, nem hosszabbítottak vele, ezt a lehetőséget pedig meglovagolta a Malaga. A spanyol Juan Carlos kölcsönbe érkezett, hivatalosan a Braga szélsője, az egykori Real Madrid nevelésnek szebb karriert jósoltak, tavaly a Granada, egy évvel azelőtt pedig a Betist erősítette hasonló módon. Úgy fest, hogy idén a szabadúszó piacon nézelődik a Malaga, ugyanis a Ludogorets portugál támadó középpályása Fábio Espinho is lejáró szerződés után állapodott meg az andalúz klubbal.

Nem csak érkezők, távozók is vannak, itt most a kölcsön adott játékosokat nem soroljuk fel, lévén velük a klub nem számolt, így gyengülést nem jelent papíron ideiglenes távozásuk. Azonban Samu Castillejo hiánya meg fog látszani, a 20 esztendős utánpótlás válogatott szélső elhagyta az együttest, s 8 millió euró ellenében a Villareal játékosa lett. Szintén elhagyta a csapatot a 22 esztendős, a spanyol válogatottban is bemutatkozó Juanmi, akiért 7 millió eurót tett le az asztalra a Southampton. 

Őszi Ádám

Spanyolországban folytatja a ManCity csatára - hivatalos

A Manchester City nem adott neki elég lehetőséget, így a távozás mellett döntött a klub fiatal támadója, a többszörösen kölcsönadott svéd gólfelelős John Guidetti. A 23 esztendős labdarúgó Spanyolországban bizonyíthat. 

Igen érdekes karrier áll ezidáig Guidetti mögött, ugyanis még a 2011/12-es szezonban robbant be a köztudatba, ám azóta már el is felejtettük. Ekkor a Feyenoord kölcsönjátékosa volt, s 19 esztendősen 20 gólig jutott 23 mérkőzésen. Erre sokan felfigyeltek, ám a Polgárok visszahívták, s nem adták újfent kölcsön, igaz lehetőséget sem kapott az első csapatban, melynek mezét mindössze egyetlen egyszer ölthette magára, többnyire a második csapatban pallérozódott. Utóbbi szó azonban nem az igazi, ugyanis itt nem volt meg az a bizonyos ugródeszka, mely tovább repíthette volna karrierjét. A mögöttünk álló szezonban a Celtic vette kölcsön, s a skót élvonalban is megállta a helyét. Az egész szezont, s minden sorozatot figyelembe véve 35 meccsen 15 gólt és 12 gólpasszt jegyeztek a neve mellé a statisztikusok.  

Visszatért az Etihad edzőközpontjába, ám szerződése lejárt, ezt pedig esze ágában sem volt meghosszabbítania, így szabadon igazolhatóvá vált. Ezt a lehetőséget lovagolta meg a spanyol élvonalban szereplő Cleta Vigo, mely pár napja adta el 10 millió euró ellenében a spanyol foci egyik legnagyobb reménységét a Valenciának Santiago Mina személyében. Az utánpótlásra sokat nem kellett várni. 

Immáron a hivatalos bemutatáson is túl vannak a felek, a szerződésre pedig 2020-as dátum került, mint lejárati idő. A transfermarkt.de jelen állás szerint 3,5 millió euróra srófolja Guidetti piaci árát.

Őszi Ádám