2014. november 27., csütörtök

Börtönbüntetést kapott a Thiago Mottát lefejelő brazil csatár

Jogerős ítélet született Brandao és Thiago Motta ügyében. A Paris Saint-Germain játékosát az öltözőfolyosón lefejelő brazil csatár egy hónapos szabadságvesztést, illetve 51 ezer eurós büntetést kapott. 

Mint ismeretes, a 34 esztendős korább Shakhtar Donetsk gólfelelős lecserélését követően az öltözőfolyosón bevárta ellenfelét Thiago Mottát, akit lefejelt. Az esetet követően elrohant, ám az esetet az öltözőfolyosón lévő kamerák rögzítették.

Francia Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága az esetet követően fél éves eltiltást rótt ki a brazil számára, aki nyáron érkezett a Bastia csapatához elhagyva a Saint-Etienne együttesét. Ekkor Nasszer al-Helaifi a párizsiak elnöke elégedetlenségét fejezte ki a büntetés révén, ám az esetlen bírósági folytatása is lett, hiszen Motta orra eltörött. Az ítéletet most hozták meg, az eset a Ligue 1 2. fordulójában történt.

Őszi Ádám

Frissült a FIFA-világranglista: Magyar előrelépés, Feröer 82 helyet javított

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta a legfrissebb FIFA-világranglistát, mely a 2014-es naptári évet zárja. Az élmezőnyben nincsen különösebb változás, Dárdai irányításával újfent előrelépett a magyar nemzeti csapat, míg Feröer 82 helyet javított előző helyezésén. 

A ranglistát továbbra is a világbajnok német válogatott vezeti, mögöttük Argentína és Kolumbia van a dobogón, míg a belgák őrzik előkelő negyedik helyezésüket. Némileg meglepő módon a holland nemzeti csapat továbbra is ötödik, míg a Dunga által irányított remekül teljesítő brazil válogatott  a hatodik. Cristiano Ronaldo vezetésével Portugália beérte Franciaországot, míg a spanyol nemzeti csapat egy helyet javítva jelenleg a kilencedik. 

Ami a magyar válogatottat illet, a csapat hat helyet javított és jelen állás szerint 44. helyen áll. Ami a selejtezőcsoportos ellenfeleket illeti, Románia tör előre, szintén hat helyet javítva jelenleg a világ legjobb 15. válogatottjaként jegyzik, míg a görögök továbbra is zuhannak hátrafelé, immáron 25. a csapat. A legnagyobbat azonban Feröer ugrotta a görögök legyőzésével...

Íme a legfrissebb FIFA-világranglista:
1. (1.) Németország 1725 pont
2. (2.) Argentína 1538
3. (3.) Kolumbia 1450
4. (4.) Belgium 1417
5. (5.) Hollandia 1374
6. (6.) Brazília 1316
7. (9.) Portugália és
(7.) Franciaország 1160-1160
9. (10.) Spanyolország 1142
10. (8.) Uruguay 1135
...15. (21.) Románia 1014
...25. (18.) Görögország 856
...44. (50.) MAGYARORSZÁG 632
...47. (43.) Észak-Írország 615
...70. (63.) Finnország 468
...105. (187.) Feröer-szigetek 317

Őszi Ádám

Klubcsúcsot dönthet a Real Madrid

Szerda este rekordbeállítást követett el a Real Madrid azzal, hogy a Bajnokok Ligájában legyőzte a Basel csapatát. Carlo Ancelotti csapata ezzel zsinórban 15. mérkőzését nyerte meg, beállítva a Mourinho-gárda 2011/2012-es rekordját. Hétvégén jöhet az új klubcsúcs, amennyiben a Malaga ellen nyer a csapat. 

A Real Madrid szurkolói legutóbb szeptember 13-én búslakodhattak, kedvenceik ugyanis ekkor vesztettek utoljára pontot. A tettes a címvédő Atletico Madrid volt, azóta Ronaldo és társai ellenállhatatlanok. A mögöttük álló tizenöt mérkőzésen 57 gólt rúgott a csapat, míg 10 kapott. Ez meccsenkénti 3,8-as gólátlagot jelent, ami elképesztő.

A Real Madrid szombaton 20:00-kor lép pályára a La Rosaleda gyepén.

"Minden elismerés a játékosokat illeti, fantasztikus heteken vagyunk túl..." - mondta a Basel elleni mérkőzést követően Carlo Ancelotti a csapat olasz trénere.

Őszi Ádám

Az év legjobb védői! - Íme a 20-as lista

A kapusokat követően szerdán a FIFPro azon húsz védőt is megnevezte, akik közül négyen majd bekerülnek az év csapatába a januári Aranylabda-gála keretein belül. 

A legtöbb játékost, szám szerint ötöt a Bajnokok Ligája győztes Real Madrid adja, míg a királyiakat a közvetlen rivális FC Barcelona követi. A világbajnok német válogatott oszlopát jelentő Bayern München csupán két Nationalelf játékost sorakoztat fel, összességében pedig hármat, míg Dortmundból csupán egy delegált kapott helyet a legjobb húszban.  A Premier Leaguenek négy képviselője van, a Chelsea és a Manchester City egyaránt két-két játékost ad a listára, a többi angol sztárcsapat pedig egyetlen védőt sem ad a listára. Emellett a PSG védőpárosa és az Atletico Madrid kiválósága kapott "meghívót" a nívós klubba.

Íme a 20:as lista:
Daniel Carvajal, Pepe, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Marcelo (Real Madrid)
Jordi Alba, Javier Mascherano, Gerard Pique, Dani Alves (Barcelona)
Philipp Lahm, Jermoe Boateng, David Alaba (Bayern München)
Pablo Zabaleta, Vicente Kompany (Manchester City)
David Luiz, Thiago Silva (Paris Saint-Germain)
Braniszlav Ivanovics, Filipe Luis (Chelsea)
Mats Hummels (Borussia Dortmund)
Diego Godín (Atletico Madrid)

A tavalyi szezonban végezetül Philipp Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva és Dani Alves kapott helyet az év álomcsapatának védőalakulatában.

Őszi Ádám