2014. június 28., szombat

Suárez leértékelt, akciós áron válthat klubot

Spanyol sajtóhírek szerint az FC Barcelona továbbra sem tett le Luis Suárez szerződtetéséről, sőt, még kedvező helyzetbe is került az incidens kapcsán. 

Mint ismeretes az uruguayi támadó az olasz Chiellini megharapásáért soha nem látott súlyos büntetést kapott, ennek értelmében pedig négy hónapon át semmilyen futballal kapcsolatos tevékenységet nem végezhet, így a szezon első két hónapja biztosan kimarad a számára. Ennek következtében mondhatni akciósra vették az árat a katalánok és az eredetileg tervezett 87 millió euró helyett csupán egy 50 milliós ajánlattal terveznek előállni, emellett pedig elvárják, hogy Suárez a nagy nyilvánosság előtt bocsánatot kérjen, közölte a katalán Sport és a Marca.

Eközben Suárez hivatalos álláspontját is nyilvánosságra hozta a FIFA - "Az ütközésnél összeakadt a két térdem, elvesztettem az egyensúlyomat és nekiestem ellenfelemnek. Az ütközéskor az arcommal eltaláltam a vállát, aminek következtében véraláfutás lett az államon és több fogamban is fájdalmat éreztem. Ez történt, nem igazak a harapásról vagy harapási szándékról szóló állítások"

Arrow

Hivatalos: Beindult a MU! - 67 millió euró a két játékosért

Nem teketóriáznak a "Vörös Ördögöknél", ugyanis azt követően hogy a klub leigazolta 36 millió euró ellenében Ander Herrerát az Athletic Bilbaótól, már itt is van az újabb szerzemény a Southampton 18 éves csillagának személyében. 

A manchesteri klub hivatalos honlapján jelentette be Luke Shaw szerződtetését, aki 31 millió euró ellenében hagyta el nevelőegyüttesét és kanyarított alá egy öt esztendőre szóló kontraktust. Az ifjú titán a 33 esztendős Patrice Evra posztján játszik, vele kell majd megbirkózni a kezdőbe kerülésért. Ami a fizetést illeti, Shaw lett a legjobban fizetett tini, a hírek szerint heti 160 ezer fontot (60 millió forintot) tesz majd zsebre.

A United ezzel két nap alatt 67 millió eurót költött átigazolásra, ez pedig még csak a kezdet volt!

Arrow

Négyszeres Bundesliga bajnok akarja Szalait

Az Eintracht Frankfurt után újabb kérője akadhat Szalai Ádámnak a Schalke 04 támadójának, aki szinte biztosan elhagyja a gelsenkircheni klubot, ahol nem igazán számolnak a játékával. 

Az új kérő, érdeklődő nem más, mint a szűkös anyagi keretek között mozgó Werder Bremen, mely kölcsönszerződésben reménykedik. A négyszeres Bundesliga bajnok klub jó opció lehet a felek számára, ugyanis a Schalke jelenlegi formája szerint nagyot bukna Szalai eladásán, akit 8 millióért vettek meg tavaly, a Weser-partiaknál pedig újfent lendületbe jöhet a magyar válogatott támadó, aki felsrófolhatja ezzel piaci árát. A gond csupán Szalai magas fizetése lehet...

Arrow

Nani hátat fordíthat Manchesternek

Habár tavaly szeptemberben öt esztendővel meghosszabbította szerződését  Luís Nani a "Vörös Ördögöknél", nem minden tejfel, ugyanis Moyes csapatában nem számított alapembernek, ez a veszély pedig Van Gaal esetében is fennáll. A játékos elmondása szerint megvizsgálja lehetőségeit és a hazatéréstől sem zárkózott el. 

"Jelenleg United-játékos vagyok, de vannak érdeklődők. Meg fogom vizsgálni az ajánlatokat, és a legelőnyösebb opciót fogom választani. Visszatérés Portugáliába? Nem tudom." - mondta Nani, aki immáron nyári pihenőjét töltheti, mivel a portugál csapat búcsúzott a csoportkört követően.

A 27 esztendős játékos iránt számtalan klub mutatott érdeklődést az utóbbi időben, a legkomolyabbnak azonban az olasz bajnok Juventus tűnik. Igen ám, de az "Öreg Hölgy" nem szereti szórni a pénzt, így kérdés, hogy meg tudnak-e állapodni a felek, ha netán arra kerülne a sor...! Nani hosszútávú szerződéssel rendelkezik, piaci ára a transfermarkt.de szerint pedig 16 millió euró.

Arrow

VB 2014: Kezdődjék az élet-halál harc! - előzetes

Este elrajtol a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokság kieséses szakasza, a tét pedig hatalmas. Óriási nyomás nehezedik a házigazda brazilokra, akik azzal a Chilével játszanak, melyet mindenáron szerettk volna elkerülni. A másik párharc szintén dél-amerikai csatát hoz, két kiváló formában lévő együttes, egyik a sérült Falcao nélkül, másik pedig az eltiltott Suárez hiányában. Harcra fel, ez itt már nem játék... 

1. Nyolcaddöntő
Brazília - Chile 18:00 (m1)
Belo Horizonte, Estádio Mineirão
Játékvezető: Howard Webb (angol)

A világbajnokságot megelőzően Luis Felipe Scolari a Selecao szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, hogy ha egy mód van rá, akkor Chile az a csapat, melyet szeretne elkerülni a 'B' jelű kvartettböl és inkább játszana, a spanyolokkal, vagy a hollandokkal. Nos, ez nem jött össze, a két válogatott pedig története során 38. alkalommal is összeméri tudását. Fantasztikus mérkőzések vannak a tarsolyban, hosszú órákon át lehetne ecsetelni a két csapat múltját, mi azonban maradjunk a közelmúltnál. A felek 2013-ben kétszer is megmérkőztek, előbb 2-2-es döntetlent, majd 2-1-es brazil sikert könyvelhettek el. 

Ami a mai mérkőzést illeti, a brazil nép elvárása egyértelmű, nemhogy ezt a meccset, de a világbajnokságot is meg kell nyerni, ezzel pedig hatalmas terhet raknak a játékosok vállára, akik ha nem is ismerik ezt el, de ott van bennük. A találkozó egyértelmű favoritjának a brazilokat tartják, ám szerintünk nincsen akkora különbség a csapatok között, mint azt az oddsok mutatják. 

A hírek szerint elképzelhető, hogy David Luiz nem lesz ott a pályán este egy kisebb sérülés miatt.

2. Nyolcaddöntő
Kolumbia - Uruguay 22:00 (m1)
Rio de Janeiro, Maracanã Stadion
Játékvezető: Björn Kuipers (holland)

Sokan úgy vélik, hogy Suárez eltiltásával kihúzták Uruguay méregfogát, ám ne feledjük, olyan támadók vannak a keretben, mint Cavani és Diego Forlan. A kolumbiai csapat roppant jó formát mutat, ennek megfelelően a találkozó esélyeseként tartják számon. Egyet azonban ne feledjünk, itt már a nüánszok, pillanatnyi döntések lesznek a mérvadóak, senki nem mehet biztosra. 

A két csapat találkozott a selejtezők során és bizony a hazai pálya vitet a prímet, Kolumbia otthon 4-a-ra tudott győzni, míg idegenben 2-0-ás vereséget szenvedett. Párharcuk a kezdetekre nyúlik vissza. Egy azonban biztos, este csak egy csapat maradhat talpon...

Arrow