2012. május 12., szombat

Ötcsillagos Dortmundi játék, a Bayern bánta

Ma este Berlinbe került megrendezésre a Borussia Dortmund- Bayern München Német Kupa finálé. Az Olimpiai Stadion piros,sárga színbe öltözött, mind két csapat fanatikusai színültig megtöltötték saját lelátórészüket. A stadion befogadóképessége 77500 néző, a jegyigénylések száma pedig közel egy millió volt a mérkőzést megelőzően, így sokan sörsátrakban, kivetítőkön kényszerültek megnézni a találkozót.

A bajnok Dortmund kezdte jobban a találkozót, még öt perc sem telt el mikor Kagava révén megszerezték a vezetést. Erre a találatra még volt válasza a Bajoroknak, ugyanis Robben értékesített egy megítélt büntetőt, melyre Hummels válaszolt a félidő derekán, szintén tizenegyesből. Következett az öt perces ráadás, melyben, mint később kiderült elkezdődött a Lewandowski show. A szünetre 3-1-el vonultak a felek.

A második félidő sem hozott eseménytelen játékot, előbb Lewandowski növelte négyre csapata találatait, majd pedig a félidő közepén Ribéry gólja jelentett, némi reményfoltot müncheni részről. Ahogy teltek a percek egyre közelebb került a Dortmund a kupasikerhez. Ekkor már csak hab volt a tortán Neuer hibája, melyet, Lewandowski harmadik találata követett és ezzel  beállította az 5-2 végeredményt.



A találkozó összességét tekintve még az ekkora Dortmundi fölény is megérdemelt, mert amit a Bayern ezen az estén hátul művelt az sok minden volt, csak jó védekezés nem. Ezzel a győzelemmel a Dortmund duplázni tudott (bajnokság, kupa). A Bayern tehát két fronton már elbukott, alulmarad, viszont vár még rájuk a hazai BL döntő ahol a Chelsea esetleges legyőzésével megmenthetik a szezont.

Szerző: Őszi Ádám