2013. január 11., péntek

Marchisio durván beszólt a Napolinak, a klubnál ledöbbentek! - tüzes a hangulat

Claudio Marchisio a Juventus olasz válogatott labdarúgója olyan kijelentést tett, mely bombaként robbant az olasz sajtóban. A középpályás egyértelműen kijelentette, ki nem állhatja a Napoli együttesét. 

A Corriere della Serrának adott interjú közben az újságíró azt a kérdést tette fel Claudiona, hogy van-e olyan játékos, aki ellenszenves számára. A válasz megdöbbentő volt!

"Egy adott 'arc' nincsen, de csapat igen, különösen a durva Olasz Kupa- és Olasz Szuperkupa-döntő után: a Napoli! Amikor szembekerülök a Napolival, valami kialszik bennem." - nyilatkozta a Juve sztárja

Ezen kijelentése pillanatok alatt ellepte a világhálót és a Napoli szimpatizánsai körében nem aratott sikert. A fanatikusok különböző szebbnél szebb üzenetekkel lepték el Marchisio internetes profiljait.

Az incidens mellett nem ment el szó nélkül a sértett klub sem - "Marchisio megnyilatkozása súlyos sértés a Napoli és az egész labdarúgás felé. Meglepődtünk, hogy egy ilyen kaliberű játékos, aki egy ilyen rangos klubban játszik, efféle dolgokat mond. Reméljük, hogy ez csak egy félreértés, és várjuk a tisztázást a játékostól és a Juventus-tól." - adta ki a Napoli közleményét.

Őszi Ádám

Mourinho keze visszanyúl Londonba, Ashley Cole a Real Madridban? - persze ha a Barca nem szól közbe

Jose Mourinho a Real Madrid vezetőedzője egy régi jó ismerősével erősítené meg a királyi gárda keretét. A portugál tréner Chelseas időszakából sok játékossal ápol remek kapcsolatot, így köztük Ashley Cole.  A Daily Mail értesülései szerint a 31 esztendős játékos Spanyolországban köthet ki. 

A lap tudni véli azt is, hogy Cole ügynöke a napokban a spanyol fővárosba utazik, hogy tárgyaljon a királyi gárda vezetőivel. Mint köztudott nem csak Lampard, hanem Cole sem kap új szerződésajánlatot a londoni kékektől, így szinte biztos a távozása.

Egyes sajtóhírek arra mutatnak, hogy a Barcelona is gondolkozik Cole szerződtetésén, de az üzletbe akár a PSG is beleszólhat. Egy biztos, a "Special One" személye vonzó lehet az angol válogatott játékos számára, kettejük kapcsolata nagyot lendíthet a transferen.

Őszi Ádám 

Királ-kupa: Micsoda párharcok a negyeddöntőben!


Tegnap este kialakult a Copa del Rey negyeddöntőjének mezőnye, miután a Barca, az Atletico és a Betis is csatlakozott a már “páholyban” lévő öt csapathoz. Hátradőlni nincs idő, már itt is a negyeddöntő párosítása, öt nap múlva pedig már útjára indul a labda. Az első mérkőzésekre január 16-án míg a visszavágókra 23-án kerül sor. 

A Real Madrid a Valencia ellen, míg a Barcelona a Málaga csapatával szemben vívhatja ki az elődöntőbe jutást. Ezen kívül Sevilla-Zaragoza és Atletico Madrid-Betis párharcokat rendeznek. Igazán jó és izgalmas mérkőzések ígérkeznek, a spanyol futball dübörög, hétvégén bajnoki, majd pedig kupa és így tovább. A Batca és a Málaga játékosai elképzelhető hogy unni fogják egymást, ugyanis a két csapat hétvégén a bajnokságban is találkozik egymással.

jan. 16. Zaragoza – Sevilla
jan. 16. Real Madrid – Valencia
jan. 16. Atlético Madrid – Betis
jan. 16. Barcelona – Málaga
jan. 23. Sevilla – Zaragoza
jan. 23. Valencia – Real Madrid
jan. 23. Betis – Atlético Madrid
jan. 23. Málaga – Barcelona

Őszi Ádám

Király-kupa: Barca henger Villa és Sanchez vezérletével

Tegnap este lejátszották a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőinek utolsó mérkőzéseit, így kialakult a negyeddöntő mezőnye. Nagy meglepetés nem született, a papírforma szerint jutottak tovább a csapatok. 

Az FC Barcelona hazai pályán fogata a Cordóba csapatát, és ahogy arra számítani lehetett, Roura a katalánok megbízott mestere pihentette legnagyobb ászait. Így még a keretbe sem került be Iniesta és Xavi, míg Messi a cserepadon foglalt helyet és nem is cserélte be a mester.

A gólgyártást hamar megkezdte a Barca, Thiago Alcantara köszönt be először a hálóba Song remek labdáját követően, majd pedig öt perc alatt David Villa duplázott, így a 25. percben már 3-0-ra vezettek a katalánok.

Roura mester korán kihasználta mindhárom csere lehetőségét a második félidő elején, játéklehetőséget biztosítva a Bartra, Tello, Jonathan triónak. A hazaiak nyomása nem szűnt és sikerült megtörni egy kilenc hónapos átkot, ugyanis Sachez ennyi ideje nem talált be a Nou Camp stadionban. Ha pedig már betalált akkor meg sem állt, csak úgy mint Villa ő is duplázni tudott, így kialakítva az 5-0-ás végeredményt

Barcelona - Cordóba 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Thiago Alcantara, David Villa (2), Sanchez (2)
Továbbjutott: Barcelona 8-0-ás összesítéssel

Az Atletico Madrid magabiztos előnyre tett szert az első mérkőzésen, így nem igazán erőltette meg magát a visszavágón. A hazaiak a 33. percben megfogyatkoztak, Rafa jutott a kiállítás sorsára, ám emberelőnyét nem tudta kihasználni az Atletico, így gól nélküli döntetlen született a Getafe otthonában.

Getafe - Atletico Madrid 0-0 (0-0)
Kiállítás: Rafa (33)
Továbbjutott: Atletico Madrid 3-0-ás összesítéssel

A Betis az idegen béli 1-1-es döntetlent követően hazai pályán birkózott meg az alacsonyabb osztályú Las Palmas csapatával. A vendégeknek gólt kellett szerezniük, hiszen a 0-0 a föld-fehéreknek kedvezett. Úgy festett, gól nélküli döntetlen születik, izgalom az volt, hiszen egy talált vendég gól a kiscsapat továbbjutását jelentette volna. A találat meg is érkezett, ám hazai részről a85. percben Castro vette be a Palmas kapuját, majd pedig a 89. percben megfogyatkoztak a vendégek Corrales mehetett kicsivel korábban zuhanyozni mint a társak.

Betis - Las Palmas 1-0 (0-0)
Gól: Castro
Kiállítás: Corrales (89.)
Továbbjutott: Betis 2-1-es összesítéssel

Őszi Ádám

Európa Liga: Feladta hazai pályáját a Kazany, a rivális CSZKA otthonában fogadják a címvédő Atleticot

A Rubin Kazany együttese arra kényszerült, hogy feladja hazai pályáját az Európa Ligában, ugyanis a Volga mentén olyan extrém időjárási körülmények uralkodnak, melyek nem alkalmasak a labdarúgásra. 

Nem csoda, hogy szünetel az orosz bajnokság, hiszen egyes helyeken szinte ez lehetetlen lenne az időjárás miatt. Az első mérkőzésre Madridban kerül majd sor február 14-én, míg a visszavágót Moszkvában a nagy rivális CSZKA Moszkva otthonában a Luzsnyiki arénában rendezik meg február 21-én.

A kazany esélyei nem az igaziak, hiszen a bajnokság is szünetel már jó ideje egészen márciusig, illetve a hazai közönségükről is kénytelenek lemondani. De ha jól bele gondolunk az Atleticonak sem lesz könnyű dolga, a moszkvai hideggel nekik meg kell majd birkózni, míg a Rubin játékosai hozzá vannak szokva ezekhez a körülményekhez.

Őszi Ádám