2014. június 2., hétfő

Real Madrid: Megvan az első igazolás - sajtóhír

Ibériai hírek szerint megvan a Real Madrid első nyári igazolása, ezt azonban a felek nem hozzák nyilvánosságra, majd csak a labdarúgó világbajnokság végeztével. 

A forrás szerint a Sevilla és a Real Madrid mindenben megegyezett egymással és maga Alberto Moreno is rábólintott a transzferre. A 21 esztendős bal oldali védő a spanyol keretszűkítés áldozatául lett, így nem utazik Brazíliába.  Teljesítménye a 2013/2014-es szezonban lenyűgöző volt, mondhatni bombaként robbant a köztudatba és oroszlánrészt vállat a Sevilla sikereiben, az Európa Liga serlegének elhódításában.

A transzfer összegéről és annak hosszáról nincsen konkrétum, amit tudunk, az a transfermarkt.de szerint megszabott 10 millió eurós piaci érték, mely párosult egy hosszútávú 2018-ig érvényes kontraktussal. A hírek szerint az sem zárható ki, hogy Moreno egy esztendős kölcsönben még eltölt Sevillában tapasztalatszerzés céljából.

Őszi Ádám

David Villát bemutatta új klubja, történelmet írt a spanyol

Immáron nem csak vezetőedzője van Jason Kreis személyében az MLS legújabb (jövő évi) indulójának a New York City FC-nek, hanem játékosa is. A klub történetének első igazolása  és egyben játékosa David Villa, a világ- és Európa-bajnok spanyol támadó lett, aki ezzel történelmet írt. 

"A New York City FC örömmel és büszkén jelenti be, hogy szerződtette történetének első játékosát, a spanyol szupersztár és vb-győztes David Villát. A 32 éves játékos, aki az elmúlt hónapban bajnoki címhez segítette az Atlético Madridot, három évre kötelezte el magát az újonnan alakult együtteshez" - olvashatóak a sorok az újonnan alapított  New York City FC hivatalos honlapján.

Első nyilatkozatán David Villa is túl van, aki még igen magányosnak érezheti magát, ám nemsokára társakat kap majd, kíváncsian várjuk, a tulajdonosok kiknek a leigazolását tervezik még. - "Egész pályafutásom során mindig igyekeztem újabb célokat kitűzni magam elé, és el is érni azokat, ez pedig egy újabb fontos kihívás számomra. Segíteni szeretnék az MLS-nek, hogy tovább növekedjen, kemény munkával és gólszerzésekkel, és megpróbálom a New York City FC-t a liga legjobb csapatává tenni."

Íme David Villa karrierje számokban:
Sporting Gijon B: 65 mérkőzés, 25 gól (1999-2001)
Sporting Gijon: 80 mérkőzés, 38 gól (2001-2003)
Zaragoza: 73 mérkőzés, 32 gól (2003-2005)
Valencia: 166 mérkőzés, 108 gól (2005-2010)
Barcelona: 77 mérkőzés, 33 gól (2010-2013)
Atletico Madrid 36 mérkőzés, 13 gól (2013-2014)
New York City FC: 0 mérkőzés, 0 gól (2015-?)

Spanyol válogatott: 94 mérkőzés, 56 gól (2005-?)

Összesen: 591 mérkőzés, 305 gól (1999-?)

Őszi Ádám

A Manchester United 220 millió fontos bevásárlólistája

A Daily Mail  információi szerint az újonnan kinevezett vezetőedző Louis van Gaal hatalmas összeget, akár 220 millió fontot is kaphat annak érdekében, hogy elképzelései szerint alakítsa át a Manchester United keretét a 2014/2015-ös évadra. A listán kilenc név szerepel, igaz többen is vannak, akik egy poszton játszanak. 

A kapuban és a támadósorban, ha lehet hinni a "kémeknek" nem tervez változásokat a jelenleg még a holland labdarúgó-válogatottat a világbajnokságra felkészítő szakember, azonban a védelemben és a középpályán komoly változásokat eszközölne. 

A védelem tengelyébe mindenképpen kell érkező, ugyanis Vidic elhagyta a klubot, a kiszemeltek között található a sokak által kívánt Hummels, illetve az Atletico Madrid brazil kiválósága Miranda. A bal oldalon a köztudatba bambaként robbanó, mindössze 18 esztendős Luke Shaw a kiszemelt, az ifjú titánért szintén kérők sora áll. A három labdarúgó közül egyiknek sem lenne, vagy éppen lesz olcsó mulatság a megszerzése, azt pedig ne feledjük, hogy a Vörös Ördögök nem lesznek ott sem az Európa Ligában, sem pedig a Bajnokok Ligájában.

Védelem: 
Mats Hummels --> Dortmund --> piaci ára: 26 millió euró
Miranda --> Atletico Madrid --> piaci ár: 15 millió euró
Luke Shaw --> Southampton --> piaci ár: 13 millió euró

Louis van Gaal a hírek szerint mindenképpen szeretne szerződtetni egy védekező középpályást és egy irányítót. Utóbbira három fiatal kiváló labdarúgó is a jelöltek között van, Blind, Carvalho és Clasie egy ugyanazon poszton játszik. Elképzelhető, hogy újabb holland játékossal, vagy játékosokkal bővül majd a United kerete. Apropó, ha már hollandok, akkor ott van Strootman, aki sérülés miatt lemarad a világbajnokságról, ám Louis van Gaal  igen csak preferálja a stílusát. Emellett Koke neve is felmerült, a fiatal spanyol elképesztő szezont futott. Végül pedig Fabregas, aki a hírek szerint távozik a katalánoktól és Londonban tárgyalt, nos valószínűleg nem a United vagy a City illetékeseivel, hiszen akkor Manchesterbe utazott volna... 

Középpálya:
Daley Blind --> Ajax --> piaci ára: 6 millió euró
William Carvalho --> Sporting CP --> piaci ár: 8,5 millió euró
Jordy Clasie --> Feyenord --> piaci ár: 7 millió euró
Kevin Strootman --> AS Roma --> piaci ár: 21 millió euró
Cesc Fabregas --> Barcelona --> piaci ára: 50 millió euró
Koke --> Atletico Madrid --> piaci ára: 30 millió euró

Őszi Ádám

Hoppá! - David Villa a Melbourne Heart csapatában

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Atletico Madrid támadója David Villa elhagyja a regnáló bajnokot és az MLS nemrégiben alapított, jövőre debütáló klubjában a New York City FC-ben folytatja pályahutását. Nos, a tervtől nincsen eltérés, csupán az űrt kívánják kitölteni, míg az MLS idei kiírása véget nem és és kezdődik a felkészülés a 2015-ös szezonra. 

A spanyol és az ausztrál sajtó egyöntetűen állítja, hogy a spanyol-válogatott gólrekorder a Melbourne Heart FC-ben folytatja pályafutását vendégjátékosként. Az ausztrál klub ugyan azon arab tulajdonos kezében van, mely a Manchester City mellett a New York City FC-t is birtokolja. 

Így Villa nem Európában, hanem Ausztráliában töltheti a köztes időt, az A-League mérkőzésein tarthatja magát formában. Del Piero után ő lehet a második legendás labdarúgó, akit a pontvadászat egyik csapata köszönthet, jelen esetben a Melbourne Heart FC. Hivatalos fejlemény a napokban várható.

Villa így a korábbi PSV játékos, holland válogatott labdarúgó Orlando Engelaar csapattársa lehet. A vendégjátékos, mely a szabályok értelmében három lehet egy klubban összességében tíz mérkőzésen léphet pályára.

Őszi Ádám

Liverpool: Megvan az első nyári igazolás - hivatalos

Elsőre az amúgy sem gyenge támadószekcióját erősítette meg a Bajnokok Ligája visszatérésre készülő Liverpool, mely a Southampton kiválóságát csábította az Anfieldre. Oda, ahol a története anno elkezdődött. 

A 32 esztendős támadó Rickie Lambert a hírek szerint 4 millió font ellenében váltott klubot, a felek két esztendős kontraktust kötnek. Lambert ott van az angolok 23 fős utazó keretében, Rooney, Sturridge és Welbeck mellett negyedik támadóként, így gyorsan kellett cselekedni, ugyanis a hétfői napon a célállomás Miami, ahol csatlakozik az angol kerethez. Az orvosi vizsgálatokon mindent rendben találtak, így nem csak a klubok, hanem a játékos is rábólintott az elé rakott szerződésre.

Rickie Lambert 1992 és 1997 között már volt Liverpool játékos, akkor még ifjú titánként az ifjúsági csapatokat rótta. Ez tehát egy nagy visszatérés a gyökerekhez.

Íme Lambert karrierje számokban:
Blackpool: 3 mérkőzés, 0 gól (1998-2000)
Macclesfield: 49 mérkőzés, 10 gól (2001-2002)
Stockport: 110 mérkőzés, 19 gól (2002-2005)
Rochdale: 68 mérkőzés, 28 gól (2005-2006)
Bristol Rovers: 155 mérkőzés, 59 gól (2006-2009)
Southampton: 235 mérkőzés, 117 gól (2009-2014)
Liverpool: 0 mérkőzés, 0 gól (2014-?)

Angol válogatott: 4 mérkőzés, 2 gól (2013-?)

Összesen: 624 mérkőzés, 235 gól (1998-?)

Őszi Ádám

Törökországban folytatja a svájci válogatott támadó

Hazatér Eren Derdiyok, a svájci labdarúgó válogatott támadója, aki mint ismeretes török felmenőkkel rendelkezik. A Hoffenheim támadója az Európa Ligáról két ponttal lemaradó Kasimpasa csapatát erősíti a következő szezonban. 

A Kasimpasa vezetői komoly terveket szövögetnek, szeretnék kivívni a nemzetközi kupaindulás jogát, ezért továbbra is erősíteni szeretnék keretüket. Az elképzelésekbe pontosan belepasszolt  Derdiyok, aki a tartalékok között kapott helyet a vb-re készülő svájci csapatban.

A legutóbbi szezont hatodikként záró klub két a futballszeretők számára jól csengő nevet is a keretében tudhat, az egykori liverpooli közönség kedvenc Ryan Babel a mezőnymunkát segíti, míg a kaput a svéd legenda Andreas Isaksson védi.

A hírek szerint a transzfer 2,5 millió eurós vételárat tartalmazott, hivatalba lépésével pedig a Genoe és a Hannover maradt hoppon, mint érdeklődő.

Őszi Ádám

Felkészülés: csúnya hondurasi fiaskó

Második felkészülési mérkőzésén is vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő hondurasi labdarúgó-válogatott, mely ezúttal, a nem éppen acél erősnek mondható izraeli csapattól nyelt be egy négyest. Nagyon úgy fest, hogy a CONCACAF-zónából kijutó kiscsapat a pofozógép szerepkörére készül csoportjában. 

Honduras - Izrael 2-4 (0-1)
G: Espinoza (48.), Costly (82.) ill. Zehavi (33.), Figueroa (52.-öngól), Damari (59.), Vermouth (74.)

A két együttes tavaly egy nap híján pontosan ekkor mérkőzött meg története során először, akkor 2-0-ás európai győzelem született. A különbség most is közte kettő lett, ám ezúttal kicsit gól dúsabb lett a találkozó. Az első játékrészben Zehavi szerzett vezetést, melyre még válaszolni tudott a szünet után Espinoza révén Honduras, azonban az 52. percben  Figueroa öngólja megindította csapatát a lejtőn, ezt követően Damari és Vermouth is betalált, ezzel egyértelművé téve Izrael győzelmét. A végén még  Costly szépíteni tudott, ám ez tényleg csak szépségtapasz volt.

Őszi Ádám