2015. július 27., hétfő

Ibrahimovic megint hozta a formáját

Számos európai sztárcsapat mellett a Paris Saint-Germain, így Zlatan Ibrahimovic is az Egyesült Államokban edzőtáborozik. A hórihorgas svéd klasszist a Sports Illustrated látta vendégül egy kis televíziós szereplés apropójából. A sokak szemében arrogáns, nagyképű, ám mégis zseniális gólfelelőst arra kérték, hogy röviden, lehetőleg egy szóval jellemezze a szóba kerülő embereket. Az eredményben azt hiszem nem kellett csalódnunk...! 

Messi: "Nagyszerű!"
Mourinho: "Erő!"
Cristiano Ronaldo: "Jó."
Guardiola: "Jó edző, rossz ember."
David Beckham: "Fantasztikus ember"
Ibrahimovic: "WOW"

Ami pedig a PSG felkészülését illeti, a csapat legközelebb a Manchester United ellen lép pályára magyar idő szerint csütörtökön 03:00-kor. Ezidáig négy felkészülési mérkőzésen van túl a francia klub, mej a minap szerződtette a Vörös Ördögök argentin klasszisát Di Matiát. 

Ibrahimovic a minap betalált a Chelsea kapujába, eredményes volt a Fiorentina ellen, míg a Benfica és a Wiener kapuját megkímélte.

Őszi Ádám

Újabb Nikolics gól, a parádésan kezdő Legiában

Repülőrajtot vett a tavalyi ezüstérmes Legia Warszawa, ahogyan a csapat magyar támadója Nemanja Nikolics is. A varsói csapat ezúttal öt gólt helyezett el ellenfele hálójában, a Vidi korábbi támadója pedig ezúttal is eredményes tudott lenni, s két forduló után holtversenyben vezeti az Ekstraklasa góllövőlistáját. 

A Slask Wroclaw elleni debütálást, duplázást követően ezúttal a Podbeskidzie kapuját vette be a magyar válogatott támadó, aki ezzel immáron három gólnál jár két fordulót követően. Ráadásul hét közben az Europa Ligában is eredményes tudott lenni. Nikolics összességében minden sorozatot figyelembe véve 5 mérkőzésen 4 gólnál és 2 gólpassznál jár, mely remek bemutatkozásnak mondható. A folytatásra pedig nem kell sokat várnunk. Az Europa Ligában remek sorsolást kapott a lengyel csapat, az albán Kukesi lesz a következő ellenfelük, a párharcot pedig idegenben kezdik csütörtökön Nikolicsék. Ami pedig a bajnoki folytatást illeti, vasárnap a Leczna otthonában jön a fellépés.

A lengyel sajtóban a héten pedig arról cikkeztek, hogy nem értik, hogy a 27 esztendős támadó miért várt eddig a klubváltással, mondhatni elpazarolta az idejét hazánkban...!

Lengyel bajnokság, 2. forduló:
Ruch Chorzów - Piast Gliwice 2:0 
Cracovia Krakow - Wisla Kraków 1:1
Zaglebie Lubin - Korona Kielce 0:2 
Lech Poznan - Lechia Gdansk 2:1 
Pogon Szczecin - Slask Wroclaw 1:1 
Jagiellonia - Nieciecza 2:0 
Legia Warszawa - Podbeskidzie 5:0 
Górnik Leczna - Górnik Zabrze - a hétfői nap folyamán

A góllövőlista élmezőnye:
1. Nikolics (Legia Warszawa), Przybyla (Korona Kielce) - 3 gól
3. Zwolinski (Pogon Szczecin) - 2 gól

Őszi Ádám

MLS: Fantasztikus meccsek, gólzuhatag és izgalom - eredmények

Igazán góldúsra, izgalmasra és fordulatosra sikeredett az MLS legutóbbi játéknapja, a mögöttünk álló hét záróakkordja. Három meccsen 17 gólt láthattunk, hatalmas fordítást, mit sem érő mesterhármast és David Villa duplát egyaránt. Eredmények, tabella, frissített góllövőlista, na meg a folytatás...! 

New York City - Orlando City 5-3 (1-0)
G: David Villa (45., 67.), Calle (53.), McNamara (71.), Diskerud (90+3.) ill. Larin (50., 61., 85.)

Gólok terén a New York City igazán kiszolgálja közönségét, legutóbb hazai pályán a Toronto volt az ellenfél és akkor egy flúgos futamot követően 4-4-es döntetlent játszottak a felek. A nyolc gól ezúttal is meglett, igaz más eloszlásban, ezúttal a végén nagyobb volt a hazai öröm. A védelem azonban ezúttal sem állt a helyzet magaslatán...! A találkozó egy kellemetlen hazai sérüléssel indult, a gólra törő gálafutballnak pedig nyoma sem volt, mondhatni kapura veszélytelenül játszottak a csapatok. A gólcsendet David Villa törte meg a 45. percben, lélektanilag egy nagyon fontos pillanatban. A második félidő aztán flúgos futamba csapott át, potyogtak a gólok, Larin pedig tartotta a lelket az Orlando együttesében. A kanadai támadó mesterhármasig jutott, ám ez is kevés volt. David Villa duplázni tudott, McNamara és Colle is betalált. A végjátékban az Orlando kis híján egalizált, az utolsó pillanatokig nyitott volt a három bajnoki pont sorsa. A ráadásban Diskerud alakította ki a végeredményt. A két újonc egyaránt 21 mérkőzésen van túl, s egyaránt 24 pontot gyűjtött.

Ki kell emelni, hogy Pirlo is debütált, az 57. perctől volt a pályán. Emellett Poku neve is megemlítendő, a ghánai középpáylás három gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

D.C. United - Philadelphia 3-2 (1-2)
G: Saborio (37.), DeLeon (66.), Espindola (79.) ill. Sapong (1.), Le Toux (4.)

Horrorisztikusan kezdődött a mérkőzés hazai szempontból, mintha a csapat az öltözőben maradt volna, a 4. percben ugyanis már 0-2 állt az eredményjelzőn. Méla döbbenet uralkodott a lelátókon, a hangulat pedig még paprikásabb lett, amikor Espindola a 33. percben kihagyott egy büntetőt, így elmaradt a szépítés. Az első játékrész hajrájára kanyarodva aztán Saborio szépített, a második játékrész pedig a washingtoni csapat fordításáról szólt, noha a Philodelphia előtt is megvoltak a lehetőségek előnyük növelésére. DeLeon egalizált, tíz perccel a vége előtt pedig a büntetőt rontó Espindola  lőtte be a győztes találatot, ezzel megfordítva a mérkőzést a DC United. Ezen a hétvégén nem ez volt az első nagy feltámadás, a Toronto 3-0-ról hozta döntetlenre bajnoki meccsét.

Vancouver Whitecaps - San Jose Earthquakes 3-1 (2-0)
G:  Rosales (5.), Waston (32.), Rivero (56.-büntető) ill. Amarikwa (90.)

Meglehetősen könnyen lépte le ellenfelét a Whitecaps, avagy a San Jose igen mély gödörben van. A Kinnear által irányított csapat zsinórban negyedik vereségét könyvelhette el. Rosales gólja révén hamar vezetést szerzett a kanadai csapat, a szünetben pedig már kettő volt a különbség a felek közt. A hazai gólok sorát az uruguayi Rivero zárta a második félidő elején, szépíteni pedig már csak az utolsó pillanatokban tudott az Earthquakes. A Whitecaps három nyeretlen meccs után tért vissza e helyes útra, s jelen állás szerint második konferenciájában, tehát ha most végződne az alapszakasz, akkor erőnyerő lenne.

Ez történt a héten:
Real Salt Lake - Sporting Kansas 2-1
Montreal Impact - Seattle Sounders 1-0
Chicago Fire - New England 2-2 
Houston Dynamo - L. A. Galaxy 3-0
FC Dallas - Portland Timbers 4-1
Columbus Crew - Toronto FC 3-3 

A folytatásban:
aug. 1. 20:00 New York City - Montreal Impact
aug. 2. 01:00 Philadelphia - New York Red Bulls
aug. 2. 01:00 D.C. United - Real Salt Lake
aug. 2. 01:30 Orlando City - Columbus Crew
aug. 2. 01:30 New England - Toronto FC
aug. 2. 02:30 Sporting Kansas - Houston Dynamo
aug. 2. 03:00 Colorado Rapids - L. A. Galaxy
aug. 2. 04:00 Seattle Sounders - Vancouver Whitecaps
aug. 2. 23:00 San Jose Earthquakes - Portland Timbers (Eurosport)
aug. 3. 01:00 Chicago Fire - FC Dallas (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 15 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 13 gól
3. David Villa (New York City) – 12 gól
4. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Keane (Los Angeles Galaxy), Larin (Orlando City) – 9 gól
10. Wright-Phillips (New York Red Bulls), Castillo (FC Dallas), Rivero (Vancouver Whitecaps)  – 8 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

MLS: Három gólos hátrányból állt fel a Toronto

Nem sok babér termett magyar idő szerint vasárnapra virradóra a vendégként szereplő MLS csapatoknak. A Seallte Sounders és a Los Angeles Galaxy is beleszaladt a késbe, míg a Toronto három gólos hátrányból mutatta meg, hogyan kell felállni a padlóról. A pontvadászat ma este/éjjel folytatódik, három mérkőzést is megtekinthettek az Eurosporton. 

Montreal Impact - Seattle Sounders 1-0 (0-0)
G: Ciman (88.) ill. -
Dempsey és Martins nélkül a Sounders roppant gyenge támadójátékban, hiányukat borzasztóan érzi a csapat, mely Kanadában zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, s igen szépen visszacsúszott konferenciájában a tabellán. Az Impact gyakorlatilag lejátszotta őket, Schmidt csapata kaput eltaláló lövés nélkül hozta le a meccset.

Chicago Fire - New England 2-2 (1-1)
G: Maloney (44.-büntető), Cocis (75.) ill. Nguyen (28.), Rowe (77.)
Egy döntetlen, mely a semleges szurkolókon kívül egyik csapatnak sem jött túl jól, a Fire csakis győzelmekkel tud előre lépni, míg a Revolution immáron hátrafelé kell, hogy figyeljen, ugyanis Montreal és az Orlando is jön mögöttük négy pontnyira, ám előbbi öttel, míg utóbbi három meccsel játszott kevesebbet, s így könnyen rájátszást érő helyen kívül találhatja magát a tavalyi döntős, amennyiben így folytatja.

Houston Dynamo - L. A. Galaxy 3-0 (2-0)
G: Bruin (9.), Davis (27.), Miranda (88.) ill. -

Hathatós verést mértek a címvédőre, a Houston meglepően könnyedén lépte le a Gerrardal a soraiban felálló Arena csapatot. 

FC Dallas - Portland Timbers 4-1 (2-0)
G: Barrios (12., 22.), Acosta (69.), Diaz (87.-büntető) ill. Adi (90+3.-büntető)

Tovább hasít a Dallas, mely zsinórban negyedik győzelmét aratta, s konferenciája élén tanyázik. A Timbers szép leckét kapott, Porter csapata, utóbbi három meccsén csupán egy pontot tudott begyűjteni.

Columbus Crew - Toronto FC 3-3 (2-0)
G: Kamara (17.), Tchani (36.), Finlay (47.) ill. Giovinco (50.), Warner (55.), Altidore (89.-büntető)
A góllövőlistát vezető Kamara tovább növelte találatai számát, míg a Crew szurkolói aligha gondolták volna a 47. percben 3-0-ás állásnál, hogy kedvenceik ezen a játéknapon bizony csak egy pontot szereznek. A Toronto Giovinco találatával éledt fel, s egy perccel a lefújás előtt Altidore egalizált büntetőből, Francis lett a hazaiak negatív hőse, ő hozta össze a tizenegyeset. Pontvesztése ellenére a Columbus őrzi második pozícióját keleten.

Ez történt a héten:
Real Salt Lake - Sporting Kansas 2-1

A folytatásban:
júl. 26. 20:30 New York City - Orlando City (Eurosport)
júl. 26. 23:00 D.C. United - Philadelphia (Eurosport)
júl. 27. 01:00 Vancouver Whitecaps - San Jose Earthquakes (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 15 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 13 gól
3. David Villa (New York City) – 10 gól
4. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Keane (Los Angeles Galaxy) – 9 gól
9. Wright-Phillips (New York Red Bulls), Castillo (FC Dallas)  – 8 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám