2014. június 3., kedd

Felkészülés: A hajrában döntött Svájc

Második felkészülési mérkőzését is megnyerte a brazíliai világbajnokságra készülő svájci labdarúgó-válogatott. Hitzfeld tanítványai ezúttal is  kapott gól nélkül abszolválták meccsüket, ám azt nem lehet mondani, hogy földbe döngölték volna ellenfelüket Peru legjobbjait.                 

Svájc - Peru 2-0 (0-0)
G: Lichtsteiner (78.), Shaqiri (84.)

Kiegyenlített mezőnyjátékot és kevés helyzetet hozott az első játékrész, a kapuk nem igazán forogtak veszélybe, Benaglio és Forsyth egy-egy alkalommal kellett, hogy játékba avatkozzon. A fordulást követően Svájc egy fokozattal feljebb kapcsolt, s jobban használta ki az előtte adódó lehetőségeket, a cserejátékosok hathatós közreműködésével. A 78. percben aztán Rodriguez beadását a Juve védője Lichtsteiner fejelte a kapuba elemi erővel. Góljainak számát aztán rövid időn belül megduplázta a svájci csapat, Shaqiri gurított a kapuba Inler átadását követően, mely a végeredmény beállítását is jelentette egyben.

Őszi Ádám

Felkészülés: Japán nyerte a vb-résztvevők csatáját

Továbbra is remek formát mutat a japán labdarúgó-válogatott, mely egy másik a tornára készülő válogatott Costa Rica ellen lépett pályára magyar idő szerint éjjel három órakor. Alberto Zaccheroni csapatának nehézkesen indult a mérkőzés, a végjáték azonban igen jól sikeredett, már ami a gólokat illeti. 

Costa Rica - Japán 1-3 (1-0)
G: Ruiz (31.) ill. Endo (60.), Kagawa (80.), Kakitani (90+2.)

A vezetést Bryan Ruiz révén a tengerentúliak szerezték meg, a PSV szélsője fél óra elteltével mattolta a Keylon Navas mögött elterülő hálót. A második játékrészben aztán a cseréké és a japán góloké lett a főszerep. A félidőben pályára lépő 143-szoros japán válogatott Yasuhito Endo nyitotta meg a gólok sorát a 60. percben, majd a mérkőzés sorsa az utolsó tíz minutumban dőlt el. Előbb Kagawa, a United sztárja, majd a hosszabbításban a szintén csereként érkező Yoichiro Kakitani, a Cerezo Osaka támadó jegyzett gólt, mely egyben a végeredményt is jelentette.

Japán ezzel második felkészülési mérkőzését is győzelemmel abszolválta, míg a Paraguay elleni diadal után ezúttal elbukott Costa Rica.  

Őszi Ádám