2014. április 15., kedd

Podolski és Giroud góljaival győzött és újra a negyedik az Arsenal

A hétvégi FA-Kupa elődöntő végett elmaradt Arsenal-West Ham United mérkőzést pótolták az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) a csapatok kedd este. Az összecsapást az Ágyúsok nyetrték, ezzel pedig ismételten negyedik, azaz Bajnokok Ligája indulást érő helyen tanyáznak Wenger tanítványai. 

Arsenal - West Ham 3-1 (1-1)
G: Podolski (44., 78.), Giroud (55.) ill. Jarvis (40.)

Hiába játszott mezőnyfölényben a hazai csapat, a gól nem akart összejönni, kontrái révén pedig a Kalapácsosok is jó pár helyzetet ki tudtak alakítani. A 40. percben egy jobb oldalon vezetett támadás végén a hazaiak ötösénél alakult ki kavarodás, melynek végén Jarvis fejelt a kapuba, ezzel néma csendre intve az Emirates közönségét. Nem kellett azonban sokáig búslakodniuk a hazai szurkolóknak, négy perccel később rosszul sikeredett a West Ham felszabadítása, a játékszert Cazorla szedte össze, aki azonnal passzolt Podolski lábára, a német befordult és higgadtan lőtt a kapuba Adrian mellett.

A második játékrész eleje kiegyenlített játékot és egy hazai gólt hozott, Giroud talált a kapuba az 55. percben, miután Vermalen átadását ballal átvette, jobbal pedig a kapus lába között a hálóba bombázott. Roppant szép gól volt és egy fantasztikus kivitelezés a francia csatártól. Nem zuhant össze a West Ham a kapott gól után, a játékosok még hittek az egyenlítésében ezt azonban Podolski a 78. percben szertefoszlatta. Ramsey tálalt a német elé, aki elemi erővel a kapuvédő szeme közé lőtte a labdát, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Őszi Ádám

Kizárták a Diósgyőrt az átigazolási piacról

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kizárta az átigazolási piacról a Diósgyőr csapatát, áll a hivatalos közleményben.  

A miskolci klub mindaddig nem igazolhat labdarúgókat, amíg nem rendezi tartozását a télen távozó Tisza Tiborral szemben, aki jelenleg a Debrecen labdarúgója. Arról nincsenek információink, hogy mekkora összegről van szó, ám a határozat igen csak meglepő, hiszen korábban a Pécs hosszasan tartozott a Kaposvárnak Grumic átigazolási összegével, ám abban az esetben huzamos ideig csupán figyelmeztetéseket tett az MLSZ.

A miskolciak nem kommentálták mind idáig a hírt hivatalos honlapjukon.

Őszi Ádám

Transzferpiac: A Milan beleköpne a Real és az Inter levesébe egyaránt

A goal.com informátorai szerint az AC Milan nemrégiben kinevezett vezetőedzője a nyáron megpróbálná a csapathoz édesgetni a Chelsea két rutinos játékosát. Igen ám, de ezzel a Real Madrid és a városi rivális Internazionale levesébe köphetnek bele. 

A szóban forgó két játékos Ashley Cole és Jogn Obi Mikel. A 26 esztendős nigériai válogatott védekező középpályás többnyire csupán csereként kap helyet Mourinho irányítása óta, igaz így is pályára lépett 33 mérkőzésen, ám a játékpercek nem túl meggyőzőek, így nem lenne csoda, ha fontolóra venné távozását. Mikel 2006-ban igazolt a londoni kékekben, azóta pedig több mint 200 mérkőzésen öltötte magára a Chelsea mezét. A felek közt 2017 nyaráig érvényes kontraktus van, a transfermarkt.de 20 millió euróra taksálja játékjogának árát. Igen ám, de nem csupán a Milan szeretné a nigériait, a stadiontárs Inter is élénken érdeklődik iránta.

A 33 esztendejével már veteránnak mondható Ashley Cole mindössze 21 mérkőzésen kapott szerepet portugál trénerétől, szerződése pedig a szezon végeztével lejár, így szabadúszóvá, ingyen megszerezhetővé válik. Nem olyan rég Ancelotti és a Real Madrid érdeklődéséről lehetett hallani, mely igen csak megnehezíteni a piros-feketék dolgát. Emellett a Galatasaray és a New York Red Bull csapatával is szóba hozták már a rutinos 107-szeres angol válogatott védőt. Cole csakúgy mint Mikel 2006 óta tagja a londoni csapatnak.

Őszi Ádám

Edzésbe állt a Real Madrid kiválósága

Hosszan tartó sérülést követően újra az első csapattal edzett a Real Madrid német kiválósága Sami Khedira, aki még novemberben szenvedett keresztszalag-szakadást a Nationalelf címeres mezében. 

Sérülése következtében a szezon második fele teljes mértékben kimaradt, mindössze 15 mérkőzést tudott játszani a szezon során, a legnagyobb kérdés pedig brazíliai szereplése jelen pillanatban. A két hónap múlva kezdődő tornára minden bizonnyal felépül és teljesen egészséges lesz, ám kérdés, hogy kiviszi-e a kapitány, ugyanis a meccshiány, az bizony komoly gondot jelenthet.

Minden esetre örömteli hír a madridi szurkolóknak, hogy már edzeni tud a középpályás az első csapattal. Visszatérését még nem tűzték ki, de nem kizárt, hogy láthatjuk még idén spanyol bajnoki meccsen.

Őszi Ádám

A Bayern sportigazgatója pontot tett a Mandzukic ügy végére

Mint ismeretes a Borussia Dortmund lengyel klasszisa Roberto Lewandowski a bajnokság végeztével átteszi székhelyét Münchenbe. A zsurnalisztákat ezálltal az a kérdés foglalkoztatja, hogy mi lesz Mario Mandzukic sorsa, akit a hírek szerint az Arsenal, Chelsea, Juventus trió is vinne. 

A góllövőlistát jelenleg Mandzukic és Lewandowski holtversenyben 17-17 találattal közösen vezetik, Sommer a német rekordbajnok sportigazgatója pedig a Sky 90-nek elmondta véleményét  - "Senkinek nem kell vesződnie azzal, hogy ajánlatot tegyen Mandzukic-ért! Hihetetlenül fontos ő a Bayernnek. Mindig mondom, hogy úgy játszik, mint egy állat, pozitív értelemben. Egyszerűen elképesztő, hogy mennyit dolgozik a csapatáért, hogy mennyit fut. Mindig megpróbálják őt provokálni, mert a munkabírásával rendre gondot okoz az ellenfeleknek."

Ezzel Sommer egyértelművé tette, hogy Guardiola és a klub továbbra is számít horvát klasszisának teljesítményére, jövőre pedig egy nagyon erős csatárduó állhat össze Münchenben, melynek a "hátországa" is elképesztő lesz.

Ettől függetlenül persze ajánlatok még futhatnak be a fent említett kluboktól, ám az valószínűleg lepereg majd, mint falról a festék...

Őszi Ádám

Riválishoz távozik a Stuttgart kulcsembere - hivatalos

A Borussia Mönchengladbach hivatalos honlapján jelentette be a Stuttgart guineai válogatott szélsőjével szerződtetését, aki ingyen érkezik a Die Fohlen-hez. 

A 25 esztendős villámléptű bal oldali szélső Ibrahima Traoré három szezon után int búcsút a Stuttgart együttesének, s lejáró szerződése végett ingyen lesz a rivális játékosa. A guineai új kontraktusa értelmében 2018 nyaráig lesz a Borussia játékosa.

Max Eberl a Die Fohlen sportigázhatója a következő képen nyilatkozott -  "Ibrahima Traoré egy rendkívül gyors szélső, akinek segítségével sokkal rugalmasabbak lehetünk támadásban. Ingyen érkezik, és örülünk, hogy a Borussiát választotta."

Ezzel pedig ha jól sikeredik a Gladbach számára a bajnoki végjáték Traoré ismételten kiléphet a nemzetközi kupaporondra. Új csapata jelenleg hatodik helyen áll a bajnokságban, üldözője a Mainz szeretné letaszítani.

Őszi Ádám

Bemutatjuk az ifjúsági BL gólkirályát

Mint ismeretes tegnap került megrendezésre a 2013/2014-es UEFA Youth League fináléja, mely a Bajnokok Ligája mása, a klubok u19-es csapatainak számára hoztak létre. A nyoni döntőben a Benfica ifjú tehetségei az FC Barcelona, azaz a La Masia kiválóságai ellen szállhattak ringbe. A mérkőzés fölényes katalán sikert hozott. A torna gólkirályát is a Barca adta, úgy gondoljuk érdemes megjegyezni Munir El Haddadi nevét. 

Az 1995-ös születésű mindössze 18 esztendős spanyol és marokkói kettős állampolgár 2011-ben került a katalánok utánpótlásbázisára, azóta pedig hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az UEFA Youth League idei kiírásában 10 mérkőzésen szerzett 11 találatával elhódította a gólkirályi címet. A statiszták neve mellé 4 gólpasszt is behúzhattak. A döntőben Haddadi kétszer is eredményes tudott lenni.

A szezonban eddig négy ízben léphetett pályára a Barca B csapatában, egy alkalommal pedig magára öltötte a spanyol u19-es válogatott mezét. Egy kivételes és rendkívül gólérzékeny tehetségről beszélünk, aki előtt nagy jövő állhat, amennyiben így folytatja.

Végül pedig nézzük a góllövőlistát, és jegyezzünk meg pár nevet, hiszen többükkel biztosan nemsokára a nagyok között is találkozunk majd.

Az UEFA Youth League góllövőlistájának végeredménye:
1. El Haddadi (Barcelona) 11 gól
2. D. Cole (Manchester City) 6 gól
2. Rochinha (Benfica) 6 gól
2. J. Swift (Chelsea) 6 gól

Őszi Ádám