2015. február 1., vasárnap

Özil és Walcott vezérletével hengerelt az Arsenal

Nagy visszatérőkkel Özillel és Walcottal a kezdőben, ám Sanchez nélkül rohamozott az Arsenal, mely nagyon magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot az Aston Villa ellenében. A mérkőzésbe csereként szállt be az Ágyúsok saját nevelésű csatára Akpom, a fiatal angolnak ez volt élete második Premier League meccse. 

Arsenal - Aston Villa 5-0 (1-0)
Helyszín: London, Emirates
Vezette: Anthony Taylor
Gólszerzők: Giroud (8.), Özil (56.), Walcott (64.), Cazorla (75.-büntető), Bellerin (90+2.) ill. -
Sárga lap:ill.  Clark (58.), Gil (68.)
Kiállítás: - ill. -

Arsenal: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Conquelin, Ramsey (Flamini 77.), Walcott (Rosicky 70.), Cazorla, Özil - Grioud (Akpom 71.). Vezetőedző: Arsene Wenger

Aston Villa: Guzan - Richardson, Clark, Okore, Hutton - C. Sanchez (Westwood 76.), Gil, Delph, Weimann (Sinclair 66.), Cleverley (Agbonlahor 66.) - Benteke. Vezetőedző: Paul Lambert

Sokkalta határozottabban kezdett a hazai csapat, előbb Ramsey eresztett el egy igen veszélyes löketet a 6. percben, majd két minutummal később Giroud kapott fantasztikus labdát Öziltől, mellyel gyalogolhatott a kapu felé, s bár a labda alá került, még is sikerült Guzan mellett a bal alsó sarokba löbbölni. A gyors gólt követően nem ült rá az eredményre Wenger csapata, rendre veszélyes és lendületes támadásokat vezettek, míg a Villa nem igazán tudott kibontakozni. A 18. percben egy szögletkombinációt követően Clark mentett nagyot a gólvonalon. A 27. percben aztán Cazorla lapos lövése a jobb oldali kapufán csattant, nem Guzanon múlott, hogy nem lett gól. Elcsordogált fél óra a meccsből, úgy, hogy Ospina akár a Blikket is kiolvashatta volna, ez pedig sokat elmond a vendégek játékáról. Benteke nagyon eltűnt a hazai védők gyűrűjébe, ahogyan némileg az iram is alább fagyott. A 40. percben aztán Giroud kapott az érzésből, előbb egy hatalmas könyököst orrnyeregre, majd egy medvepuszit combra. Ezt követően pedig kis híján a semmiből egyenlített a Villa, Weimann fejesénél azonban remekül avatkozott játékba Ospina. 

A fordulást követően aztán egy gyenge Benteke kísérlettel villant a vendég csapat, s úgy tűnt átveszik a meccs irányítását, azonban az 56. percben Richardson eladott labdájával Özil lódulhatott meg a kapu felé, s csakúgy mint Giroud az első felvonásban ő sem hibázott. Ezt követően Walcott kapott egy hatalmasat, s csak Clark pontatlanságán múlott, hogy az angol újfent nem dőlt ki hosszú időre. A játékvezető sárgával díjazta a brutális belépőt, mely más színű lapot érdemelt volna. Az elegáns bosszú sokáig nem váratott magára, Walcott a 64. percben Cazorla átadását követően talált Guzan kapujába. Kínos vereség kezdett kibontakozni...! Pár minutummal később aztán egy rögzített szituációt követően Giroud csúsztatott a kapufára, a vas másodszor is a vendégekkel volt a mérkőzés folyamán. Élete második Premier League meccsébe érkezett meg Akpom a 71. percben, az Ágyúsok saját nevelésű játékosa, s pár percel beállását követően harciasságával büntetőt harcolt ki. A megítélt tizenegyest Cazorla lőtte a kapu közepe felé, Guzan ottmaradt, ám sikeresen bepaskolta a labdát, majd dühöngött egy sort a kapufán. A 86. percben Akpom fejelhetett, ám kísérlete gyenge volt. Az i-re a pontot Bellerin tette fel, a spanyol a hosszabbításban berámolta az Ágyúsok ötödik találatát is. 

Győzelmével az Arsenal pontszámban beérte pontszámban a negyedik Southamptont, mely ezt követően lép majd csak pályára, míg a Villa három pontra van a kiesőzónától és 11 rúgott góljával magasan sereghajtó ezen mutatóban. 

Őszi Ádám

Átigazolásfigyelő: Rickie Lambert négy kérője

A Sunday People információi szerint több klub is kölcsönvenné a Liverpool gólínséggel küzdő támadóját Rickie Lambertet. 

A nyáron szerződtetett 32 esztendős csatár nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 24 mérkőzésen mindössze 3 alkalommal talált az ellenfelek kapujába, mondjuk ezen még mindig több, mint Balotelli 19 mérkőzésen szerzett 2 találata. Leszögezhetjük, csatárposzton jól bevásároltak a vörösök...

A válogatott csatár iránt Premier League klubok állnak sorba, a Crystal Palace és a Hull City mellett a West Brom és a Queens Park Rangers is szívesen tudná fedélzetén Lambertet.

A piac még nyitott, igaz a kapu holnap éjfélkor bezárul, így iperkednie kell a kérőknek. Érdekesség képen, Lambert tavaly a Southamton mezében 39 mérkőzésen 14-szer volt eredményes, emellett pedig 11 gólpasszt is kiosztott.

Őszi Ádám

Három válogatott labdarúgó a Tottenham célkeresztjében

A The Sun birtokába jutott információk szerint három labdarúgó megszerzésére fókuszál a Tottenham, mely a Bajnokok Ligája indulásért küzd a Premier Leagueben. 

A transzferek nem most, hanem a nyár folyamán lehetnek esedékesek, az első számú jelölt Yohan Cabaye a Paris Saint-Germain francia válogatott irányítója. A 29 esztendős egykori Newcastle játékos kevés játéklehetőséghez jut a párizsiaknál, így nem kizárt, hogy a tettek mezejére lép és távozik, ám ennek igen borsos ára lehet, ugyanis jelenlegi klubja 25 millió euróért szerződtette 2014 telén, míg a transfermarkt.de 20 millió euróra taksálja jelenlegi piaci árát. A felek között 2017 nyaráig szóló kontraktus van.

Szintén a kiszemeltek listáján kap helyet Aymeric Laporte az Athletic Bilbao 20 esztendős francia középső védője. Az ifjú tehetség kirobbanthatatlan a baszkok védelméből, s Cabaye-hoz hasonlóan az ő megszerzése is igen borsos lehet, főként ismerve a Bilbao játékospolitikáját. A transfermarkt.de 15 millió euróra taksálja piaci árát, ám nem kizárt, hogy ennek duplája alatt a Bilbao nem figyel majd a kérőkre...

Végzetül pedig a Southamton támadója a súlyos sérülésből felépülő Jay Rodriguez. Az angol válogatott játékos a Manchester City és a Liverpool háza táján is képbe került, ám az érdeklődés egyelőre nem komoly, mondhatni elült a hosszú kihagyás következtében. 

Őszi Ádám 

Nagy dobásra, 46 millió eurós üzletre készül a Manchester United

A Mail on Sunday legfrissebb értesülései szerint a Vörös Ördögöké lehet az átigazolási finis legnagyobb dobása, Van Gaal egy végső kísérletet tesz Mats Hummels megszerzésére. 

Pont kerülhet a Hummels-saga végére, amennyiben a Borussia Dortmund elfogadja a Manchester United ajánlatát, illetve sikerül megegyezni magával a játékossal a váltásról. A világ egyik legjobb belső védőjének átigazolási mizériája már igen hosszúra nyúlik, a Vörös Ördögök nem tudtak elég meggyőző ajánlattal előállni, ám a mostanira korántsem lehet azt mondani, hogy komolytalan, ez az összeg a későbbiekben aligha kúszik feljebb. 

A 35 millió euróra taksált 26 esztendős világbajnok játékjogáért most 46 millió eurót kínálhat a United, kérdés, hogy a BVB erre mit reagál. A hír erősen sajtóhírként kezelendő!

Őszi Ádám

AC Milan: Olasz válogatott védő érkezik! - Íme a távozók és érkezők lsitája

Egyességre jutott a Genoa és az AC Milan labdarúgócsapata, a milánóiak hivatalosan is bejelentették, hogy a San Siroban folytatja pályafutását Luca Antonelli. 

A 27 esztendős válogatott védő számára nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen a piros-feketék akadémiáján nevelkedett, majd kapott profi szerződést. Sokat nem játszott az AC Milan mezében, ugyanis 3 mérkőzéssel a hát mögött kölcsönadták a Barinak. A 2008-as átigazolási szezon döntőnek bizonyult karrierjében, ekkor a Parma mezét választotta, míg nem 2011-ben a Genoa 7 millió eurót tett le érte az asztalra. Bár a Napoli is élénk érdeklődést mutatott iránta, úgy fest Antonalli nevelőegyüttese mellett kötelezte el magát.

A bejelentés szerint az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokra vasárnap reggel kerül sor, első körben kölcsönszerződést írnak alá a felek, majd amennyiben a milánóiak elégedettek, 4,5 millió euró ellenében élhetnek opciós jogukkal.

Érkezők: Mattia Destro (AS Roma - kölcsönbe), Salvatore Bochetti (Szpartak Moszkva - kölcsönbe), Suso (Liverpool - 1,3 millió euró), Alessio Cerci (Atletico Madrid - kölcsönbe)

Távozók: Fernando Torres (Atletico Madrid - kölcsönbe), Riccardo Saponara (Empoli - kölcsönbe), M'Baye Niang (Genoa - kölcsönbe).

Őszi Ádám

Elképesztő rekord! - Sergio Ramos beérte Messiéket

Nem mindennapi rekordot állított be Sergio Ramos a Real Madrid spanyol válogatott védője azzal, hogy szombat délután bevette a Real Sociedad kapuját. 

A 28 esztendős védő a legutóbbi tíz szezonban minden alkalommal legalább 3 alkalommal megzörgette az ellenfelek hálóját. Ezt a nem éppen hétköznapi rekordot csupán két támadó tudja felmutatni, egyikük Aritz Aduriz az Athletic Bilbao gólfelelőse, míg másikuk Lionel Messi az FC Barcelona argentin klasszisa. Ramos érdemeit növeli, hogy ezen remek teljesítményt védőként tudhatja magának, ami elképesztő...

A Real Madrid világ- és Európa-bajnok védője soha nem ijed meg az ellenfél kapuja előtt, ezt statisztikái hűen tükrözik, csatárokat megszégyenítő mutatókat találhatunk neve mellett. Ramos 431 tétmérkőzésen 54 alkalommal talált az ellenfelek kapujába, míg 30 alkalommal gólpasszt jegyezhettek a statisztikusok a neve mellé. 

Őszi Ádám

Eldőlhet Theo Walcott sorsa

Hosszan tartó sérülését követően immáron újra Arsene Wenger rendelkezésére áll Theo Walcott a villámléptű angol válogatott szélső, akinek jövője a tét a megkezdett tárgyalásokon. 

A 25 esztendős labdarúgó 2006 óta erősíti az Ágyúsokat, közel 300 mérkőzésen lépett már pályára, ám több ízben sérülés törte meg lendületét, sőt majdhogynem karrierjét is. A felek között 2016 nyaráig érvényes kontraktus van, így itt az ideje a szerződéshosszabbítási tárgyalások megkezdésének.

Arsene Wenger ragaszkodik játékosához, így arra kérte a klubvezetést, új hosszútávú megfelelő kondíciókkal ellátott szerződést kínáljanak Walcott számára. A pénzügyi részletekről nem szivárgott ki információk, azt azonban tudni lehet, hogy 5 éves kontraktusról van szó.

Walcott még nem foglalt állást, lassan azonban ideje lesz...

Őszi Ádám