2013. március 25., hétfő

A United is kiárusít, 60 millió euró játékoseladásból!


Az utóbbi időben több nagy klubnál is olyan hírek reppentek fel, mely szerint nagy változás állhat be a csapatok keretén belül. A Manchester City és a Bayern München után, most a Manchester United van terítéken. A Goal.com arról számol be, hogy öt játékosát is eladhatja Ferguson, így körülbelül 60 millió eurót kasszírozhatna a United játékoseladásból. 

A neves sportportál a következő játékosok eligazolásáról számol be: Nani, Anderson, Valencia, Lindegaard és Hernandez.

Lindegaard: A hálóőr 11 meccsen jutott szóhoz a szezonba és nem tudott a kapuban maradni, továbbra is De Gea a United elsőszámú kapusa. A dán hálóőr távozhat, hiszen több játéklehetőségre vágyik. Becsült piaci értéke 6,5 millió euró

Valencia: Habár mondhatni alapembere a csapatnak, 29 meccsen szerepelt, de nem hozza azt a kimagasló teljesítményt, melyet elvárnák tőle. Az ecuadori játékos piai értéke kissé visszaesett, de így is 24 millióra taksálják az árát.

Anderson: A 24 esztendős brazil hol kezdő, hol pedig nem, ez pedig nem jó a számára, hiszen minden álma, hogy ott lehessen a hazai rendezésű világbajnokságon a brazil csapatba. Ehhez azonban folyamatos játéklehetőség kell, egy csapat, ahol fixen kezdőként számolnak vele. Becsült piai értéke 12 millió euró.

Nani: A 26 esztendős portugál körül már-már forr a levegő. Szerződéshosszabbítási ügye régóta húzódik és a jelek nem a hosszabbítás felé hajlanak, íígy könnyen lehet, hogy nyáronn hátat fordít az Old Traffordnak. Becsült piaci értéke 27 millió euró, ám ezt hamarosan lejáró szerződése igen csak lehúzhatja.

Hernandez: A 24 esztendős Chicharito becenévre hallgató mexikói igen jó szezont fut, ám ennek ellenére ott lehet a távozók közt. Hiába a 28 meccsen lőtt 16 gól, ha Rooney és Van Persie is egészséges többnyire őket kezdeti a skót mester, bár az angol munkájával nem mindig elégedett Ferguson. Többször kiemelte, hogy több van Wayne-ben. Chicarito az Atletico Madrid célkeresztjébe kerülhet, abban az esetben, ha Falcao elhagyja a klubot. Becsült piaci értéke 22 millió euró és ez még kúszhat felfelé.

Összegezve: Az öt játékos jelenlegi piaci értéke 91,5 millió euró, azonban azt kétlik, hogy mindannyian távozzanak, de persze soha nem lehet tudni. A Goal.com így arra a megállapításra jutott, hogy körülbelül 60 millió euró az a reális összeg, mely befolyhat a nyáron.

Őszi Ádám

Bierhoff szerint a németeknek nem lesz esélyük a brazíliai VB-n! – Megdöbbentő…


A világ egyik legjobb válogatottjáról beszélünk, ha a Nationalelf szavat használjuk. A német válogatott mindig jól szerepel a világversenyeken és a szakértők most is 2014 egyik, ha nem legesélyesebb csapataként tartják számon. 

A spanyol csapat átalakulóban, illetve hiányzik az átütőerő, és a Dél-Amerikai csapatok is csak formálódnak, gondoljunk itt Argentina, vagy éppen a házigazda brazil válogatottra. Oliver Bierhoff az egykori ex-válogatott támadó azonban nem így vélekedik és ennek hangot is adott egy sajtókonferencián.

“Számunkra csaknem lehetetlen megnyerni a tornát. Nagyon nagy hegy, amit meg kellene mászni. A dél-amerikai csapatok általában sokkal jobbak saját kontinensükön.” - így vélekedett Bierhoff.

Elég megdöbbentő nyilatkozat, de ha bele gondolunk, csupán igazságot mondott, és tán szeretné a csapat válláról levetetni a terhet…

Szerintetek milyen helyezést ér el a német válogatott a 2014-es VB-n?

Őszi Ádám

Mourinho a jövőjéről beszélt…


Régóta mennek a találgatások, hogy Jose Mourinho a Real Madrid jelenlegi edzője hol folytatja pályafutását. Minden arra utal, hogy a portugál tréner elhagyja Madridot, ám hogy hova megy nem tehet tudni. Egy setúbali kiállítás megynyitóján erről beszélt a Spacial One. 

“Kalandos szellemiségem van, és nem tudom, mi fog történni a következő szezonban. Nem könnyű új állomáshelyet választani az Angliában, Portugáliában, Olaszországban és Spanyolországban való munka után. Talán olyan helyre megyek, ahol már voltam.” – hangzottak el ezen szavak a tréner szájából

Nem tud egy helyben megmaradni, ő egy ilyen egyéniség, szüksége van a változásokra. Ha korábbi sikerei helyszínére tér vissza, akkor szűkül a kör, de soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő nála, az is lehet, hogy marad a királyiak kispadján. Hiszem hogy elment, ha látom az aláírt papírt…

Őszi Ádám

Nagy bajban a Sporting! - a játékoskeret felét nem éri az adóssághalomnak...

Korábban már olvashattunk róla, hogy a korábbi portugál kirakatcsapat a Sporting Lisboa elég nehéz időket él meg és bizony küzdeniük kell az elemekkel. A klub körülbelül 220 millió eurós adósságot halmozott fel, azt pedig nem tudni, hogy miből áll majd egyenesbe a zöld-fehér klub. Egy játékost már eladtak, de az egész keret sem lenne elég... 

Utánajártunk, kíváncsiak voltunk, hogy a lub játékoseladásból tudna-e jelentősen törleszteni. A válaszunk egyértelmű nem! A 24 fős keret összértéke a felét nem éri a felhalmozódott adósságnak. Összegyűjtöttük mindegyik játékos piaci értékét a transfermarkt.de alapján. A végösszeg a cikk végén.

Sporting Lisboa jelenlegi kerete: 
Rui Patrício 17 millió euró 
Joãozinho 1,5 millió euró 
Khalid Boulahrouz 3 millió euró 
Jeffren Suárez 4 millió euró 
Stijn Schaars 10 millió euró 
Ricky van Wolfswinkel 10,5 millió euró 
Diego Capel 10 millió euró 
Marcelo Boeck 1,8 millió euró 
Miguel Lopes 3,6 millió euró 
Marcos Rojo 4,3 millió euró 
Valentín Viola 3,5 millió euró
André Carrillo 5,5 millió euró
Zakaria Labyad 4,5 millió euró
Fabián Rinaudo  6,3 millió euró
Adrien Silva 3,5 millió euró
André Martins 4,5 millió euró
Tiago Ilori 600 ezer euró
Cédric Soares 3 millió euró
Ricardo Esgaio 1,5 millió euró
Joao Mário 1,4 millió euró
Bruma  1,7 millió euró
Eric Dier 600 ezer euró
Betinho 1 millió euró
Zézinho 1 millió euró

A 24 tagú keret összértéke: 104,3 millió euró

Egy két játékosától megválhat a klub, de jelentős anyagi előrelépést ez nem jelentene, és a lét mellett a csapatra is gondolni kell, hiszen gyenge játékosokból nem lehet sztárcsapatot csinálni. Nagyon két szék közt inog a Sporting, de hogy mi van a szakadékban azt nem tudni...

Ricky van Wolfswinkel állítólag már aláírt Angliába a Norwich City csapatához 10 millió euróért, emellett pár játékos távozására számítani lehet. A kiút másban kerestetik, törhetik a fejüket a tulajdonosok.

Őszi Ádám