2014. június 15., vasárnap

Bombahír: Higuain visszatér Spanyolországba! - nem is akárhova...

Elképesztő hírrel állt elő a Marca, mely állítja, az FC Barcelona és a Real Madrid ex-csatára Gonzalo Higuain mindenben megegyezett egymással. 

Az argentin támadó 2013-ben hagyta el a Real Madrid csapatát, melynek színeiben 181 mérkőzésen 108 gólt jegyzett. A mögöttünk álló szezont Nápolyban töltötte, ahol összességében minden sorozatot figyelembe véve 46 mérkőzésen 24 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

Piaci árát a transfermarkt.de 36 millió euróra taksálja, melyhez kapcsolódik egy 2018 nyaráig érvényes kontraktus, így a katalánoknak igen mélyen a tárcába kell nyúlnia. 

Lehetséges tehát, hogy mégsem áll össze a Messi-Agüero duó, ám mégis lesz argentin páros. A transzfer igazán nagy port kavarhat a két ősi rivális szurkolói között, még akkor is, ha nem közvetlenül igazol a 26 esztendős csatár a nagy riválishoz. 

Ezt a hírt kezeljük sajtóhírként, ám tény, a Marca kémei sokszor igen jól értesültek...

Őszi Ádám

VB 2014: Kórházban van a Real sztárja

Kórházban van Luka Modric a Real Madrid és a horvát válogatott kiválósága, aki a brazilok elleni nyitómérkőzés során szenvedett sérülést, játéka pedig egyenlőre kérdéses a továbbiakban. 

Nem tudott jó híreket mondani Niko Kovac déli szomszédunk szövetségi kapitánya, aki a sajtó munkatársainak így nyilatkozott - "Nem elég a vérömleny, de attól tartottunk, hogy csonttörés is gondot okoz! Szerencsére az MRI-vizsgálat nem mutatott nagyobb bajt (tehát a szalagok épek). Luka kórházban van, de érzésem szerint hamarosan kiengedik, és akkor számíthatok rá a folytatásban."

Konkrétumot tehát még a kapitány sem tud, fogalmazzunk úgy, hogy bizakodónak tűnik. 

Őszi Ádám

A Barca meghatározta Song eladási árát! - irány a PL!?

Könnyen elképzelhető, hogy a nyáron klubot vált Alex Song és visszatér Angliába, a Premier Leaguebe. Az FC Barcelona nem zárkózik el az üzlettől, a Marca szerint pedig az árat is megszabták, amennyiért vihető a kameruni válogatott védekező középpályás. 

A Londonból, azon belül pedig az Ágyúsoktól 2012-ben 19 millió euróért távozó játékos elégedetlen, hiszen Sergio Busquets mögött viszonylag kevés lehetőséghez jut. A kérők között szerepel két PL nagyágyú, a Manchester United és a Chelsea egyaránt. A katalánok 23-24 millió euró fejében elengednék a kamerunit, aki jelenleg a világbajnokságon szerepel hazájával.

Megjegyezzük, hogy az Arsenal szurkolóknak már most fent van a vérnyomása, hiszen Sagna a Manchester City játékosa lett, a régi nagy kedvenc Fabregas a Chelsea csapatához szerződött, míg Song lehet a harmadik, aki egy riválist erősíthet...

Őszi Ádám

VB 2014: Megvan az első komoly sérülés

Idáig tartott a brazíliai világbajnokság Ivan Franjic számára. A Brisbane Roar 26 esztendős játékosa a Chile elleni mérkőzés során sérült meg, mostanra közölték a diagnózist, az ausztrál súlyos ínszakadást szenvedett. 

A 3-1-re elveszített mérkőzés 50. percében kellett lecserélni a korábban gólpasszt jegyző védőt, akinek mint kiderült a térdében keletkezett sérülés, az inak szakadtak, roncsolódtak, ez pedig a további szereplésébe került.. 

A sérülésnek természetesen senki nem örül, de ezzel lehetőség nyílhat Ryan McGowan előtt, aki minden bizonnyal átveszi csapattársa helyét a védelem jobb oldalán.

Ausztrália legközelebb szerdán lép pályára, az ellenfél a spanyolokat földbe döngölő holland válogatott lesz.

Őszi Ádám

FootGolf: Megszították Lengyel Béla nagy sorozatát, féltávhoz érkezett a bajnokság

Szombaton féltávhoz érkezett a 2014-es Footgolf Országos Bajnokság (FOB), a Future FM versenyen négy kategóriában több mint 70 sportbarát állt rajthoz. Az időjárás ezúttal sem volt kegyes, ennek köszönhetően kimagasló eredmények nem is születtek. Pont került Lengyel Béla nagy sorozatának végére, a felnőtt férfi kategóriát magabiztosan vezető EMFGSE versenyzőt csapattársa Bihary Péter verte meg. junior kategóriában utcahosszal vezet Kiss Roland, míg a senior kategória roppant izgalmasan alakul. 

A mezőny délelőtt tíz órakor rajtolt el és bár ragyogó napsütéses idő volt, a szél igen csak megnehezítette a versenyzők dolgát. A felnőtteknél ádáz küzdelmet vívott Bihary Péter és Lenygel Béla, az EMFGSE versenyzői egyaránt 74 rúgással végeztek, ám a 9-6-3-1 szabály alapján a pálya második felének utolsó három lyukán Péter 14-12-vel jobbnak bizonyult. A bronzérem sorsáról is a 9-6-3-1 szabály döntött, Zsók Richárd (ROWERS SC) és Juhász Zoltán (HAPPY COMPANY)  egyaránt 79 rúgással végzett, az utolsó kilenc lyuk pedig Zsók javára döntött (39-40). A FociClub Footgolf Team versenyzője Ősz Nándor (80) lett az ötödik. Az előző verseny ezüstérmese az FTC Footgolf kiválósága Bogár Krisztián ezúttal csak 12. lett.

Férfi Felnőtt ranglistapontok a Future FM verseny végeredménye alapján:
1. Bihary Péter 100 pont
2. Lengyel Béla 85
3. Zsók Richárd 70
4. Juhász Zoltán 64
5. Ősz Nándor 58
6. Bakó Attila 52
7. Cziffra Zoltán 46
8. Becsei András 40
9. Forgács István 36
10. Tomas Kikus 32
11. Modróczky György 28
12. Kőszegi József 25
13. Bogár Krisztián 22
14. Besnyői Márk 19
15. Rinhoffer Zsolt 16
16. Bak Balázs 13
17. Gyenes András 10
18. Nagy Balázs 7
19. Tomas Dittinger 4
20. Káló István 1

A senioroknál a bajnokságban először elrajtoló Szabó Attila (FUTURE FM FOOTGOLF TEAM) diadalmaskodott és gyűjtötte be a 100 pontot, miután 76 rúgással ért végig, mögötte újabb ezüstérmet könyvelhetett el Pandur János (SZTK FOOTGOLF), aki ezzel immáron már a dobogó harmadik fokán van összetettben. A bronzérem Hankó Péter (MILAN FOOTGOLF) nyakába került, aki ezzel idei legjobb teljesítményét mutatta fel. A mezőny borzasztó szoros, nemsokára összetett állással is jelentkezünk.

Senior ranglistapontok a Future FM verseny végeredménye alapján:
1. Szabó Attila 100 pont
2. Pandúr János 85
3. Hankó Péter 70
4. Pivarcsek Antal 64
5. Korolovszky György 58
6. Gazdik Attila 52
7. Kuts Zoltán 46
8. Kókai Ferenc 40
9. Dr. Schneider Ferenc 36
10. Rigó Zsolt 32
11. Ivánkovics Zoltán 28
12. Boros Attila 25
13. Kiss Sándor 22
14. Oláh Attila 19
15. Kövecses László 16
16. Kiss Rudolf 13
17. Bene Zoltán 10
18. Kasza József 7
19. Dombay Zsolt 4
20. Fosztó Zsolt 1

A junioroknál ezúttal nem volt túl népes a mezőny, hiányzott a legutóbbi két fordulóban diadalmaskodő Juhász Donát, aki így egérutat adott Kiss Rolandnak, aki magabiztosan vezeti a bajnokságot. Első lett Bacskai Péter (90), aki először állt rajthoz a bajnokságban, míg másodikként zárt a listavezető Kiss Roland (92). A dobogó harmadik fokára Sárközi Richárd állhatott (98).

Junior ranglistapontok a Future FM verseny végeredménye alapján:
1. Bacskai Péter 100 pont
2. Kiss Roland 85
3. Sárközi Richárd 70
4. Kókai Bence 64
5. Szabó Kristóf 58
6. Schneider Soma 52

A mezőnynek ezúttal is volt női versenyzője, az MTK labdarúgója, a FocifClub Footgolf Team játékosa jvári Izabella ezúttal 99 rúgásból teljesítette a távot.

Női ranglistapontok a Future FM verseny végeredménye alapján:
1. Ujvári Izabella 100 pont

A mezőny legközelebb július 6-án találkozik Kisorosziban a Sport Global Tours Footgolf Versenyen, mely a bajnokság 5. állomása lesz.

Őszi Ádám

VB 2014: Pályán a franciák, bemutatkoznak Messiék! - előzetes és stadionmustra

A vasárnapi nap folyamán tovább robog a labdarúgó-világbajnokság. A negyedik játéknap veszi kezdetét és újabb hat együttes mutatkozik be, többek között a franciák és az argentinok. Ott lesz a pályán minden bizonnyal az egyetlen magyar érdekeltségű játékos, a bosnyákok Messi fogójának kikiáltott Besic. Nem utolsó sorban pedig három új stadionnal is megismerkedhetünk. Eddig a góltermésre nem volt panaszm nem úgy a játékvezetésre, reméljük előbbivel továbbra sem lesz gond, utóbbi pedig javuló tendenciát mutat majd.


E-csoport:
Svájc-Ecuador 18:00 (m1)
Brazíliaváros, Nemzeti Stadion
Játékvezető: Ravshan Irmatov (üzbég)

Az E-csoport első mérkőzésén Svájc és Ecuador csap össze, a két válogatott még soha nem találkozott egymással, így ez már most történelmi meccsként könyvelhető el. Az oddsmesterek az európai csapatot tartják esélyesebbnek, ám összességében egy szoros mérkőzésre lehet számítani. Ottmar Hitzfeld tanítványainak jól sikerült a felkészülés, Peru és Jamaika ellenében győzelmet tudnak felmutatni, míg Horvátország ellenében egy négy gólos döntetlent. Reinaldo Rueda tanítványai igaz nem nyertek mérkőzést, de eredményeik figyelemreméltóak. Igaz kikaptak Mexikótol, de Hollandiával és Angliával leikszeltek, ami figyelmeztető jel lehet, leírni nem szabad őket semmi képen sem.

A mérkőzést a Brazíliavárosban helyet foglaló Nemzeti Stadionban rendezik meg, melynek befogadóképessége 70042 férőhely, ezzel pedig a torna második legnagyobb létesítménye.




E-csoport:
Franciaország-Honduras 21:00(m1)
Porto Alegre, Estádio Beira-Rio
Játékvezető: Sandro Ricci (brazil)

Az E-csoport másik mérkőzésén Franciaország és az esélytelenek nyugalmával érkező Honduras csap össze. A két válogatottnak ez lesz az első egymás ellni fellépése, így csakúgy, mint a másik csoportmeccs ez is történelmi momentumnak mondható, már a meccs előtt. A találkozó egyértelmű esélyese a gall csapat, az oddsmesterek egyes helyeken 13 vagy a feletti oddsot is adnak az esetleges hondurasi sikerért, de a döntetlen is 5 feletti szorzóval bír. Didier Deschamps tanítványai idén még nem szenvedtek vereséget, barátságos meccsen legyőzték Hollandiát, míg a felkészülés során a Paraguay elleni döntetlent leszámítva 4-0-val átgázoltak Norvégián, míg Jamaika egy nyolcast kapott Benzema remeklésének tükrében. Ellenben Honduras mind a törököktől, mind pedig Izraeltől igen könnyedén kikapott, ám az angolok elleni döntetlenre felkapta a fejét a világ. Ebben a csoportban aki pontot veszít Honduras ellen, az sok jóra nm számíthat.

A mérkőzésnek Porto Alegre, azon belül pedig az Estádio Beira-Rio ad otthont, mely az Internacional otthona. A stadiont felújították, új tetőszerkezetet kapott, maximális befogadóképessége pedig 50287 fő.




F-csoport:
Argentína – Bosznia és Hercegovina 00:00 (m1)
Rio de Janeiro, Maracana 
Játékvezető: Joel Aguilar (salvadori)

Végül pedig az F.csoport első összecsapása, mely a kvartett résztvevőit figyelembe véve a legjobbnak ígérkezik. A Lionel Messivel felálló Dél-amerikaiak kemény fába vágják fejszéjüket, sokan úgy tartják, hogy a balkániak komoly meglepetést okozhatnak, az oddsmesterek azonban nem sok esélyt látnak egy európai bravúrra. A két együttes tavaly novemberben összemérte tudását, akkor Agüero duplájával Argentína diadalmaskodott. Ami a felkészültét illati, a bosnyákok mindhárom meccsüket megnyerték, két világbajnoki résztvevőt Elefántcsontpartot ás Mexikót is kipipálták, míg befejezésként a Santos u21-es csapatának gurítottak egy ötöst. Magyar szemnek is érdekes lehet a meccs, a Fradi játékosa Besic lehet az, aki Messit fogja majd, sokat várnak tőle. A túloldalon az argentínok egy öt meccses veretlenségi sorozatot tudnak felmutatni és csupán két felkészülési mérkőzést játszottak, igaz Szlovéniát és Trinidadot is kapott gól nélkül verték meg.

A stadiont bizonyára sokaknak nem kell bemutatni, az ország és a labdarúgás ékköve a Rio de Janeiroban helyet foglaló Maracana, melyet még az 1950-es tornára építettek és legendás hangulattal bír, bírt, ugyanis a FIFA szigorú szabályai miatt az álló szektorokat eltüntették, ami sokak szerint nagy hiba volt, ugyanis megvolt a maga brazilos varázsa. jelenleg csupán 79 ezren férnek be, korábbi feljegyzések szerint az 50-es döntőn, a régi stadionban közel 200 ezer ember volt jelen. Igen groteszk, hogy a Maracana nyitómeccsén pont Argentína lép majd pályára, a létesítmény ad majd otthont a torna döntőjénak.




Őszi Ádám

Kinevezték a West Brom új edzőjét

Első Premier Leagues vezetőedzői munkájára készülhet Alan Irvine, aki a West Bromvich Albion kispadjára ül le a következő szezonban. 

A skót szakember azt a Pepe Melt váltja, akivel a klub épphogy kiharcolta a bennmaradást a mögöttünk álló szezonban, majd leköszönt a csapat éléről. Az 55 esztendős tréner eddig soha nem irányított Premier Leagueben szereplő klubot, a Preston és a Sheffield Wednesday padján ült eddig, három éven át pedig az Everton akadémiáját irányította, ám most eljött a váltás ideje.

Irvine biztosan nem dolgozik majd együtt Gera Zoltánnal, aki elhagyta a klubot és jelenleg is csapatot keres.

Irvine és az albioni klub 12 hónapos megállapodást kötött egymással.

Őszi Ádám

Spanyol gólkirályt igazolt az Athletic Bilbao

Csatárposzton erősített a Bajnokok Ligája indulásra készülő Athletic Bilbao, mely egy igen gólerős támadót szerződtetett mondhatni potom pénzért Borja Viguera személyében. 

A 27 esztendős Sociedad nevelés az utóbbi két szezont a második vonalban szereplő Alaves csapatánál töltötte, teljesítménye pedig több mint meggyőző volt. A 2012/2013-as szezonban a Segunda Division B - 2. csoportjában (harmadosztály) szerepelt a csapat és jutott fel roppant magabiztos teljesítménnyel, a csapat 57 bajnoki találatából 13 szerzett Viguera, míg a kupában is elpotyogtatott pár gólt. Idén aztán a másodosztályban bombaformát mutatott, 42 mérkőzésen 25-ször volt eredményes, mellyel a gólkirályi címet is elhódította és oroszlánrészt vállat abban, hogy az Alaves, ha egy ponttal is, de bennmaradjon a ligában. Ha kicsit a számokban szeretnénk elmerülni, csapata góljainak 44 százalékát szerezte.

A Bilbao és az Alaves mindenben megegyezett, a baszkok 1 millió eurót fizettek a támadóért, aki két év alatt a harmadosztályból a bajnokok Ligája küszöbére küzdötte magát. Természetesen a La Liga nem a másodosztály, a színvonal sokkalta magasabb lesz, kíváncsian várjuk, hogy hány gólt sikerül majd összeszorgoskodnia a 27 esztendős csatárnak.

Őszi Ádám