2014. május 6., kedd

Győzelemmel búcsúzott a United két ikonja

Sikeresen abszolválta elmaradt bajnoki mérkőzését a Manchester United, mely az újonc James Wilson duplájával tartotta otthon a három bajnoki pontot és reményben az Európa Liga szereplést. Emellett búcsúzott az Old Trafford közönségétől vélhetően a klub két legendás játékosa, Nemanja Vidics és és Ryan Giggs. 

Manchester United - Hull City 3-1 (1-0)
G: J. Wilson (31., 61.), Van Persie (86.) ill. Fryatt (63.)

Igen felforgatott és megfiatalított csapatot küldött ki a pályára Ryan Giggs, a Vörös Ördögök menedzsere. Az első fél óra sem szép játékot, sem pedig nagy helyzeteket nem hozott egyik fél számára sem, bár a hazai fanatikusok a felvételek alapján jogosan reklamáltak egy tizenegyest, ám a sípmester nem ítélt tizenegyest. A 31. minutumban aztán megtört a gólcsend, a debütáló James Wilson talált a hálóba Fellaini lefejelt labdáját követően, meghálálva mestere bizalmát. 

A második félidőben aztán jobban csipkedte magát a hazai csapat, Januzaj sziporkázott, ám beadásait nem tudták a társak góllá váltani. A 61. percben aztán egy remek támadás végén Fellaini került ziccerbe, lövését azonban testtel hárítani tudta Jakupovic. A kipattanóra érkezett Wilson, aki élete első Premier League meccsén duplázni tudott. Arról hogy ne legyen lapos a végjáték Fryatt gondoskodott, a csereként beállt támadó a tizenhatos előteréből vette be a kaput. Ezt követően a duplázó Wilson lejött, helyére pedig Robin van Persie érkezett, majd a 70. percben Ryan Giggs is becserélte önmagát, mely valószínűleg utolsó fellépése volt a walesinek az Old Traffordon a Manchester United mezében hivatalos meccsen. A végeredményt Van Persie a 86. percben állította be, szépen fordult a kapura, első lövését még blokkolta egy láb, ám a kipattanót követő löketbe már senki nem tudott beleérni, a labdát a háló állította meg.

Győzelmével a Manchester United megtartotta esélyét a jövő évi Európa Liga indulásra, ehhez hétvégén nyerniük kell, illetve a Tottenham nem szerezhet pontot. A Vörös Ördögök a Southamton vendégei lesznek, míg a Spurs otthon fogadja az Aston Villát.

Őszi Ádám

Berardi tripla és Sassuolo csoda Firenzében

Elképesztő és nagyon fontos győzelmet aratott a Sassuolo a Fiorentina otthonában kedd este. A mérkőzés a hazaiak hétvégi kupadöntője miatt tolódott ezen napra, ezt azonban utólag aligha bánja az újonc, mely Berardi triplájának köszönhetően hosszú idő után elmozdult a kiesőzónából. 

Fiorentina - Sassuolo 3-4 (0-3)
G: Rodriguez (57.-büntető), Rossi (72.), Cuardado (75.) ill. Berardi (23.-büntető, 33., 42.), Sansone (64.)

Ahogyan arra számítani lehetett, a jóval esélyesebb hazai együttes ragadta magához a kezdeményezést, a játékszer keveset volt a Sassuolo játékosainál, ellenben ha lövőhelyzet adódott egyből próbálkoztak, hiszen tudjuk, hogy anélkül nem lesz gól. A 22. percben Valero kézzel ért a labdába a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest az ifjú Berardi nagyon magabiztosan értékesítette. Tíz minutummal később Sansone adott fantasztikus labdát az első gól szerzőjének, aki a kapuvédő Rosati hathatós segítségével kettőre növelte csapata előnyét. Az első játékrész vége előtt pár perccel aztán jéggé vált minden Firenzében, az amúgy is csendes hazai szurkolók lefagytak, mikor csapatuk hazai pályán megkapta harmadik gólját a kiesőjelölt újonctól. Ezúttal a hazai védők ügyetlenkedtek egy sort, Zaza belepöckölt a labdába, mely az érkező Berardi elé penderedett, aki a kapus lábai között gurított a hálóba és jegyzett mesterhármast tizenkilenc perc alatt. A maroknyi vendég szurkoló örömmámorban úszott.

A második játékrészben aztán sikerült a szépítés, az 57. percben Rodriguez értékesített egy megítélt büntetőt, ám arról, hogy ne  legyen jó kedve a firenzei ultráknak Sansona gondoskodott. Megszelídített egy remek keresztlabdát, majd három védőt is felültetve a kapufa segítségével a hálóba talált. A 72. percben aztán jött Rossi, aki egy remek kényszerítőzés után kihagyhatatlan helyzetbe került. Arról, hogy forró legyen a pite az utolsó negyed órában Cuardado gondoskodott, a kolumbiai egy tért ölelő átadást követően a kilépő Pegolo felett emelt a gólvonal mögé. A végjátékban aztán több ízben is egyenlíthetett volna a Fiorentina, ám Rodriguez, Fernandez és Rossi is tévedett, illetve Pedolo hárítani tudott.

Nem mindennap látott vereséget szenvedett hazai pályán a Fiorentina, ez pedig elmondható a túloldalon is, csak pozitív jelzővel. Győzelmével a Sassuolo feljött a 16. helyre és időtlen idő óta kilépett a kiesőzónából. A hős ezúttal is Berardi volt, aki korábban a szezonban már az AC Milan elleni is triplázni tudott. A győzelem természetesen elképesztő csapatmunka gyümölcse, nem egy emberé...

Őszi Ádám

Real Madrid: Rekordösszeg a Juve csillagáért - sajtóhír

A Calcio Mercato értesülései szerint a Real Madrid minden követ megmozgat azért, hogy a következő szezont Madridban kezdje meg a Juventus legnagyobb tehetsége Paul Pogba. A forrás azt is tudni véli, hogy hivatalos ajánlatot tettek a királyiak, mely rekordösszeget tartalmaz. 

A Manchester United csapatától két esztendeje egészen elképesztő módon, ingyen megszerzett Pogba a csapat vezéregyéniségévé vált, 20 esztendős kora ellenére jócskán megelőzi tudásban korősztáját.  A Calcio beszámolója szerint a Real Madrid ajánlata magasabb, mint tavaly nyáron Gareth Bale vételára volt, a walesi 85 millió font ellenében hagyta el a Spurs csapatát.

Emellett szintén szeretné csapatában látni a Paris Saint-Germain arab tulajdonosa is Pogbát, ám Párizsból a hírek szerint még nem érkezett konkrét ajánlat. Ami az Öreg Hölgy álláspontját illeti, továbbra sem szeretnék eladni egyik legnagyobb gyöngyszemüket, ám kérdés, hogy ekkora összegre nemet lehet-e mondani.

Pogba ott lesz a nyári világbajnokságon a  francia válogatottban.

Őszi Ádám

FootGolf: Hétvégén a Hinora versennyel folytatódik a magyar bajnokság! – előzetes

Újabb mérföldkőhöz érkezik a 2014-es FootGolf Országos Bajnokság, vasárnap Kisorosziban a Magyar Golf Club golfpályáján a 3. forduló kerül megrendezésre. A Hinora verseny egyik legnagyobb kérdése, hogy sikerül-e a mezőnynek megvernie Lengyel Bélát, aki az idei szezonban eddig mindkét versenyen aranyérmet szerzett. Ezúttal az FTC Footgolf csapata is többnyire teljes létszámban lesz jelen, nagyon kiélezett küzdelem várható. Reméljük az idő is kegyes lesz az indulókhoz. 

A versenyzők mint mindig ezúttal is felnőtt férfi, junior, senior és női kategóriában rajtolnak el, s gyűjtögethetik a ranglistapontokat. Külön kiemelendő, hogy női induló még nem volt az idei bajnokságban, reméljük ez már nem sokáig lesz így. Könnyen előfordulhat, hogy az MTK egyik játékosa képviselivhétvégén a gyengébbik nemet.

Bak Balázs a férfi felnőtt kategória versenyzője, aki eddig 19 raglistapontot szerzett - "A Hörmann versenyen jól álltam az utolsó négy lyukig, ám ott összeszedtem egy plusz tizennégyes hátrányt, ezáltal még a pontszerző helyről is lecsúsztam. Az elmúlt két hétben kétszer is kilátogattam Kisorosziba pár barátommal, akiket megfertőztem a sportággal. Elsőre nem sikerült túlságosan jól a pálya (91), ám második alkalommal 76 rúgással zártam. Célkitűzésem ezt megdönteni, de ha hasonló eredményt érnék el, akkor sem lennék csalódott." 

Varga Gábor az FTC Footgolf csapatának eddigi legeredményesebb játékosa - "Ebben a fordulóban, remélem most már ténylegesen minden körülmény adott lesz, a jó játékhoz. Úgy gondolom ismét elég erős mezőny lesz, tehát fel kell kötni azt a bizonyos Fradi övet.  Magamtól mindig a dobogót vagy közvetlen környezetét várom, de ezek csak az elvárások, hiszen mint tudjuk nüanszokon múlhat egy egy siker! Ezen kívül a mezőny is egyre kiegyenlítettebb, az élmezőnyben is nagy lesz a harc, ebben biztos vagyok! Reményeim szerint ismét lesz zöld-fehér játékos a dobogón, a többi részlet vasárnap kiderül."

Mindenkit biztatunk, hogy próbálja ki ezt a remek sportágat, nevezni még mindig lehet, alább az elérhetőségeket is megtaláljátok. A FociClub.hu ezúttal is ott lesz, testközelből figyeljük az eseményeket. (bajnokság állása KATT)

Bajnokság fordulóinak időpontjai:
2014.03.15. Coca-Cola Footgolf Verseny 1. forduló –> Győztes: Lengyel Béla
2014.04.13. Hörmann Footgolf Verseny 2. forduló és Magyar Kupa –> Győztes: Lengyel Béla
2014.05.11. Hinora Footgolf Verseny 3. forduló
2014.06.14. Future FM Footgolf Verseny 4. forduló
2014.07.06. Sport Global Tours Footgolf Verseny 5. forduló
2014.08.16. Football Factor Footgolf Verseny 6. forduló
2014.09.21. Tokio Bar & Restaurant Footgolf Verseny 7. forduló
2014.10.03-05. II. Hungarian International Footgolf Cup és 8. forduló

Jelentkezni még mindig bátran lehet!
Footgolf Hungary Kft.
1028 Budapest, Várhegy u.8.
www.magyarfootgolf.hu
bajnoksag@magyfootgolf.hu
Kontakt személyek:
Gelencsér Gábor +36-20-911-92-97, Hankó Péter +36-70-331-99-13
A változtatás jogát fenntartjuk.
Budapest, 2014.02.01. Footgolf Hungary Kft

Őszi Ádám

Szczesny: "Azért védek az Arsenalban, mert..."

Újabb szezon telik el anélkül, hogy Arsene Wenger csapata az Arsenal bármilyen trófeát is bezsebelne. Egy fordulóval a bajnokság vége előtt immáron biztosan negyedik pozícióban végez a csapat, ezzel pedig megvan a Bajnokok Ligája indulás, ám a hőn ámított arany ezúttal is mások nyakába vándorol... 

A Daily Mirrornak Szczesny az Ágyúsok lengyel válogatott kapusa nyilatkozott - "Soha nem tekintettem a negyedik helyet jónak! Azért védek az Arsenalban, mert minden évben bajnoki címet akarok nyerni. A sérülések jelentették a különbséget. Láthatjátok, hogy mióta Mesut Özil és Aaron Ramsey visszatért, elkezdtünk meccseket nyerni. Fejlődtünk, és megtudtuk, elég jók vagyunk ahhoz, hogy versenyben legyünk a következő évben. Remélhetőleg érkeznek új játékosok."

Mint ismeretes a londoniak rendkívül jól kezdték a szezont, hosszú időn át vezették a Premier League pontvadászatát, ám egy hullámvölgy következtében minden remény  tovaillant, a csapat pedig a Bajnokok Ligája indulásért kellett, hogy küzdjön. Vajon jövőre tényleg más lesz, vagy ismétlődik továbbra is ugyan az a lemez, mely évek óta fenn van a bakeliten...

Őszi Ádám

VB 2014: Keretet hirdetett Honduras - Íme

Luis Fernando Suárez a hondurasi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 23 fős utazó keretét a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságra. Emellett megvan a válogatott célkitűzése is, szeretnék harmadik nekifutásra megszerezni első csoportgyőzelmüket. 

A csapat nemsokára összetartáson vesz részt, megérkeznek a Wigan, a Stoke, az Anderlecht, a Celtic és a Rangers légiósai, illetve azok, akik az MLS-ben rúgják a bőrt. A csapat a torna kezdete előtt három felkészülési mérkőzést kötött le, egy ízben a szintén résztvevő Anglia ellen, míg a tornáról lemaradó Törökország és Izrael is az ellenfelek között lesz.

A hondurasi csapat kvartettjében található Svájc, Ecuador és az egyre erősebbnek és összeszokottabbnak tűnő Franciaország.

Íme Honduras 23 fős hivatalos VB-kerete:
Kapusok: Noel Valladares (Olimpia), Donis Escober (Olimpia), Luis López (Real Espana).

Védők: Víctor Bernárdez (San Jose Earthquake), Osman Chávez (Quingdao Jonoon), Juan Pablo Montes (Motagua), Brayan Beckeles (Olimpia), Emilio Izaguirre (Celtic), Juan Carlos García (Wigan Athletic), Maynor Figueroa (Hull City), Arnold Peralta (Rangers)

Középpályások: Óscar García (Houston Dynamo), Mario Martínez (Real Espana), Marvin Chávez (Colorado Rapids), Luis Garrido (Olimpia), Roger Espinoza (Wigan Athletic), Jorge Claros (Motagua), Wilson Palacios (Stoke City), Andy Najar (Anderlecht)

Támadók:  Jerry Palacios (Alajuelense), Carlo Costly (Real Espana), Rony Martínez (Real Sociedad [hondurasi]), Jerry Bengtson (New England Revolution)

Őszi Ádám

Akár 13 játékos is elhagyhatja a Barcát! - Íme a lista

Katalán források szerint több mint egy kezdőcsapatnyira való játékosát is átadólistára teheti az FC Barcelona, mely gyökeres átalakításon mehet át a nyár folyamán. A Sport című lap 13 játékos nevét dobta be, közülük pedig öt játékos alapembernek számít. Nem beszélve azokról, akiknek a távozása már biztos. 

Mint ismeretes, Tata Martino a szezon végén leköszön. Új edző, új stílus és nagymértékben átalakuló játékoskeret, erről csiripelnek a madarak...

A lap beszámolója szerint a távozók között lehet öt igazi alapember Cesc Fabregas, Javier Mascherano, Dani Alves, Pedro Rodriguez és Alexis Sanchez személyében, míg szintén túladhatnak Adriano Correián és Alex Songon.

Más csapatban folytathatja emellett pályafutását Sergi Roberto, Oier Olazábal, Jonathan dos Santos, Isaac Cuenca, Cristian Tello és Ibrahim Afellay.

Biztos távozónak tekinthető Victor Valdes, Pinto és Carles Puyol, őket a cikk meg sem említette.

Kíváncsian várjuk, hogy ebből mi az ami megvalósul, kötve hisszük, hogy ekkora játékosmozgás történne a klubnál, ám sosem lehet tudni. Nemsokára, az ígéretek szerint még a világbajnokság előtt fény derül az edző személyére, az irányításával pedig kezdődhet az átalakítás.

Őszi Ádám

Győzelemmel ünnepelte bajnoki címét a Juve

Rendkívül tartalékosan kilenc olasz játékossal futott ki a Juventus hétfőn este a gyepre hazai közönsége előtt. A bajnoki címet az AS Roma vereségével meccs nélkül bezsebelő Torinóiak néhol mezőnyben alárendelten játszottak az Atalanta ellenében, ám Padoin góljának köszönhetően győzelemmel ünnepelhették a bajnoki címet és feledtethették a szurkolókkal az Európa Liga kudarcot. 

Juventus - Atalanta 1-0 (0-0)
G: Padoin (72.) ill. -

A cserepad mondhatni erősebb volt hazai részről, mint a kezdő, Asamoah, Bonucci, Buffon, Caceres, Isla, Llorente, Pirlo, Tevez, Vidal, Quagliarella, illetve Pepe nézhette a pálya mellől a mecset, melyen többet volt a labda az Atalanta csapatánál, fölényük azonban meddőnek bizonyult, a kapu előtt elfogyott a tudomány. mindkét oldalon több volt a kósza és pontatlan lövés, mint a pontos. Összességében a Juve sokkal többet veszélyeztette Consigli kapuját, egy ízben pedig rezgett is a háló, mely győzelmet jelentett. A 72. percben Padoin eresztett el egy lapos löketet a tizenhatos vonaláról, mely a kapufa érintésével vágódott a hálóba.

A hármas sípszó után kezdődhetett az önfeledt ünneplés a stadionban és Torinó utcáin. Címvédés történt tehát a Serie A-ban.

Őszi Ádám