2013. július 8., hétfő

Mario Gomez akarata érvényesült, megvan az új klubja! - hivatalos

A Bayern München lábrádugócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek a Fiorentina együttesével Mario Gomez átigazolásáról. 

Egy német támadó, aki az utóbbi időben már lilában látta a világot és most "álma" beteljesedett - "Mario Gomez kifejezett kívánsága volt, hogy a Fiorentinában folytathassa, és teljesítettük a kérését." - mondta Rummenigge, aki hétfőn találkozott a Fiorentina első emberével Andrea Della Valléval, hogy megtárgyalják a német támadó átigazolásának részleteit. A találkozó a jelek szerint igen csak jól sikeredett, hiszen a tárgyalóasztaltól már megegyezéssel a "kézben" álltak fel.

A szerződést még elő kell készíteni, a következő napok ennek függvényében telnek majd Fizenzében, na meg a szokásos orvosi vizsgálatok is porondon lesznek. Ha mindenkinek minden megfelel, akkor már a hét közepe táján megtörténhet az aláírás, melyről még nem sokat tudunk, a hírek mindössze 15 millió eurós vételárról szólnak, ami azért elég alacsony a 27 esztendős gólerős támadóért, akinek a piai értéke 28 millióra rúg.

Gomez érkezése azonban újabb kérdéseket vet fel, ki lesz a távozó? Vajon Jovetics, akit fél Európa üldöz, vagy netán Adem Ljajics, akit az AC Milan nézett ki a hírek szerint. Ez persze még a jövő zenéje, de már lehet gondolkozni.

Gomez négy esztendőt követően hagyja el a Bayern München együttesét, ahol nagyon sikeres esztendőket töltött el. Összesen 172 mérkőzésen lépett pályára és 112 gólt szerzett, ami igen csak szép adatnak mondható. Jó pár müncheni fanatikusnak fájhat most a feje érte, de ez van, egy korszak Münchenben is lezárult, érkezett Guardiola és vele együtt egy új irányzat, melyben Gomez nem szerepelt. Neki pedig fontos a játékleheltség, hiszen ott szeretne lenni jövőre Brazíliában a német válogatottal.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése