2015. május 19., kedd

Bajnokok Ligája: Török sípmester a fináléban

Az UEFA meghozta döntését, s nyilvánosságra hozta az idei Bajnokok Ligája, illetve Europa Liga finálé játékvezetői küldését. A legrangosabb kupasorozatban Berlinben török, míg a második számú sorozatban Varsóban angol sípmester tartja majd kordában az eseményeket. 

Június 6-án minden futballszerető ember Berlinre figyel majd ahol a Barcelona és a Juventus mérkőzik meg kontinensünk legrangosabb címéért. A találkozón a török Cüneyt Cakir fújja majd a sípot, munkáját pedig honfitársai segítik: Bahattin Duran, Tarik Ongun, Hüseyin Göcek és Barıs Simsek személyében. A negyedik játékvezető a svéd  Jonas Eriksson lesz.

A 38 esztendős játékvezetőnek ez lesz az első fináléja, 2006 óta ténykedik UEFA játékvezetőként, számos Bajnokok Ligája és Europa Liga találkozó van immáron a háta mögött, illetve válogatott mérkőzéseken, selejtezőkön és nemzetközi tornákon is rendszeres lehetőséghez jut. Ő fújta a tavalyi világbajnokságon a Hollandia-Argentína elődöntőt, a mostani küldetése lehet karrierje csúcsa.

Nem csak Berlinbe, Varsóba is elkészült a játékvezetői küldés, a lengyel város ad otthon a második számú sorozat az Europa Liga fináléjának. A Dnipro és a címvédő Sevilla mérkőzését az angol  Martin Atkinson kapta

Őszi Ádám