2013. november 16., szombat

Újabb lengyel lebőgés hazai pályán

Péntek este több barátságos mérkőzést is játszottak világszerte, ezen cikk négy találkozót hivatott bemutatni. A hideg északon derbit rendeztek, míg a lengyelek déli szomszédjukat fogadták. 

A dán válogatott hazai környezetben fogadta a norvég együttest. A hazaiak korán, már a 8. percben vezetésre tettek szert Kvist találatának köszönhetően, ám az előny nem tartott ki, vendég részről Pedersen egalizálta az eredményt a hajrára kanyarodva. Mikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent jött Boilesen eldöntötte a meccset Dánia javára.

Dánia - Norvégia 2-1 (1-0)
G: Kvist (8.), Boilesen (90.) ill. Pedersen (78.)

Elbukott a török válogatott és nem lesz ott Brazíliában, azonban megpróbálták gyorsan félretenni a kudarcot és a következő selejtezőre készíteni fel az új együttest. Az első állomás Észak-Írország ellen írodott a történelemkönyvekbe. A találkozót többnyire uralta a hazai csapat, ám gólt csak egy ízben tudtak szerezni. Az első játékrész hosszabbításában Erding talált a kapuba, ez pedig döntőnek bizonyult a kilencven perc végén.

Törökország - Észak-Írország 1-0 (1-0)
G: Erding (45+2.) ill. - 

Írország szárnyalt hazai publikuma előtt, az áldozat ezúttal a balti államok egyike lett Lettország személyében. Az első félidőben Keane talált a kapuba, melyre még kettővel rápakoltak a második felvonásban. 

Írország - Lettország 3-0 (1-0)
G: R. Keane (22.) McGeady (68.), Long (79.) ill. - 

Igazi szomszédvári rangadót vívott Lengyelország és Szlovákia nemzeti csapata. A Brazíliai részvétel egyik országnak sem jött össze, ám a lengyeleknél mondhatni nagyobb a csalódás. A csapatot egyénileg remek játékosok alkotják, ám valahogy válogatott színtéren nem jönnek az eredmények. Ezúttal is vereségbe szalad a Lewandowski fémjelezte csapat, mely hazai publikuma előtt bőgött le 2-0-ra.

Lengyelország - Szlovákia 0-2 (0-2)
G: - ill. Kucka (31.), Mak (38.)

Őszi Ádám